TOP 10 Jocuri Abstracte
Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip review sau articole cu impresiile voastre despre un anumit joc (articole ce pot fi apoi bineinteles discutate in cadrul topicurilor respective).
Pentru discutiile generale necentrate pe ideea de "review" va invitam in forumul Discutii generale.
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip review sau articole cu impresiile voastre despre un anumit joc (articole ce pot fi apoi bineinteles discutate in cadrul topicurilor respective).
Pentru discutiile generale necentrate pe ideea de "review" va invitam in forumul Discutii generale.
- 26octombrie
- King Meeple

- Custom Rank: Awesome Silly Bard
-
criss
Re: TOP 10 Jocuri Abstracte
Am reusit sa testez mai multe jocuri abstracte de la ultima postare. Aproape toata seria GIPF - din care mi-au placut DVONN, TZAAR si YINSH (fiecare bun in felul lui). Apoi excelentul jocul ARIMAA, care se joaca cu orice set de sah. Un alt joc abstract superb pe care l-am jucat este JAVA, desi pe BGG este listat doar la strategice (asa ca nu il pun in Top). Noi expansiuni la Neuroshima Hex. Patchwork nu mi-a placut fiind mult prea simplu, fara adincime. Si am lasat la urma cireasa de pe tort, jocul Abalone! Este atit de subapreciat pe BGG incit multa vreme am crezut ca nu are suficienta adincime sau rejucabilitate. M-am inselat.
Asa ca voi reactualiza Top-ul personal (si numarul de partide jucate):
1. GO (~150)
2. Sah (~30.000)
3. Quoridor (dupa ~2.000 partide abia o astept pe urmatoarea!)
4. Hive (doar cu cele 3 expansiuni) (~500)
5. Neuroshima Hex! (cu expansiuni sau fara) (~250)
6. Abalone (pare a avea rejucabilitatea lui Quoridor - posibil sa urce in clasament) (~30)
7. Xiangqi (~20)
8. Arimaa (1)
9. Ricochet Robots (~100)
10-12. Tzaar (1)
10-12. Yinsh (1)
10-12. Dvonn (~10)
13. The Duke (~20)
14. Shogi (depunctat pina gasesc piese de joc "occidentale") (0)
Asa ca voi reactualiza Top-ul personal (si numarul de partide jucate):
1. GO (~150)
2. Sah (~30.000)
3. Quoridor (dupa ~2.000 partide abia o astept pe urmatoarea!)
4. Hive (doar cu cele 3 expansiuni) (~500)
5. Neuroshima Hex! (cu expansiuni sau fara) (~250)
6. Abalone (pare a avea rejucabilitatea lui Quoridor - posibil sa urce in clasament) (~30)
7. Xiangqi (~20)
8. Arimaa (1)
9. Ricochet Robots (~100)
10-12. Tzaar (1)
10-12. Yinsh (1)
10-12. Dvonn (~10)
13. The Duke (~20)
14. Shogi (depunctat pina gasesc piese de joc "occidentale") (0)