Noua ne-au placut avioanele, si faptul ca pare draguta mecanica jocului. Inca nu l-am jucat, revin cu amanunte.
UPDATE .. l-am jucat, urmeaza amanuntele
Jocul este un card game cu tematica aviatica. Exista 2 moduri in care poate fi jucat:
- cel mai putin interesant, si anume dogfight (fiecare isi alege niste avioane, eventual un target de victory points, si apoi incepe lupta pana ajunge cineva la targetul de victory points sau distruge toate avioanele adversarului)
- cel mult mai interesant, si anume campanie. Aici exista 6 campanii, harti, etc. Apar reguli noi si avioane noi (cum ar fi bomberele care in general trebuie sa ... well... bomberuiasca ceva ...) apar anti-aircraft artillery, etc. Pare mult mult mai interesanta partea asta, dar inca nu am ajuns aici.
Am jucat deci doar dogfighting, 2 jocuri, 1 on 1 (fiecare un avion). La partea asta se pare ca e destul de clar de la inceput cineva castiga, in functie de parametrii avionului (vreo 6-7 ca numar). E clar ca va fi mult mai interesant cu mai multe avioane cand difera si deciziile luate, si strategia.
Primul set de carti din cele 2 mari seturi este cel cu avioane. Sunt 110 avioane, modelate se pare dupa realitate pe cat s-a putut, fiecare cu parametrii de genul:
- performance (dicteaza cate carti de manevra poti avea in mana maxim)
- horsepower (cate carti poti trage la inceputul si sfarsitul turului tau)
- firepower (eventual vreun bonus la atac)
- burst (numarul de atacuri disponibil)
- damage (dupa cate hituri devine damaged - se intoarce cartea pe dos unde se gaseste acelasi avion mai beteag - si dupa cate alte hituri e distrus)
- diverse feature-uri (de exemplul Gladiator-ul din imagine este "Agile", adica poate folosi orice carte de manevra ca una numita "Scissors" prin care iese dintr-o pozitie dezavantajata fata de inamic si intra intr-o pozitie avantajata.
Bomberele au alti parametrii pe care nu-i stiu.
Avioanele se aseaza pe masa initial fata in fata (neutral position) dar prin diverse manevre pot capata o pozitie numita Avantajata, sau si mai mult pot ajunge in cea mai buna pozitie si anume Tailing (unde primesc si un bonus consistent la atac pentru ca au inamic in catare cum s-ar zice).
actiunea se desfasoara prin jocul alternativ de carti de manevra. Acestea sunt de vreo 10 tipuri, unele manevre pot fi contracarate cu altele, unele sunt de atac, altele de modificare a altitudinii (exista si niste markere pt fiecare avion care pastreaza altitudinea la care se gasesc acestea, si care conteaza in timpul jocului destul de mult).
Per total jocul pare foarte fun, si nu este excesiv de greu (mometan inca nu i-am invatat toate cartile si dureaza cam mult pana ma prind ce vreau sa fac si apoi ce pot sa fac). Sper sa am timp sa-l joc cat de curand si eventual in campaign mode.
La cat mai multe jocuri interesante si voua!