un joc pe zi tine doctorul departe

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip review sau articole cu impresiile voastre despre un anumit joc (articole ce pot fi apoi bineinteles discutate in cadrul topicurilor respective).

Pentru discutiile generale necentrate pe ideea de "review" va invitam in forumul Discutii generale.
Post Reply
26octombrie
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Awesome Silly Bard

un joc pe zi tine doctorul departe

12 Jul 2013, 19:24

e, n-o sa fie in fiecare zi, da' asta-i mesajul.

azi m-am jucat tare frumos. cu Acidutzu. cu care-mi place mult sa ma joc, pentru ca: are pisica, e destept, explica fain si e nemilos la joaca 8-)

am incercat Bora-Bora. Nu are acelasi gust ca Burgundy. E frumos; e bogat; are componente de calitate; e mult mai putin greoi decat mi s-a spus, presupun ca impresia aceasta a venit de la oameni nefamiliarizati cu Feld. Nu-i complicat, doar ca vin multe peste tine in primele minute, apoi se aseaza frumos. Dar... nu-i Burgundy. Mi se pare personificarea expresiei "mai bine e dusmanul binelui".
Burgundy e mai putin sofisticat, mai putin multicolor, mai saracutz, la prima vedere, insa infinit mai elegant, if you ask me. Miscarile sunt mai frumos legate; nu stiu sa exprim mai clar, insa am avut sentimentul ca la Bora-Bora poti scoate o felie din tabla/piese/actiuni fara sa aiba jocul de suferit, pe cand aici totul e rotund, nu merge nimic fara restul.
La Bora-Bora rejucabilitatea e data de questuri. La Burgundy e data de feuda pe care ti-o alegi tu, precum si de ale celorlalti si de interactiunea dintre ce cauti tu si ce cauta ei. De asemenea, in mai putin de 4, conteaza ce piese de stiinta apar, daca o iei pe cea care iti da voie sa construiesti mai multe cladiri la fel in acelasi sat, de exemplu, iti faci o strategie pe cladiri si bonusurile aferente, daca nu o dai in vaci etc.
O alta diferenta notabila cred ca e scalabilitatea. La Burgundy joci cu aceeasi placere in doi sau in patru. La Borax2 n-am vazut prea mari diferente (am jucat in 2), am presupus ca in mai multi zeii sunt mai valorosi si cred ca se mai schimba strategia insa nu am experienta necesara.
Bref, mi-a placut, nu m-a dat pe spate, Burgundy mi se pare net superior. Pentru mine.

Aton. Un joc neasteptat de placut pentru doi. Nu dureaza mult, nu treneaza, e bogat si are patru cai de castig. Daca nu esti atent la toate si te focusezi pe ale tale, ti-o iei original (ca mine, de ex. :D ). Acidutzu s-a ingalbenit pe furis si m-a batut dintr-o clipire :roll:

si acum... tadam.... sa bata tobele.... suspance... am gasit un JOC.... m-am indragostit instant si iremediabil.... alte tobe....

... da-nainte de a va spune cum il striga pe dansul, sa va zic: e scurt. e in doi. e nostim. e f. simplu de explicat (sub 1 minut). are extrem de multa logica in el, poti trage concluzii spectaculoase daca te uiti cu atentie ce-i pe masa si unde. e iegzactissim pentru creierasul meu, simt ca-nfloresc jucandu-l. nu m-am descurcat rau. imi place. la nebunie. a dat buzna peste mine, a sarit peste peste o suta de jocuri si s-a dus de si-a pus steguletul in Top 5!

Initial voiam sa va zic si cum il cheama pe el de la mama lui, da mi-ar placea sa va mai fierb oleaca si sa vaz daca-l recunoasce oarescine :twisted:
Dau VP pentru raspuns corect. Acidutzu, tu n-ai voie sa "ghicesti".
Si nu-i musai sa fie in colectia unuia dintre noi ;)

Rautz

Re: un joc pe zi tine doctorul departe

12 Jul 2013, 19:36

26octombrie wrote: e scurt. e in doi. e nostim. e f. simplu de explicat (sub 1 minut). are extrem de multa logica in el, poti trage concluzii spectaculoase daca te uiti cu atentie ce-i pe masa si unde. e iegzactissim pentru creierasul meu, simt ca-nfloresc jucandu-l.
ai descris perfect... sahul

acidutzu

12 Jul 2013, 19:37

Sau pot sa triseze oamenii si sa vada ce partide am notat azi. :roll:

26octombrie
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Awesome Silly Bard

12 Jul 2013, 20:02

Rautz wrote:
26octombrie wrote: e scurt. e in doi. e nostim. e f. simplu de explicat (sub 1 minut). are extrem de multa logica in el, poti trage concluzii spectaculoase daca te uiti cu atentie ce-i pe masa si unde. e iegzactissim pentru creierasul meu, simt ca-nfloresc jucandu-l.
ai descris perfect... sahul
cred ca ai tu o parere prea buna despre mine ;) cred ca la sah, in loc sa infloresc, mi s-ar ofili si ultimul neuron voios, de rusine :oops:
si-n plus, nu e scurt. sau, poate ca asta-i shpilul, daca il joc eu e scurt, ca manc iute bataie :lol:
acidutzu wrote:Sau pot sa triseze oamenii si sa vada ce partide am notat azi.
oamenii de pe-aici sunt cinstiti si de buna-credinta. asta daca nu vine cineva diabolic, sa-i impinga la rele.... :roll:
nu dau nume, dau VP pentru ghicit...

Post Reply

Return to “Review-uri si impresii”