Acesta e inceputul jocului. Am un Wonder (Oracolul, imi da o cultura si o putere ca nu prea cred ca se potriveste cu jocul solo: inamicul are mana de carti de lupta "la vedere"). Am Despotism ca forma de conducere si o tehnologie, Construction care ma lasa sa fac Workshop. Capitala e in mijloc si am multe cabanute si orasele de jur imprejur. Cum ziceam, o planeta mica mica.
Dupa primul tur am construit si un Workshop si am o gramada de ciocane (a se citi "putere de productie" dar noi asa le-am zis de cand le-am vazut). Folosesc zarurile pentru a memora numarul de ciocane al unui oras sa nu stau sa le numar in fiecare tur.
Inceptul rundei 3. Mi-am facut inca un oras in dreapta, care nu prea avea putere de productie si i-am dat si lui un Workshop (Egiptenii pot produce o cladire gratis per tur by the way). Intre timp mi-am cercetat si Metalworking care ma lasa sa fac Barracks (bonusuri in lupta). Cum mi-e frica de AI-ul lui fixpix, e o idee excelenta sa fac asta
Inceputul rundei 4. Intre timp oamenii de stiinta au inventat Legile, lucru care o sa-mi aduca bani de fiecare data cand castig o lupta. In plus am descoperit cu el si forma de guvernamant Republica (pe care o folosesc imediat) si pot construi un Trading Post cred. Pana acum am mers si o pozitie pe Culture Track si am tras o carte care-mi da niste ciocane (nu in cap). Pentru asta am folosit cultura adusa de Oracol.
Idee de pe BGG de a folosi Disaster Markers pentru a "ridica" 3D orasele si a le vedea mai usor pe harta. Nu ca as avea nevoie in jocul solo, dar e o idee interesanta si eficienta. De zaruri v-am zis mai sus. Incep sa-mi fac si alte armate si l-am si zapacit pe amicul invadator.
Inceputul rundei 5. Apare un alt curajos in rosu in dreapta sus. Nu-mi pasa, cercetez Filozofia care ma lasa sa fac Temple printre altele. Secretul e cultura, nu razboiul!
Curajosul se apropie de un oras de-al meu .. o sa avem niste probleme, dar asta e. O dau inainte cu cercetarea (Irigatia care STIU trebuia sa o aflu inainte sa-mi construiesc cel de-al treilea oras.. se mai intampla la inceput..). Intre timp mi-am facut si ceva armata, vreo 5 unitati, sa fie. Si nici cu cultura nu stau rau. ("cucu" intentionat
Nu ati vazut din pacate scenele sangeroase din orasul din nord.. le-am taiat la editare ca erau 18+. Important e ca nu mai sunt rosii pe harta
Uitasem sa va zic ca am aflat si cum e cu Currency, desi ei nu stiu saracii ce urat va fi prin 2008-2010 daca nu sunt atenti .. Partea buna: primesc cultura. Bani.. cultura .. de obicei invers proportionale
Cam aici m-am oprit. Momentan lucrurile merg bine. Prea bine. E o liniste apasatoare in aer. De tura urmatoare insa inamicul va fi mai numeros si mai bine inzestrat. Dar asta in episodul viitor....
Diplomele de la cursurile pe care le-au facut slujbasii mei (functionari publici dealtfel). Si anume: Construction, Metalworking, Code of Laws, Philosophy, Currency, Irrigation, Mathematics, Military Science. (sper ca) va urma...