Nu am inceput cu cine stie ce carti. Aveam totusi eu o balista, asezata destul de bine ca putea ataca 2 carti opuse, si o "Via Cassia" cu care puteam face actiunea din dreapta sau stanga cartii. Ea avea Aries (care discarda cartea opusa fara sa o mai atace, si din pacate a folosit-o chiar in primul tur de mi-a discardat Balista mea draga). Elefantul era ok, dar asezat prost in schimb cartea care a ajutat-o cel mai mult era Telonium (+2 bani la fiecare incasare).
Tot jocul am fost pe marginea prapastiei, ea luandu-mi carti constant si eu trebuind constant sa platesc victory points la inceputul turei. De mai multe ori am avut fix un punct ramas. Chiar zicea ca ar fi culmea sa piarda la cate ocazii a avut.
Norocul meu a fost Templarius care ma lasa sa dau un zar D3 si sa iau puncte. Uitati si voi ce punctulet singuratic am
La un moment dat m-am sfortat (ca pusesem si eu mana pe un Telonium) si am reusit sa pun jos o carte "Statua Jovis". E super scumpa dar foarte utila (daca ai bani) pentru ca te lasa sa discardezi orice carte opusa, daca platesti 10 bani. Din pacate nu prea am avut timp sa o folosesc decat o data...
Intre timp ea tot strangea puncte, si trecuse de jumatate, asa ca nu mai avea sens ca eu sa strang puncte, pentru ca m-ar fi batut cand s-ar fi terminat punctele. Asa ca am incercat sa o atac pe cat posibil.
Cum am reusit sa ies dintr-o alta prapastie: in conditiile in care aveam Templarius pe 5, am dat zarurile 5,5,5
Intre timp ea avea forum, care eu credeam ca si-a pierdut din farmecul si utilitatea din Roma 1. Nu e chiar asa.. nu mai e la fel de criminal si important, dar incet incet te poate ajuta sa faci puncte, mai ales ca restul cartilor nu sunt toate generatoare de puncte.
Comoara ei creste.. invers proportional cu disperarea mea...
... pana imi da lovitura de gratie. Una complet neasteptata. Mai erau in supply vreo 7 puncte (si ea avea mai multe ca mine, deci eu voiam sa nu se termine). Mi s-a parut ca sunt destul de multe, pana cand a activat Pictor. DESI Pictorul mi-a dat si mie puncte (da ambilor jucatori puncte in functie de numarul de building cards ale fiecaruia) nu le voiam, mai bine nu-mi dadea! Pentru ca 7 puncte mai erau, 7 s-au impartit (4 ei si 3 mie sau invers). Si jocul s-a terminat. Nici nu am mai numarat punctele, nu cred ca aveam 10 ... trist.
Dar ma simt bine ca am lasat-o sa castige sa simta si ea ca e sarbatoare...