Este un joc produs de Fantasy Flight Games (cu miniaturi pre-painted si foarte detaliate!) ce simuleaza un first-person-shooter de pe PC vazut de sus. Exista o harta pe care stau si se misca soldatii care au diverse item-uri (arme, grenade, artefacte ce dau mental powers, etc) si se bat pana la ultimul
Universul portreziat este unul u-chronic (nu stiu daca exista termen in romaneste pentru Uchronic sau Uchronia) - in sensul ca reprezinta o ipotetica perioada a omenirii spre deosebire de o perioada fictiva - in care nazistii au cucerit mai mult decat ar trebui si au intrat si in diverse lucruri oculte cautand niste artefacte ce le-ar permite sa blah blah blah. Oricum, imi place atmosfera Castle Wolfenstein pentru cine s-a jucat pe PC (nu Wold3D) si legatura dintre Nazism si Ocultism care e destul de interesanta (http://en.wikipedia.org/wiki/Nazi_mysticism). Pana aici cu istoria, restul e aruncat de zaruri si casapit mercenari si mutanti cu puteri paranormale
cateva poze:
Jocul a fost achizitonat de FFG de la Take On You si a "beneficiat" de un manual destul de groaznic dar de cateva luni FFG a reeditat complet manualul schhimband si regulile dubioase si imbunatatind mult flowul jocului. Partea proasta e ca noua versiune de manual costa, nu e free pe net, partea buna e ca am luat jocul cu revised rules incluse
happy gaming (to me