Ma abtin de cand am citit prima oara acest mini review, dar vreau sa subliniez niste lucruri avand in vedere ca jocul este foarte bun si pt mine e cel mai jucat joc de luna asta. Sa le luam putin pe rand:Star Wars: The Card Game (nota 6)
Din păcate nu m-a atras nici tema acestui nou LCG din 2012, nici durata prea scurtă ce mi-a părut că limitează chiar şi cel mai bine construit deck, nici felul în care se desfăşoară luptele – care aminteşte oarecum de cel din Warhammer: Invasion, dar pare că îi lipseşte ceva esenţial. Nu cred că voi avea tragerea de inimă să-l mai încerc curând, dar fanii francizei sunt datori să o facă, sunt convins că vor găsi în el multe elemente familiare sau chiar bine implementate.
Dureaza fix cat un card game, gen Netrunnerul de e la moda acum, adica 45 minute.Durata prea scurta
Daca nu joci cartile si le tii in mana, bineinteles ca nu apuci sa le vezi pe toate. O mana de carti te tine si pe tura adversarului, iar pana cand iti incepe tura, mai mult de 1-2 carti nu e indicat sa ai, decat daca ai nu stiu ce combo (caz in care se vede ca deckul e bine construit).limitează chiar şi cel mai bine construit deck
Media de turnuri per player e cam de 4-5, asta inseamna vreo 25 carti jucate, adica jumatate de deck.
Deckul minim si recomandat e de 10 obiective, din care vreo 4 le ai de 2 ori (daca nu ai doar core set, iar review la un joc LCG nu prea e corect sa-l faci doar pe core set).
Prin urmare, overall, joci cu jumatate din carti si obiective, iar cum le ai cam pe toate de 2 ori, inseamna ca statistic treci prin tot ceea ce inseamna deckul tau.
In plus, exista sinergie destula intre carti, chiar daca joci si cu cate a copie per obiectiv. Iar unele carti le regasesti in obiective diferite.
Asta e cea mai importanta si interesanta parte din joc. E un joc de management al cartilor, trebuie sa fii foarte atent ce carti sumonezi pe tura ta, daca ataci sau nu, iar daca ataci, o faci cu toate unitatile sau iti lasi si pt aparare pe tura advesarului. Apoi, cand ataci, trimiti unitatile pe acelasi obiectiv sau le imparti. Urmeaza edge battle, joci carti in primul atac, in al doilea, sau le pastrezi pt aparare? Mai mult, trebuie pastrate unitati pt force struggle.nici felul în care se desfăşoară luptele
In concluzie, trebuie sa faci foarte multe cu doar o mana de 6-7 carti si aici se vede skillul jucatorului, cum si le imparte si in ce scop.
Feelingul acesta apare atunci cand joci primele jocuri, unde trimiti mereu toate unitatile la atac, fiecare distruge obiective jucand cartile aproape la intamplare si neanalizand prea mult adversarul si strategia acestuia.pare că îi lipseşte ceva esenţial
Mie in schimb, dupa 15-20 sesiuni, mi se pare ca are foarte multa profunzime.
Pe mine unul m-a prins mai rau decat Netrunner, asta fara sa fiu fan impatimit Star Wars. Chiar nu sunt, filmele originale nici nu mi le amintesc, iar pe astea noi le-am vazut pt efecte speciale. Jocul l-am luat intamplator pt ca l-am prins la un pret bun si am zis sa-i dau o sansa, daca tot ma prinsese febra LCG-urilor.Nu cred că voi avea tragerea de inimă să-l mai încerc curând, dar fanii francizei sunt datori să o facă, sunt convins că vor găsi în el multe elemente familiare sau chiar bine implementate