Le Havre + Le Grand Hameau

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip jurnale de sesiune (session reports) ale jocurilor jucate de voi, ce bineinteles pot fi comentate in cadrul topic-urilor respective de toti utilizatorii forumului.

Pentru discutiile generale necentrate pe session reports va invitam in forumul Discutii generale.
Post Reply
suf
King Meeple
King Meeple

Le Havre + Le Grand Hameau

17 Mar 2011, 22:59

Azi Le Havre, unul dintre jocurile noastre preferate, a ajuns din nou pe masa dupa multe luni in care a trebuit sa lase masa noilor achizitii.

Stiu ca multa lume il are sau l-a vazut. Ce nu pare sa aiba lumea este extensia Le Grand Hameau. E o extensie mica, mai mica decat o cutie obisnuita de carti si aduce niste carti speciale care, desi diversifica putin jocul, se adauga in teancul destul de mare de carti speciale care vin cu jocul de baza. Singurul lucru interesant pe care il aduce (si motivul pentru care am si luat extensia) este o carte noua Shipping Line. Nu difera de cartea existenta Shipping Line, insa rezolva marea problema cu blocatul exporturilor in special in mai multi jucatori. Adesea la finalul jocului jucatorii nu apucau sa transporte tot ce vroiau pentru ca nu mai prindeau loc la Shipping Line decat la ultima mutare. Au fost situatii in trecut cand un jucator, neavand multa experienta, a blocat Shipping Line si nu a mai plecat de acolo mai multe ture. Apoi doar un jucator a mai putut exporta, restul reusind sa mai faca doar un export in ultima tura, majoritatea ramanand cu multe resurse nevalorificate. Aceasta problema este acum rezolvata si pentru asta cred ca a meritat extensia, desi a fost undeva la 30 lei. Jocul se simte un pic mai relaxat pentru ca nu stai cu frica in san ca vei avea nenorocul sa nu mai prinzi rand la export si depinzi mai putin de cat de bine isi fac ceilalti planurile.

Pentru cine are jocul propun sa isi faca o carte asemanatoare cu Shipping Line (perfect identica in functionalitate, tot cu numarul 018) si sa o includa in joc. Astfel se poate considera ca jucati cu expansiunea si, dupa parerea mea, evitati situatiile in care un jucator ramane cu stocul neexportat neprinzand rand la Shipping Line si neavand astfel mari sanse sa castige.

criss

Re: Le Havre + Le Grand Hameau

17 Mar 2011, 23:10

ai uitat sa pui sesiunea de joc. :)

suf
King Meeple
King Meeple

Re: Le Havre + Le Grand Hameau

18 Mar 2011, 01:29

Dap. Reparat.

Post Reply

Return to “Sesiuni de joc”