April 2013 Romanian Math Trade

schimburi, imprumuturi, cereri, etc.
Forum rules
Pentru detalii asupra sistemului Ultimate Trades propus de Chuckila, vizitati topicul [forum]viewtopic.php?f=12&t=195[/forum]
Post Reply
Chuckila
King Meeple
King Meeple

April 2013 Romanian Math Trade

02 Apr 2013, 00:30

Salutare tuturor. Am dat drumul celui de-al patrulea Romanian Math Trade.

>>>>> CLICK AICI - April 2013 Romanian Math Trade <<<<<

Pana miercurea viitoare, 10 Aprilie, se pot adauga jocuri si pana duminica 14 Aprilie se vor putea trimite wishlisturile.

Pentru mai multe detalii despre Math Trades, va rog sa Cititi aceste thread!. Va rog sa va uitati la cele 4 filmulete prezente in thread. Imi cer scuze de pe acum daca voi raspunde intrebarilor cu "vezi in filmulete, este explicat" sau "este explicat in headerul Math Trade-ului", insa spun de pe acum ca nu am prea mult timp de stat pe net. Si timpul petrecut online nu il voi putea pierde raspunzand intrebarilor care deja au raspuns.

De asemenea, v-as ruga sa puneti intrebarile in acest thread (sau in threadul de discutii de pe BGG) fiindca deja avem multi participanti cu experienta care va vor putea raspunde daca eu nu sunt prin zona sa o pot face. Daca imi trimiteti mesaj privat risc sa il citesc, sa fiu ocupat sa nu va pot raspunde si sa uit de el.

O alta rugaminte daca doriti sa povestim pe BGG este sa se foloseasca April 2013 Romanian Math Trade Discussion Thread, ca sa lasam geeklistul curat si sa evitam spamul celor care sunt subscrisi la lista.

Acestea fiind zise, hai sa vedem ce aveti de oferit.

Va multumesc pentru participare!

Chuckila
King Meeple
King Meeple

Re: April 2013 Romanian Math Trade

02 Apr 2013, 10:11

Am zis sa incerc in acest Math Trade 1 saptamana si 1 zi pentru a adauga jocuri si 4 zile pentru a trimite wantlistul.

Nu cred ca este nevoie de mai mult de 4 zile, data trecuta lumea s-a miscat destul de bine. Daca insa va fi cazul, voi putea creste la 5 zile. Mai mult nu as prea vrea sa las pentru wantlisturi. Cand vom aveam si noi 1500+ items, da, insa la 100-200 jocuri nu e cazul.

vall
King Meeple
King Meeple

02 Apr 2013, 16:00

Trade-ul din februarie a ridicat stacheta, tare sunt curios ce iese de data asta.
Plecam de la 19 participanti, 172 items si 47 de trade-uri.
Globul meu ocular de cristal spune ca vor fi mai multi participanti, mai putine jocuri listate si mai putine bucle inchise.
Voi ce credeti?

Chuckila
King Meeple
King Meeple

02 Apr 2013, 16:06

vall wrote:mai putine jocuri listate si mai putine bucle inchise.
Da, este foarte probabil sa se intample acest lucru. Nu cred ca suntem, ca si comunitate, la nivelul in care la fiecare 2 luni sa putem schimba 25% din jocuri pe sample de 150+ items.

In Februarie a fost primul Math Trade dupa o pauza de 8 luni, au fost multe jocuri scoase la schimb, entuziasm mare. Plus ofertele de bani, care tot timpul sunt un liant perfect al Math Trade-urilor. Daca nu vor exista oferte de bani, sansele sa fie multe bucle scad semnificativ.

Dar, pe de alta parte, si cateva tradeuri sunt mai bune decat nimic si daca facem acest lucru bimestrial astfel incat lumea sa stie "ah, e Iunie, vine Romanian Math Trade-ul", sper sa reusim sa ne creem o masa critica de oameni care sa il sustina si cei care vin noi sa se alipeasca editie de editie si astfel sa crestem la numar de jocuri listate si in final, la schimburi.

Chuckila
King Meeple
King Meeple

03 Apr 2013, 12:04

Daca nu va fi un numar mai mare de participanti, va fi foarte greu sa fie un numar ridicat de schimburi. Cei care au 1,2 jocuri de oferit sunt mai importanti decat cei care au multe. Un Math Trade in care sunt 40 oameni cu 3 jocuri va genera cu siguranta mai multe tradeuri decat un Math Trade unde sunt 3 oameni cu 40 jocuri.

Vreme este :) Ii asteptam pe Mihai, pe imba, MD, cristianf, etc :) The usual suspects.

cristianf
King Meeple
King Meeple

03 Apr 2013, 12:11

Cam maine seara sau vineri o sa am si eu timp sa ma ocup.

Rautz

04 Apr 2013, 12:34

Am observat un lucru curios la Mihai editiile trecute: aproape toate jocurile listate au corespondent un singur Want. Cu cat se pun mai multe optiuni in dreptul fiecarui joc cu atat sunt sanse mai mari de schimb.

Sa zicem ca avem 3 jocuri similare ca valoare :A,B,C si vrem sa le schimbam cu X,Y,Z.
Daca punem
A wants : X, Y, Z in loc de A wants X
B wants : X, Y, Z in loc de B wants Y
C wants : X, Y, Z in loc de C wants Z

avem sanse mult mai mari sa facem tradeuri, si de remarcat ca prima optiune o include pe a doua, deci daca in urma celei de-a doua optinuni am fi obtinut 2 tradeuri, cu prima optiune obtinem minim 2.

Jocurile de valoare similara putem sa le grupam cu altele de valoare similara, iar jocurile de valoare mai mica putem mereu sa le asignam unor targeturi de valoare mai mare (exemplu daca as vrea sa dau Twilight Imperium pe Tobago o sa vreau sa dau si Saboteur pe Tobago; nu va ganditi ca celalalt ar considera tradeul inechitabil pentru ca daca se va realiza respectivul trade inseamna ca toata lumea si l-a dorit, si nu va fi absolut nimeni suparat - e doar un exemplu extrem oricum, you get the idea)

mihai
Special Meeple
Special Meeple

04 Apr 2013, 12:44

@bahaus - intelesesem gresit sistemul de selectare in wantlist si nu vroiam sa am probleme cu "duplicate"...intre timp am vb cu Chuckila si Imba si o sa stiu sa selectez altfel...

Si eu m-am mirat ca am reusti sa fac 2 schimburi in felul cum am selectat.

Chuckila
King Meeple
King Meeple

04 Apr 2013, 13:05

E (relativ) bine momentan :) 81 de items si mai sunt 6 zile de oferit jocuri. Singura problema este ca suntem doar 7 :D Si ca nu sunt oferte de bani. Deci da, doar o problema ...

Miţã
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Zombie Killer

04 Apr 2013, 13:39

Vreau si eu sa pun dar nu stiu cum :(

Chuckila
King Meeple
King Meeple

04 Apr 2013, 13:40

Ai urmarit filmuletele?

alia
Special Meeple
Special Meeple

04 Apr 2013, 13:43

Miţã wrote:Vreau si eu sa pun dar nu stiu cum :(

Si eu stau pe bara. Inca nu m-am hotarat :)

Chuckila
King Meeple
King Meeple

04 Apr 2013, 13:45

alia wrote:Si eu stau pe bara. Inca nu m-am hotarat :)
Ioana, daca vrei ne intalnim odata si iti explic in 3 minute tot. Este atat de usor. Daca ai 20 min sa urmaresti filmuletele din topicul de Math Trades, sunt absolut convins ca vei intelege cum decurge toata treaba.

alia
Special Meeple
Special Meeple

04 Apr 2013, 13:52

Chuckila wrote:
alia wrote:Si eu stau pe bara. Inca nu m-am hotarat :)
Ioana, daca vrei ne intalnim odata si iti explic in 3 minute tot. Este atat de usor. Daca ai 20 min sa urmaresti filmuletele din topicul de Math Trades, sunt absolut convins ca vei intelege cum decurge toata treaba.
Mersi! E si asta un motiv dar sunt convinsa ca ne-am descurca pana la urma. Mai important motiv este faptul ca n-am vazut nimic, deocamdata, care sa ma atraga foarte tare. Mai urmaresc.

Rautz

04 Apr 2013, 13:57

Pas 1: faceti cont pe BGG (cei mai multi il au deja)

Pas 2: mergeti pe http://www.boardgamegeek.com/geeklist/1 ... math-trade

Pas 3: apasati butonul Add Item, introduceti jocul si textul cu informatii despre joc.

Pas 4: repetati pas 3 si adaugati toate jocurile pe care vreti sa le schimbati.

Pas 5: mergeti pe http://bgg.activityclub.org/olwlg/ si dati Sign In, folosind userul de pe BGG (va va trimite un mail pe BGG pentru confirmare)

Dupa ce ati facut acesti pasi reveniti aici pentru partea a doua (alti 2-3 pasi simpli)

Chuckila
King Meeple
King Meeple

04 Apr 2013, 14:06

alia wrote:Mersi! E si asta un motiv dar sunt convinsa ca ne-am descurca pana la urma. Mai important motiv este faptul ca n-am vazut nimic, deocamdata, care sa ma atraga foarte tare. Mai urmaresc.
Pai daca tu adaugi ceva si treci in threadul de wantlist ce iti doresti, sunt sanse sa atragi pe altul care vrea jocurile tale, care la randul lui sa atraga pe cineva care are jocul ce il doresti tu.

Daca nici eu nu as pune jocurile ca inca nu am vazut nimic ce sa imi placa, cine ar mai pune? Crezi ca Mihai a gasit 30 jocuri care ii trag cu ochiul de a pus la bataie atatea? La orice moment poti da submit la un empty wantlist si singura pierdere au fost acele 2 minute sa adaugi jocul in Geeklist.

La Math Trade-ul trecut de exemplu, nu am gasit nimic care sa fie de valoare apropiata pentru Heroscape si sa ma intereseze. Empty wantlist. De asemenea, mi-a parut rau ca am pus Rommel - empty wantlist :)

Miţã
King Meeple
King Meeple

04 Apr 2013, 15:18

Bahaus wrote:Pas 1: faceti cont pe BGG (cei mai multi il au deja)

Pas 2: mergeti pe http://www.boardgamegeek.com/geeklist/1 ... math-trade

Pas 3: apasati butonul Add Item, introduceti jocul si textul cu informatii despre joc.

Pas 4: repetati pas 3 si adaugati toate jocurile pe care vreti sa le schimbati.

Pas 5: mergeti pe http://bgg.activityclub.org/olwlg/ si dati Sign In, folosind userul de pe BGG (va va trimite un mail pe BGG pentru confirmare)

Dupa ce ati facut acesti pasi reveniti aici pentru partea a doua (alti 2-3 pasi simpli)
Cristi multumesc mult, cea mai ok descriere :P

Rautz

04 Apr 2013, 16:14

Pas 6: Pe http://bgg.activityclub.org/olwlg/ dati click pe April 2013 Romanian Math Trade si va apar jocurile din MT (lista se updateaza cam o data pe zi)

Pas 7: La jocurile care va fac cu ochiul apasati Add si selectati toate jocurile pe care ati fi de acord sa le dati pentru ele.

Pas 8: Apasati pe butonul Step 4 in susul paginii si va mai puteti modifica lista

Pas 9: Peste cateva zile va aparea butonul 'Submit my want list!', nu uitati sa-l apasati.

Pas 10: WIN

Nu va stresati cu Duplicate Protection, va fi necesar doar in cazul in care pun mai multi useri acelasi joc si-l vreti in Want List.

Nu va speriati degeaba ca nu e nimic greu, cel mai important pas e 3-ul, sa adaugati jocurile. O data ce le adaugati o sa incepeti sa va dati seama ca parca ati vrea jocurile altora :P

Miţã
King Meeple
King Meeple

04 Apr 2013, 16:39

Ti-as da mai multe VP-uri dar nu pot da nici macar unul asa ca:

:tu: :tu: :tu: :tu: :tu: :tu: :tu: :tu: :tu: :tu: :tu: :tu: :tu: :tu: :tu: :tu: :tu:

Post Reply

Return to “Altele / Ultimate Trades”