Dixit, Cash'n Guns, Cyclades & Mow

sa ne laudam cu noile achizitii
Forum rules
Ai pus mana pe un joc nou si asteptat? Imparte si cu noi fericirea ta, spune-ne despre el cateva cuvinte!
fixpix

Re: Dixit, Cash'n Guns, Cyclades & Mow

11 Apr 2010, 10:30

Mie mi se pare groaznic de enervant mecanica de licitatie in jocuri in care locul 2 si mai departe nu numai ca nu primesc nimic compensatie, dar mai si pierd tot ce au licitat. Daca e licitatie unde locul 1 alege primul, locul 2 al doilea si asa mai departe, nu e absolut nimic in neregula cu asta, si mi se pare ca asa ceva e si in Cyclades.

Alta modalitate de licitare care imi displace e cea concomitenta. Teoretic te poti prinde cine ce ar avea de licitat, dar in practica se bazeaza pe rationamente de genul "el crede ca eu cred ca el crede", ceea ce e aproximativ un deget mai strategic decit norocul chior. In schimb licitatiile consecutive mi se par ok, fiecare se intinde cit ii poate plapuma.

In fine, sint multe moduri in care se poate folosi mecanica asta, ideea e ca si eu sint foarte atent cind aud ca un joc are licitatie ca una din mecanici principale.

Ioana

11 Apr 2010, 16:40

Tocmai ce-am jucat Cyclades, in 2. Am mancat bataie! Lupta a fost foarte stransa, de mai multe ori chiar am crezut ca voi castiga.

E un joc dragut si foarte tensionant, in care trebuie sa aduci ofrande zeilor, sa cuceresti teritorii (la inceput neutre, apoi ale adversarilor), sa construiesti cladiri (care-ti aduc diverse avantaje si in final te ajuta sa castigi jocul) si sa folosesti creaturi mitice (cu care te aperi sau ii ataci pe ceilalti jucatori).

Licitatia din timpul jocului poate fi mai mult sau mai putin enervanta, in functie toleranta fiecaruia. Toti zeii pentru care se liciteaza au diverse avantaje, asa ca in principiu nimeni nu iese in pierdere. In fine, l-am jucat doar o data, in 2. Nu stiu cum ar fi in mai multi, inclin sa cred ca totusi ar fi mai greu, ca orice joc.

Later edit: nu e un joc pentru pacifisti!

mezak

11 Apr 2010, 22:25

GATA M-AI CONVINS trebuie sa incerc Dixit și Cyclades.

Post Reply

Return to “Ultima cucerire”