Cadouri de Apocalipsa

sa ne laudam cu noile achizitii
Forum rules
Ai pus mana pe un joc nou si asteptat? Imparte si cu noi fericirea ta, spune-ne despre el cateva cuvinte!
Post Reply
acidutzu

Cadouri de Apocalipsa

19 Dec 2012, 15:17

Uite ca am reusit sa gasesc un titlu nereligios, pentru o perioada shoppingo-religioasa. Deja au inceput artistii prin autobuze cu Deschide usa, crestineeee… In statie! Ai rabdare pana in statie!! Aceleasi colinde monotone in toate difuzoarele din magazine. Aceeasi duhoare de sarmale in tot blocul pentru ca sigur si lui Iisus ii placeau. La televizor reclame la Colebil, cea mai mare inventie care iti permite sa mananci porcul, ca porcul. Emisiuni interminabile despre Lady GaGa. Face caltabosi sau inca o rochie din sorici? Asta in timp ce iarna isi intra in drepturi.
Nu este de mirare ca rata de suicid e mai mare in perioada aceasta.
Mayasii nu au profetit nimic, calendarul lor nu se termina vineri pentru ca au ramas fara munte in care sa ciopleasca. Se termina vineri pentru ca sambata o sa vedem vite incolonate sase ore la coada la casa de marcat, pentru a manca douasprezece ore marti, ca apoi sa zaca, zvarcolindu-se de durere - stai ca am mai gasit un colebil…hai la fini la masa! - pana vineri, cand Oooo, vine revelionul! Hai la magazin sa luam de mancare!.
Mayasii si-au dorit ca lumea sa se termine pe 21.

Dar destul despre mine, atins de spiritul sarbatorilor. Sa revenim la subiect. Cu putin timp in urma, un mare ganditor a zis:
acidutzu wrote:Si sunt 95% sigur de ceea ce o sa primesc, pentru ca au iesit din stoc. Ho, ho, ho!
Din pacate, nu a luat in considerare marile vorbe ale lui Platon:
Sa incerc sa inteleg femeile? Mai bine incerc sa termin o partida de Twilight Imperium cu cinci non-gameri!
Sau pilda lui Picard:
Spatiu, ultima frontiera! Sper sa le opreasca pe toate la granita. Vreau sa explorez in liniste.
Stiu, stiu, ei sunt niste porci, iar eu iubesc cu naivitate.

95% s-a transformat in -13%. Dar oare cum s-a ajuns acolo?

Data stelara: 13.12.2012

Totul a inceput intr-o frumoasa zi de decembrie, cand un sunet cristalin a umplut casa:
- M-am saturat! De doua saptamani ma rog de tine! Fa odata lista aia nenorocita sau divortez!!
- Uite ca deja te-ai gandit la un cadou minunat.
- Fa… (strans de gat) lista… (strans de gat) aia… (strans de gat) azi! Nu te ridici de pe scaun pana nu o termini!

Data stelara: 14.12.2012
Dimineata

Cu greu finalizez lista.
- Promiti ca te limitezi la doua?
- Da!
- Stii ca de fiecare data ai promis asta?
- Da!
- Si te-ai tinut de promisiune?
- Nu, dar de data asta ma tin.
- Fie! Poftim lista. (Stiu, stiu, iubesc cu naivitate.)
- Le comanzi azi?
- Da.
- Eeeee! Maine ne jucam!

La pranz

Aaaaaaaa! Eram sigur ca imi fac asta! De aceea nu voiam sa fac lista! Ca de obicei, asteapta sa-i dau Oanei lista pentru ca doua ore si cincisprezece minute mai tarziu sa puna la vanzare jocul pe care il voiam. Cata cruzime! Cata cruzime!

Seara

- Nu le-am comandat.
- Ce bine! Au mai bagat un joc nou si sufar ca nu pot sa-i dau o sansa in colectia noastra.
- Pai de ce nu-l notezi?
- Daca trec acum un joc nou, pe care tocmai am spus ca il vreau cu pasiunea a o mie de pisici intr-un lan de iarba-matei, oare ce voi primi?
- Trece-l ca poate nu-l primesti.
- Atunci, de ce sa-l mai trec?
- Tre-…(strans de gat)…-ce-l!

Il trec.

Data stelara: 15.12.2012

Ghiciti cine a trebuit sa dea o tura singur prin parc, prin ger, ca sa nu auda ce jocuri va primi?

- E gata comanda?
- Ma gandesc.
- Inghet!!!

Data stelara: 16.12.2012

Un joc stiam ca il va cumpara, deoarece il voia. Celalalt tocmai iesise din stoc. Cine zicea ca este o nebunie sa intru zilnic pe site-urile magazinelor? Sunt super fericit. Pacat ca azi nu merge curierul.

Data stelara: 17.12.2012

Ce zi minunata! Abia astept sa le deschid! Colectia mea de Monopoly va fi completa.

- Vezi ca ajung maine.
- Maine? De ce?
- Pentru ca azi le trimit.
- @!%!**#~@#
Stiu de unde vreau sa inceapa Apocalipsa.

Data stelara: 18.12.2012
Dimineata

- Sa-mi dai o punga mai mare.
- Poftim!
- Mai da-mi inca una.
- Cum inca una? Este destul de incapatoare.
Iau o cutie cu aceleasi dimensiuni precum cele ale cadoului banuit.
- Vezi?! Daca primesc ceea ce cred ca o sa primesc, va intra perfect, iar celalalt este si mai mic.
- Mai da-mi una sa fiu sigura.
- Nu te inteleg.
…iubesc cu naivitate...

Seara

Stabiliseram sa mergem la centrul de sanatate McDonald's.
- Mai vrei sa vin si eu sau te descurci?
- Vino. Sunt incarcata cu pachete si nu ma descurc singura.
- Incarcata? Fie!
Nu am banuit nimic. De atatea ori a amendat-o politia exagerarii in legatura cu dimensiunea/greutatea bagajelor. Cand plecam din hipermarket eu car peste 20 kg de orice, ea cara un pachet de biscuiti, doi bureti de spalat vase si un pachet de servetele si cica sunt prea grele. Deci nimic suspect in „sunt incarcata”.

Seara… 15 minute mai tarziu

Pupici… pupici… alea… alea

- Hai sa te scap eu de plasa aia grea.
- Mersi!
Arunc un ochi dezinteresat la dimensiunea pachetelor. Am avut dreptate?
95%... 75%... Oana… 43%... ce am vorbit noi... 11%... cand am facut lista?... -13%
- Ce?
- Cate jocuri am zis sa iei?
- Doua!
- Si cate jocuri ai promis ca vei lua?
- Doua!
- Si cate jocuri sunt in punga asta?
- Nu doua!
…cu naivitate...

De suparare nu le-am desfacut timp de doua ore.

Am inceput cu cel mai mic.

King of Tokyo: Power Up!
from http://www.boardgamegeek.com/image/1449032

Nu aveam cum sa nu-l primesc. Amandoi divinizam King of Tokyo. Power Up! aduce mai multa distrugere, mai mult haos si mai multe rasete.
from http://www.boardgamegeek.com/image/1509144

Si nu uitati!
Cel mai important element al jocului!
Nu apare nicaieri in reguli, dar se subintelege. Atunci cand vine randul tau, trebuie sa faci ca Godzilla. Atunci cand iti folosesti ghearele pentru a-l rani pe adversar, trebuie sa iti tii degetele ca niste gheare si sa faci „chiiiii chiiiii” (nu stiu, nu prea ma pricep la onomatopee) spre adversar si, in functie de cat de apropiati sunteti (ca distanta si intimitate), sa ti le infigi (incet, ca nu recomand violenta neconsimtita) in mana, coapsa, abdomenul lui/ei. Numarul de Chiiiii-uri este proportional cu numarul de gheare de pe zaruri. Sunetele in plus nu se premiaza, dar sunt bine-venite.
Daca toti se pozeaza cu cadourile primite, a trebuit sa fac si eu asta. Fortat de Oana. Poate scoatem un calendar 2013 cu pin-up boys. Camera ne iubeste!
from http://www.boardgamegeek.com/image/1509138

Urmatoarea cutie am masurat-o inainte de a o desface. Masurile coincideau si materialul de proasta calitate se simtea de sub hartia de cadouri. Exact! Am primit un nou joc din seria fast food a board game-urilor.

Dungeon Command: Curse of Undeath
from http://www.boardgamegeek.com/image/1481470

In lista initiala trecusem Heart of Cormyr si Tyranny of Goblins si...
partea adversa, castigand, a fost super incantata de joc. Astfel nu au aparut discutii de genul „Inca unul? Nu iti ajunge ala pe care il ai? Unde le mai pui? ”, ci „Are si dragon?! Cand il luam?”.
Dar cand a aparut Curse of Undeath… Uaaauuuu! Are si schelete, Oana! Cu patru sabii!
Stiam ca daca modific lista, il va lua. Se ducea naibii liberul arbitru, dar m-a obligat. Si mai tarziu iese din stoc. Fericire eterna!

Abia astept sa ne jucam. Paianjeni cu vampiri contra… ma gandesc sa-i fac o armata mai draguta, mai pe marimea ei. Evident, cu pisici.
from http://www.boardgamegeek.com/image/1509153

Ajungem la a treia cutie. Oare ca sa fie inauntru? Ma uit la cutie, ma uit la Oana. Ea se uita la mine, cutia ramane indiferenta. O adulmec, o scutur (pe cutie). Ce sa fie, ce sa fie? Un singur joc din lista se incadra in dimensiuni (esti uber geek cand cunosti dimensiunile tuturor jocurilor din colectie si lista de dorinte?). Mai erau doua de care i-am spus, dar le-am scos din lista. De parca ar fi prima oara cand nu respecta o lista! O desfac incet, cu migala. Cu celelalte am fost barbar, dar ea e misterioasa. Tai incet fiecare bucatica de scotch. Ii despaturesc marginile cu grija. Beteala ii cade.

Evo (second edition)
from http://www.boardgamegeek.com/image/1042089

Cum sa nu-mi placa? Este un amestec interesant intre Cyclades si Smallworld, ambele placandu-ne la nebunie. Si, stafida din cozonac, este si cu dinozauri! Tematic intra perfect in sfintele sarbatori de Apocalipsa, ironic insa, pentru ca dinozaurii nu au apreciat sfarsitul lor de lume.
from http://www.boardgamegeek.com/image/1509151
Se vede ca unul dintre dinozauri este ori vizionar, ori batut in cap.

Si-am incalecat pe o tastatura si v-am spus a mea aventura.

A, da, apare si Jenny.
from http://www.boardgamegeek.com/image/1509141

Apocalipsa fericita tuturor si sper sa ne revedem sanatosi la urmatoarea!

criss

Re: Cadouri de Apocalipsa

19 Dec 2012, 16:06

Superhilarios!! :lol:
Acum cred ca trebuie sa-ti schimbi Custom Rank-ul in "Ameritrash lover" sau ceva asemanator. :)

acidutzu

19 Dec 2012, 16:33

20d8+9 chrome :lol:

26octombrie
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Awesome Silly Bard

19 Dec 2012, 17:22

hmm :? ... cred ca jenny a vazut de prea multe ori filmuletul cu impachetatul pisicii... vad ca se pregateste, i s-o parea ca n-ai primit destul jocuri... :shock:
daca promiti fie sa n-o impachetezi, fie sa postezi filmarea, iti mai dau un vp

26octombrie
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Awesome Silly Bard

19 Dec 2012, 17:25

ti-am dat oricum, pentru ca ai dat glas exasperarilor mele de sezon, in debutul postarii. probabil pentru ca aveti caine de paza la scara, ai uitat sa mentionezi cardurile de preoti care umbla in sus si-n jos pe scari si campeaza la fiecare etaj, nazal.

Post Reply

Return to “Ultima cucerire”