Runewars vs TI3

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip review sau articole cu impresiile voastre despre un anumit joc (articole ce pot fi apoi bineinteles discutate in cadrul topicurilor respective).

Pentru discutiile generale necentrate pe ideea de "review" va invitam in forumul Discutii generale.
Post Reply
Minel

Runewars vs TI3

09 Apr 2012, 16:45

As vrea ca la acest topic sa-mi raspunda doar cei care le-au jucat pe amandoua.
Eu am Runewars + expansion si ma gandeam sa-mi iau si TI3 + expansions.

As vrea niste pareri cat mai obiective legate de diferentele de gameplay. Nu vorbim despre tematica jocurilor pt ca nu am preferinte.

Mersi!

Mono
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Cylon Leader

Re: Runewars vs TI3

09 Apr 2012, 16:51

Ia-ma si pe mine la un Runewars, si iti spun, ca TI am jucat, dar Runewars nu :(
Si mi-a facut Keyser pofta :lol:

suf
King Meeple
King Meeple

09 Apr 2012, 20:11

Diferente ultrarapide TI3 vs Runewars:
- e mult mai complex;
- dureaza [mult] mai mult;
- merge in mai multi, nu prea merge in putini;
- nu are carti de sezoane, insa are roluri;
- cand se joaca un rol, ceilalti au posibilitatea sa efectueze o parte secundara a rolului;
- multe rase cu diferite particularitati si tehnologii;
- un tech tree laborios care permite avansul tehnologic ce schimba rapid strategiile;
- mai multe tipuri de unitati, desi ele arata si functioneaza la fel la toti jucatorii (exceptie Flagship);
- ai nevoie de o masa mult mai mare;
- bataliile cu multe unitati dureaza mult mai mult;
- are zaruri (fata de cartile care simuleaza zaruri, deci nu mare diferenta);
- misiunile publice si private, care fac sa mearga jocul, te ajuta sa-ti faci o strategie de lunga durata, in contrast cu questurile eroilor care sunt simplu de planificat si executat;
- cutia + 2 expansiuni e plina ochi;
- piesele de plastic sunt foarte greu de dat jos din forme chiar si cu un cutter si risti sa le rupi;
- manuale foarte lungi, greu de retinut toate detaliile;
- dupa cateva jocuri unii jucatori inca nu stiu elemente de baza (datorita numarului mare de reguli);
- atmosfera e oarecum asemanatoare, insa jocurile nu se exclud unul pe altul din colectie;
- nu se poate incepe dupa ora 16:00;
- plansa mult mai modulara, unde pozitionarea unei piese poate aduce mare impact asupra jocului;
- poate cel mai important aspect e ca scopul jocului nu e sa nimicesti inamicul. In primele jocuri tinzi sa iti faci multa armata, apoi te gandesti ca ar fi bine sa faci ceva cu ea si o spargi toata in lupta, ramanand fara aparare;
- cand avem timp si suficienti jucatori dam un TI3, altfel scoatem un Runewars, dar cumva simt ca TI3 e mult mai solicitant si ceva mai satisfacator.

DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Going Cardboard

09 Apr 2012, 20:27

Daca lista asta e facuta ultrarapid, sunt curios cum arata una la care lucrezi un ceas.
E in 3 volume? :)

AngelEye
King Meeple
King Meeple

09 Apr 2012, 21:17

off : am dori sa vedem si diferentele mai putin rapide ( sper ca e loc :D )
on: cred totusi ca e destul de mare diferenta la sistemul de carti vs zaruri

Mono
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Cylon Leader

25 May 2012, 23:17

Am jucat si eu Runewars ieri. Sau as putea spune ieri si azi, ca s-a intins.

Pot sa va spun ca imi place mai mult Runewars. Care sunt diferentele principale care imi plac:
- alegerea actiunii in an este unica si ce faci depinde strict de acea alegere
- sistemul de suprematie care iti da bonus daca joci cartile crescator
- posibilitatile restranse de a te misca: 2 atacuri pe an maxim, eroii se misca doar o data pe an
- evenimentele din fiecare sezon te afecteaza mai putin decat politica de la TI3
- sistemul de punere al runelor: punctele de victorie sunt pe masa nu pe un scoreboard

Si un motiv personal: mie imi plac elfii si fix cu ei am jucat, si mi-am facut caluti cu aripi :lol:

Post Reply

Return to “Review-uri si impresii”