Parerea lui Bahaus - Stone Age

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip review sau articole cu impresiile voastre despre un anumit joc (articole ce pot fi apoi bineinteles discutate in cadrul topicurilor respective).

Pentru discutiile generale necentrate pe ideea de "review" va invitam in forumul Discutii generale.
tasurinchi
King Meeple
King Meeple

Re: Parerea lui Bahaus - Stone Age

15 Mar 2011, 13:14

djdano wrote:Deci, ce alte exemple de jocuri ar mai fi in care se vede limpede cine e castigatorul?
Cateva exemple din cele cunoscute de mine: Amyitis, Assyria, Shogun, Tikal, Reteaua Energetica. La toate cele enumerate ai intotdeauna informatii complete vizavi de punctaj.

In alta ordine de idei, sunt de acord cu Chuckila si Suf. Intotdeauna este vorba de gusturi, tocmai din cauza asta cred ca e bine in general sa fim mai moderati si sa nu declaram sus si tare "Asta e cel mai bun" sau "Ala e cel mai prost", pentru ca nu am avea niciodata dreptate :)

DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Going Cardboard

15 Mar 2011, 13:47

tasurinchi wrote:
djdano wrote:Deci, ce alte exemple de jocuri ar mai fi in care se vede limpede cine e castigatorul?
Cateva exemple din cele cunoscute de mine: Amyitis, Assyria, Shogun, Tikal, Reteaua Energetica. La toate cele enumerate ai intotdeauna informatii complete vizavi de punctaj.
Multumesc, tasurinchi.
Shogun e pe vine, restul sunt deja in wishlist - mai putin Power Grid. Inseamna ca m-am orientat bine. :)

criss

15 Mar 2011, 14:43

Chuckila wrote:De cand am intrat in lumea boardgames, asta tot incerc sa "predic".
De fiecare data scriu si nu sunt inteles: ceea ce scriu reprezinta parerea mea. Daca eu cred ca un joc este mai bun ca altul, am oare voie sa scriu ca asta cred, sau trebuie sa mint si sa spun altceva decit gindesc? Imi dati voie sa-mi exprim liber parerile personale? Puteti sa le luati in considerare sau nu, sa credeti in ele sau nu. Nu pot sa scriu ca toate jocurile sunt extraordinare daca nu cred in asta. Inteleg ca fiecare are preferintele lui. Ceea ce scriu sunt preferintele mele. Exemplu: cred ca la experienta lui Bahaus sunt jocuri cu trenuri pentru el mai bune decit Ticket to Ride. Asta nu inseamna ca Ticket nu e un joc bun pentru alti useri incepatori, sau pentru familii cu copii. OK, adevar sau nu, asta e parerea mea.

As prefera ca si alti useri sa critice mai des jocurile. Daca toti laudati jocurile, o sa tot luam tepe dupa ce le cumparam si constatam ca n-au fost atit de minunate.

DanielIndru
King Meeple
King Meeple

15 Mar 2011, 14:57

criss wrote: De fiecare data scriu si nu sunt inteles: ceea ce scriu reprezinta parerea mea. Daca eu cred ca un joc este mai bun ca altul, am oare voie sa scriu ca asta cred, sau trebuie sa mint si sa spun altceva decit gindesc? Imi dati voie sa-mi exprim liber parerile personale? Puteti sa le luati in considerare sau nu, sa credeti in ele sau nu. Nu pot sa scriu ca toate jocurile sunt extraordinare daca nu cred in asta. Inteleg ca fiecare are preferintele lui. Ceea ce scriu sunt preferintele mele. Exemplu: cred ca la experienta lui Bahaus sunt jocuri cu trenuri pentru el mai bune decit Ticket to Ride. Asta nu inseamna ca Ticket nu e un joc bun pentru alti useri incepatori, sau pentru familii cu copii. OK, adevar sau nu, asta e parerea mea.

As prefera ca si alti useri sa critice mai des jocurile. Daca toti laudati jocurile, o sa tot luam tepe dupa ce le cumparam si constatam ca n-au fost atit de minunate.
Te cam contrazici singur aici. :)
Daca oamenii scriu parerea proprie si chiar le place jocul respectiv, de ce le ceri sa critice mai des jocurile?
Tu zici bine, e o qestie de gusturi si e normal sa fie diferite, uneori diametral opuse.

criss

15 Mar 2011, 15:06

djdano wrote:Te cam contrazici singur aici. :)
Daca oamenii scriu parerea proprie si chiar le place jocul respectiv, de ce le ceri sa critice mai des jocurile?
Cred ca fiecare om are o lista cu jocuri care nu-i plac (sau ii plac mai putin). Mi-ar place sa citesc si motivele pentru care nu le plac jocurile, m-ar ajuta in selectarea viitoarelor achizitii.

DanielIndru
King Meeple
King Meeple

15 Mar 2011, 15:10

E o cerere legitima, dar in general oamenii nu vor scrie despre lucrurile care nu le plac si nu vor face reviews jocurilor care nu le plac.
Tom Vasel poate mai face de-astea, dar uneori am impresia ca Tom gaseste ceva bun in ORICE - mai putin in Vasco da Gama. :)

E cum ziceai si tu:
criss wrote:Ma opresc aici, prefer sa consum timpul scriind despre jocuri mai bune.
Edit: Ca tot am inceput sa scriu despre jocuri, normal ca voi scrie si despre lucrurile care nu mi-au placut sau chiar cum am incercat sa imbunatatesc experienta - vezi Ra.
Dar daca dau peste un joc care nu-mi place deloc, n-o sa-mi pierd cateva ceasuri sa argumentez de ce nu mi-a placut. Eventual o sa-l trec in wishlist la categoria "Don't buy this" si o sa-i adaug 2 propozitii.

Rautz

15 Mar 2011, 17:18

criss wrote:
Chuckila wrote:De cand am intrat in lumea boardgames, asta tot incerc sa "predic".
De fiecare data scriu si nu sunt inteles: ceea ce scriu reprezinta parerea mea. Daca eu cred ca un joc este mai bun ca altul, am oare voie sa scriu ca asta cred, sau trebuie sa mint si sa spun altceva decit gindesc? Imi dati voie sa-mi exprim liber parerile personale? Puteti sa le luati in considerare sau nu, sa credeti in ele sau nu. Nu pot sa scriu ca toate jocurile sunt extraordinare daca nu cred in asta. Inteleg ca fiecare are preferintele lui. Ceea ce scriu sunt preferintele mele. Exemplu: cred ca la experienta lui Bahaus sunt jocuri cu trenuri pentru el mai bune decit Ticket to Ride. Asta nu inseamna ca Ticket nu e un joc bun pentru alti useri incepatori, sau pentru familii cu copii. OK, adevar sau nu, asta e parerea mea.

Hehe exact, parca de fiecare data trebuie sa scriem parerea mea iar eu intotdeauna specific ca s-ar putea ca altii sa nu fie de acord sau sa gresesc, dar nu se intelege niciodata, lumea crede ca as incerca sa sustin vreun adevar absolut
Dar asta mi se pare a fi rolul unui forum, sa dezbatem idei, sa intoarcem jocuri(si idei) pe toate fetele si sa evidentiem si lucrurile negative, chiar daca jocul e in Top10 BGG
Eu il apreciez pe criss ca isi argumenteaza afirmatiile, o discutie in contradictoriu e productiva daca e insotita de argumente

alexddumitru
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Blogger@„Ce Jucăm?”

16 Mar 2011, 08:32

Eu cred ca ce nu luati voi in considerare este ca oamenii se ataseaza emotional de lucrurile care le plac, iar cuvintele dure de tipul "TtR e o gluma de joc" o sa trezeasca reactii emotionale. Daca, sa zicem, lui Bahaus ii place Andre, iar lui criss Inna Hot si eu vin si zic ca Andre si Inna Hot canta cea mai de cacao muzica, normal ca ei 2 or sa se simta direct atacati pentru ca valorizeaza muzica pe care o asculta - nu cred sa existe cineva care sa spuna "da, domle, ascult muzica proasta", respectiv, "da, domle, joc jocuri proaste".

Asa ca eu zic ca putina moderatie nu strica in discutiile de pe forum - lucru care s-a vazut de nenumarate ori, chiar daca sunt intru totul de acord ca discutiile in contradictoriu sunt foarte importante.

PS Poate ar fi o idee ca un admin sa mute toata bucata asta de offtopic intr-un thread nou.

criss

16 Mar 2011, 11:29

Revenind la Stone Age, imi place jocul, dar il joc rar pentru ca imi plac jocurile in care stiu unde ma situez. Cred ca este singurul joc din colectia mea in care nu stiu in timpul jocului pe ce pozitie ma aflu (exceptind poate Agricola pe care nu l-am invatat/jucat inca).

Post Reply

Return to “Review-uri si impresii”