April 2017 Romanian Math Trade

schimburi, imprumuturi, cereri, etc.
Forum rules
Pentru detalii asupra sistemului Ultimate Trades propus de Chuckila, vizitati topicul [forum]viewtopic.php?f=12&t=195[/forum]
LookyRo
King Meeple
King Meeple

Re: April 2017 Romanian Math Trade

26 Apr 2017, 16:42

Nici eu nu inteleg. Eu, de exemplu, daca imi ofer jocul Get Bit pentru toate celelalte jocuri, cum ar putea sa incurce?
Sigur, daca nimeni nu vrea Get Bit, singura chestie care s-a pierdut e timpul meu pentru ca l-am bifat. Matematic nu vad cum poate sa incurce trade-ul. E ca si cum n-as fi introdus nimic.

Iar unii oameni sunt dispusi sa dea un joc pentru un altul care, ca valoare, poate e la jumatate de pret... Poate de jocul meu m-am plictisit, poate nu e pe gustul meu, poate nu are un replayability mare, poate nu e potrivit grupului meu. Sa pastrez jocul doar pentru ca nu am o oferta buna... Nu stiu cat e de fezabil, avand in vedere ca spatiul gol de pe rafturi devine tot mai mic pe zi ce trece (la mine e chiar negativ :)) ).

Dar sa dau 200 de lei pentru 100 de lei nu vad sensul :))

AngelEye
King Meeple
King Meeple

27 Apr 2017, 07:23

Multumim Lucian pentru organizare.

Chuckila
King Meeple
King Meeple

27 Apr 2017, 13:04

mihaid wrote:
Chuckila wrote: Num trades = 28 of 222 items (12.6%)
Nu ma mir ca Math trade-ul nu a avut succes, din moment ce au fost foarte multe oferte nerealiste, pe principiul "daca fiecare reduce pretul cu 10 lei ca sa scape de jocul lui, si eu sunt dupa al douazecilea intr-un sir de schimburi, atunci pot sa cumpar un joc cu reducere de 200 lei". :lol: Pacat ca toti ne-am gandit la acelasi lucru, sa batem algoritmul.

Asa s-a ajuns ca de exemplu un joc ca Blood Rage (de 300 lei si care s-a dat cu 250 lei) sa primeasca oferte de schimb contra doar unuia din jocurile: Hey Thats My Fish, Cartagena, Colt Express, Carcassonne, Camel Up, Raptor, Cards Against Humanity, si chiar si direct contra 50 lei (0156-AN5R).
12.6% este in intervalul asteptat pentru un Math Trade. Am mai explicat de multe ori, sunt Math Trade in tari care le ruleaza de mult mai multa vreme (UK, Germania, etc) unde se schimba 5-7%. Sunt sigur ca avem definitii diferite pentru un "Math Trade de succes", fiindca pentru mine este inca unul dintre Math Trade-urile reusite, in care unii dintre noi/voi au reusit sa mai dea din jocurile nejucate si sa primeasca altele in schimb.

Anyway, daca ai fi participant constant la Math Trades, ai intelege de ce nu are nici o treaba ce spui tu cu numarul de jocuri schimbate. Si eu, ca multi altii, selectam toate jocurile de valoarea "inferioara" pe care le avem in matrice pentru un eventual schimb. Nu ma astept si nu mi s-a intamplat niciodata sa schimb Felinia, de exemplu, pe Blood Rage - daca s-ar intampla asa ceva, nu ar mai fi Math Trade, ci Aleator Trade.

Te asteptam si pe viitor. Vei vedea cat de simpu e mecanismul - daca iti "supraevaluezi" jocurile, respectiv ceea ce ai dori la schimb pentru jocurile tale, nu vei intra in nici un lant de schimburi. Sau poti pati ca mine, sa pui jocuri pe care nimeni nu le vrea si atunci nu mai conteaza ce selectezi impotriva lor :D

Haddeo
King Meeple
King Meeple

01 May 2017, 17:41

O situatie pur ipotetica:
Sa spunem ca unul din participanti, din greseala si nestiinta, a pus poza jocului de la o editie mai noua a altui producator la math trade iar la descriere a scris doar limba, fara sa mentioneze editie sau producator.
Diferenta intre editii este una extrem de mare: diferenta de grafica este intre una desenata de un aproape amator si una de un profesionist, editia noua contine chiar si unele miniaturi cea veche niste piese generice, undersized, etc.
Binenteles ca nimeni nu doreste ca asa ceva sa se intample, dar daca s-a intamplat ce solutie vedeti ? Poate au mai fost alte cazuri si aveti experienta.
But what if they are creating the disaster within themselves?
Things are OK now but I never know when it's going to change.

iadrianik
King Meeple
King Meeple

01 May 2017, 18:07

I'm no math trade organizer, dar, in principiu, as opta pentru re-run, cu omiterea want list-ului utilizatorului respectiv.

O alta optiune ar fi probabil re-run doar cu omiterea item-ului respectiv care nu avea descrierea corecta.

Chuckila
King Meeple
King Meeple

01 May 2017, 19:12

Nu prea se poate re-run. Oamenii au început să trimită jocurile, se vor modifica lanțurile de schimb, va fi prea mare haosul.

În general, cel care a pus jocul la schimb trebuie să ofere cel a cărui poză/ediție a fost pusă în listă la math trade. Sau să se ofere alternative.

Eu când am pus o altă ediție (germană a mea, în loc de engleză cum trecusem), am luat jocul înapoi și am oferit să cumpăr același joc în engleză. Până la urmă colegul de Math Trade a ales un alt joc în același range de preț și i l-am cumpărat. Greșelile se asumă și încercăm să le remediem. Altfel persoana riscă să fie exclusă de la orice alt Math Trade viitor și secțiunea Bursă.

AngelEye
King Meeple
King Meeple

01 May 2017, 19:28

Persoana in cauza deja a oferit aceasta optiune si deja a cumparat jocul nou ca sa fie totul ok dar se pare ca daca nu facem un pic de tam tam nu e ok.
Imi pare rau de situatia creata si voi da jocul cuiva care vine in Lente sa il aduca iar pe celalalt il poti pastra ca bonus pentru deranjul creat :)

iadrianik
King Meeple
King Meeple

01 May 2017, 19:59

Am inteles, situatia ipotetica nu e chiar ipotetica. :)

Chuckila
King Meeple
King Meeple

01 May 2017, 20:08

Eu am raspuns la modul ipotetic, fara numele lui AngelEye in minte.

Din nou la modul general, am avut destule exemple prin care userii acestui forum incearca sa rezolve asemenea mici probleme astfel incat la final, cei care au primit jocurile in alta stare decat cea descrisa pe forum, sa fie multumiti.

Haddeo
King Meeple
King Meeple

01 May 2017, 22:20

AngelEye wrote: daca nu facem un pic de tam tam nu e ok.
Sti care e chestia?
Eu chiar m-am simtit prost de aceasta situatie si m-am gandit ca poate se gaseste si o alta rezolvare , alta decat cea in care cineva sa piarda ceva.
Dar acum mi-ai aratat cum se rezolva stiuatia ca un gentelman ... si mi-ai si lasat un bonus ca sa arati ce mojic sunt eu. Slap slap
O sa aprind focul in semineu cu jocul tau bonus in timp ce o sa savurez un Chateau Margaux in conacul meu din centrul Bucrestiului. Ah.... math trade riches.

Haddeo
King Meeple
King Meeple

06 Aug 2017, 13:41

Am uitat sa revin aici, in ciuda unor mici neînțelegeri si șicanări pe care personal le regret , totul s-a rezolvat într-un mod in care toata lumea a fost mulțumită.
Asteptam cu nerăbdare următorul mathtrade.

Post Reply

Return to “Altele / Ultimate Trades”