Cumpar Manhattan Project
- Plu
- King Meeple

- Custom Rank: Mind Reader
Cumpar Manhattan Project
Cumpar Manhattan Project
Pretul trebuie sa justifice cumpararea second-hand!
Contact pe forum cu pm
Pretul trebuie sa justifice cumpararea second-hand!
Contact pe forum cu pm
Last edited by Plu on 02 Mar 2013, 22:28, edited 11 times in total.
- Plu
- King Meeple

- Plu
- King Meeple

- Plu
- King Meeple

- alia
- Special Meeple

Re: Cumpar mai multe
Am eu un Le Havre in tipla + expansion (Le Grand Hameau) inclus in tipla respectiva. Din pacate este in germana. Daca te intereseaza da un semn:)
- Mono
- King Meeple

- Custom Rank: Cylon Leader
- alia
- Special Meeple

Noi nu l-am jucat. Am vazut doar ca scrie pe BGG ca are nevoie de: Moderate in-game text - needs crib sheet or paste ups. Ne-am uitat putin peste cum arata cladirile? si ni s-au parut destul de dificil de inteles si memorat mai ales daca trebuie sa fii atent la tot ce joaca toata lumea. Chiar se poate fara sa fie nevoie sa fie intr-o limba pe care sa o intelegem?Mono wrote:Le Havre n-are dependenta lingvistica.
- Mono
- King Meeple

Am gasit o poza cu tot in ungureste. Dar cartile au simboluri pe ele, nu conteaza cum se cheama. Ca la Race for the Galaxy sau ca la 51st state. Cartea se poate numi oricum, conteaza ce face. Banui ca daca ai de ales, iei in engleza ca sa integi exact denumirile, dar nu cred ca conteaza asa mult. La 51st Eugen avea in germana si era foarte fun ca anuntam pompos niste denumiri pe care nu le intelegeam
Deci ca o parere
- alia
- Special Meeple

Hmm...uite eu la asta m-am uitat:

mi s-au parut destul de incurcate chiar daca au semne pe ele. Am inteles ca este un joc complex, n-as fi vrut sa-l facem de 3 ori mai lung pentru ca nu intelegem ceva. Daca as fi sigura ca ne putem descurca nu l-as da.

mi s-au parut destul de incurcate chiar daca au semne pe ele. Am inteles ca este un joc complex, n-as fi vrut sa-l facem de 3 ori mai lung pentru ca nu intelegem ceva. Daca as fi sigura ca ne putem descurca nu l-as da.
- Mono
- King Meeple

eu nu am jucat cu cartile avansate, poate acolo o fi mai mult text. dar la a doua e clar: 4 bani pt cele cartile construite cu simbolul ala respectiv 2 bani cu celalalt 
- DanielIndru
- King Meeple

- Custom Rank: Going Cardboard
Sunt mai multe carti cu text, din pacate. Unele numai cu text, fara iconografie.
- suf
- King Meeple

Nenea asta pare sa le fi explicat pe toate. Pacat ca nu sunt intr-un format practic.
-
adixor
- Special Meeple

pentru mine dependenta de limba a lehavre este maricica, nu-l consider jucabil intr-o limba necunoscuta (nu fara multe traduceri, cautari si incurcaturi care mi-ar lua toata placerea de a juca). Eu il am in olandeza, pe care o inteleg cat de cat, dar m-am enervat prea tare cand am realizat ca o mare parte din timpul de joc era ocupat cu traduceri in loc sa ma gandesc la ce trebuie sa fac in joc. Am farsit prin a-mi printa din nou toate cartile in engleza si le-am pus in sleevuri peste cele originale.
Atentie, si RFTG are multe simboluri si un sistem chiar standardizat, dar textul care e pe carti poate aduce modificari f. mari. Nici nu m-as gandi sa-l joc intr-o limba pe care nu o stiu pentru ca mi se pare ca as pierde suficient de multa informatie cat sa nu merite efortul. 7 Wonders e altceva, am avut editia in germana si nu a fost nici o problema tehnica pt ca doar numele cartilor erau altele (chiar si aici pot zice ca nu era chiar 0 dependenta pt ca unele carti aveau nevoie de altele dar era doar vorba de 2-3 cuvinte nu paragrafe). Chiar si asa, cel putin pt mine a contat negativ pentru ca mi-era greu sa construiesc in minte lumea respectiva si atmosfera jocului cand construiam chestii care nici nu stiam ce erau fara traducere.
Atentie, si RFTG are multe simboluri si un sistem chiar standardizat, dar textul care e pe carti poate aduce modificari f. mari. Nici nu m-as gandi sa-l joc intr-o limba pe care nu o stiu pentru ca mi se pare ca as pierde suficient de multa informatie cat sa nu merite efortul. 7 Wonders e altceva, am avut editia in germana si nu a fost nici o problema tehnica pt ca doar numele cartilor erau altele (chiar si aici pot zice ca nu era chiar 0 dependenta pt ca unele carti aveau nevoie de altele dar era doar vorba de 2-3 cuvinte nu paragrafe). Chiar si asa, cel putin pt mine a contat negativ pentru ca mi-era greu sa construiesc in minte lumea respectiva si atmosfera jocului cand construiam chestii care nici nu stiam ce erau fara traducere.
- alia
- Special Meeple

Multumesc pentru pareri:) si Suf: sarumana pentru link. Probabil ca poate fi jucat, dar de niste persoane mai hotarate ca noi:) Daca nu vom reusi sa-l dam o sa incercam sa-l jucam de cateva ori cu persoane care stiu germana, in asa fel incat nu va fi chiar o pierdere completa.
- suf
- King Meeple

- Plu
- King Meeple

prefer jocurile sa fie in engleza, dar accept si pe cele localizate in alte limbi doar daca dependenta lingvistica e minima sau "suportabila"... din pacate la Le Havre exista text pe carti iar doar iconografia nu explica in totalitate ceea ce o cladire stie sa faca..mai sunt si bonusurile de sfarsit, si alte chichite care ma fac sa doresc jocul intr-o limba pe care o cunosc cat de cat bine .. in cazul de fata germana nu prea, dar multumesc alia inca o data pt oferta
- Plu
- King Meeple

- vall
- King Meeple

Cu asta e simplu, vezi aici. 5$ si 2 saptamani de asteptare si e rezolvata. Been there, done thatPlu wrote:Drum Roll Ringmaster - extensie
- VickdaReaper
- Super Moderator

CUUUM ??? Chiar exista un joc sau extensie de joc care poate fi cumparata cu 5$ ??? Imposibil !!! Asta trebuie sa fie o gluma...

- Plu
- King Meeple

VickdaReaper wrote:CUUUM ??? Chiar exista un joc sau extensie de joc care poate fi cumparata cu 5$ ??? Imposibil !!! Asta trebuie sa fie o gluma...![]()
![]()
...mersi vall de pont mi-a mai zis si keyser dar credeam ca il are cineva si vrea sa scape de el..o sa il iau de pe bgg
Last edited by Plu on 11 Jan 2013, 20:21, edited 1 time in total.