Ce ati jucat saptamana trecuta?

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip review sau articole cu impresiile voastre despre un anumit joc (articole ce pot fi apoi bineinteles discutate in cadrul topicurilor respective).

Pentru discutiile generale necentrate pe ideea de "review" va invitam in forumul Discutii generale.
Plu
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Mind Reader

Ce ati jucat saptamana trecuta?

01 Nov 2014, 10:05

In buna traditie a BGG-ului, exista cateva topicuri care sunt mereu hot si pe care le consult periodic.
Unul dintre ele trateaza exact subiectul sesiunilor de joc iar ce rezulta este un fel de thread cu mini-impresii, ceea ce simt ca lipseste de pe forumul nostru. Eu sincer nu prea am timp sa stau in fata pc-ului si sa scriu un full-lenght review pt un joc, insa as putea mult mai frecvent sa postez cateva idei si impresii despre jocurile experimentate intr-o saptamana.

Asadar, deschid eu sarabanda impresiilor cu cateva titluri incercate in ultimele doua saptamani, si va propun sa tinem topicul alive cat mai mult timp - reiterez faptul ca nu trebuie sa redactati review-uri in forma lor traditionala(asta nu inseamna ca nu o puteti face, ba dimpotriva ;) ) ci doar cateva ganduri despre cum vi s-au parut jocurile incercate

from http://www.boardgamegeek.com/image/2241156
Alchemists - Unul din criteriile pe baza carora imi adaug jocuri la colectie, este elementul de inovatie/noutate pe care un joc nou(sau nou pt mine) il propune pietei boardgames-urilor. In general, am o parere foarte buna despre CGE, iar un titlu scos de ei intotdeauna imi atrage atentia. Desi imi place sa testez un joc inainte de a-l cumpara, Alchemists l-am luat pe NV( 8-) ), exact pt motivele expuse mai sus, iar rezultatul a fost incantator. Este un joc unic in colectia mea, ce combina intr-un mod excelent mecanismul meu favorit(worker placement) cu cel de deductie logica. Nu are rost sa va spun ca grafica e de senzatie(acelasi designer din seria Dungeon CGE), iar regulamentul o placere pt lectura(in dulcele stil funny Vlaada). Am jucat doar o data, insa abia astept sa-l mai incerc - e genul de joc pe care iti vine sa-l mai joci o data dupa ce ai terminat o partida. MUST BUY!

from http://www.boardgamegeek.com/image/1063508
Sekigahara - Un joc GMT cu blocuri, de doua persoane..sperieti, frunti incruntate - aoleo, tine-te bine ca vine torentul cu reguli si regulite ce-ti vor paraliza neuronu'.. NOT! Spre deosebire de alte titluri cu care am inhibat ori partial ori definitiv prieteni cu mintea deschisa pt jocuri GMT, acesta e surprinzator de rules-friendly, cu un gameplay foarte interactiv si o durata de joc mai mult decat rezonabila(undeva la doua ore). Are componente foarte frumoase, bluff, un card play ingenios plus un mecanism excelent de combat. Am jucat o prima sesiune si pot afirma cu tarie ca mi-a placut mult si abia astept sa-l mai testez. Astept propuneri :lol:

from http://www.boardgamegeek.com/image/1958896
Cyclades Titans - In colectia mea, troneaza o acvila bicefala compusa din doua titluri - Cyclades & Agricola. Ambele au nr. 10 pe tricou, cu banderole de capitani indiscutabili, asa ca o extensie la Cyclades a insemnat un cadou inspirat si bine tintit. Am jucat jocul de doua ori cu (aproape) toate extensiile (fara C3K), iar per total am avut mixed feelings asupra modului in care se schimba gameplay-ul. Titans aduce o mobilitate crescuta unitatilor, noi metropole ce incurajeaza construirea lor cat mai rapida - pt a beneficia de avantajele mari ce le insotesc, plus unele artefacte ce sunt dupa parerea mea un pic overpowered. In unul din jocuri, artefactele nu au aparut deloc, insa in celalalt existenta unuia singur a schimbat semnificativ raportul fortelor. Ca drept concluzie, desi jocul instiga acum la si mai multe batalii, faptul ca jucatorii se pot misca cu armatele chiar si fara Ares, implica un joc mai strategic si pe alocuri mai defensiv, in sensul ca nu mai poti sa-ti lasi teritoriile neaparate pt ca imediat te poti trezii cu barbarii peste tine si infloritoarea ta civilizatie. Per total inca nu mi-am format o parere, insa ceea ce pot afirma cu tarie, e ca jocul sa schimba destul de mult - acum nu stiu clar daca in bine sau rau (trebuie aprofundat :D )

from http://www.boardgamegeek.com/image/2000680
Imperial Settlers - acum ceva ani am jucat o data The New Era - un joc de patru, fara sa stiu mare lucru despre joc, in care nu intelesesem mai nimic si a carui iconografie mi-a dat batai de cap => nu m-a dat pe spate si nici nu am vrut sa aprofundez experienta. Senzatia avea sa se schimbe ulterior, cand am incercat si ulterior cumparat 51st State - toata treaba a stat in explicarea pe indelete a jocului si gameplay-ul non-agresiv din 51st(spre deosebire de New Era). Acum a aparut o noua varianta bazata pe sistemul de joc din precedentele titluri ale lui Ignacy, cu un artwork dragut si un gameplay extrem de addictive. Am jucat de doua ori cu egiptenii, care mi s-au parut foarte interesanti si puternici (in ultimul joc de patru mi-au iesit o gramada de combo-uri - 90 pc la final). Asta nu inseamna ca celelalte natiuni n-ar fi puternice, numai ca trebuie sa abordezi diferit strategia de joc. Jocul te indeamna oarecum la cafteala, insa in ambele jocuri nu s-a prea dat la temelie dar interactiunea a existat. Sunt curios cum e jocul de doi - aici cred ca se lasa rau.. :twisted: MUST BUY

from http://www.boardgamegeek.com/image/2231608
Patchwork - Recunosc, sunt fan Uwe. Unii prieteni imi reproseaza ca sunt Uwe-dependent, si ca am un harem de Marii cu aproape aceleasi palarii. Totusi, acest nou titlu din partea lui Uwe e ceva total diferit de ce a facut pana acum. Un joculet de doua persoane, foarte light si cu durata scazuta(15 min), bun de vacante, care m-a amuzat si relaxat. Desi e light, ca sa faci puncte multe trebuie sa gandesti un pic in avans, plus ca tre' sa fi chibzuit cu nasturii si timpul tau. Merita incercat!

DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Going Cardboard

Re: Ce ati jucat saptamana trecuta?

02 Nov 2014, 17:20

Preiau initiativa, dar o sa ma refer la intreaga luna octombrie, nu numai la ultimele 2 saptamani. :)

Azteka din 2014 - un abstract ce arata foarte fain, se poate juca in 2 (viata contra moarte) sau 3 (viata contra moarte contra mumii).
Fiecare jucator fie pune cate o piesa in tura lui, fie roteste mecanismul compus din 3 roti independente.
Cele 3 grupari au conditii diferite de castig ceea ce face ca jocul sa fie foarte diferit in functie de piesele cu care joci.
"Viata" vrea sa se extinda pe fiecare din cele 3 cercuri si in fiecare din cele 8 segmente, "moartea" vrea sa ocupe exclusiv fie un singur segment, fie numai cercul cel mic.
Mi s-a parut ca jocul in 2 e mai interesant decat cel in 3.

Kulami din 2011 - un abstract pentru 2 ce a primit Mensa Select in 2013 si Spiel des Jahres Recommended in 2012.
Plansa e modulara si arata altfel in fiecare partida.
Fiecare jucator plaseaza cate o bila pe tura restrictionand plasarea bilei adversarului la linia sau coloana unde a plasat el.
Scopul e sa fii majoritar pe cat mai multe locatii la final. Exista si niste reguli avansate de scoring unde se tine cont de lanturi de 5 sau mai multe bile ori de zone continue in culoarea proprie.
Foarte faine componentele si foarte placuta senzatia tactila.

Five Tribes din 2014 - mecanici cool, oportunitati de scoring la tot pasul, dar nu e un scoring salad precum jocurile lui Feld.
Se foloseste de mancala si de set collection, are piese foarte aratoase si e primul joc al lui Bruno Cathala pe gustul meu.
Sper sa nu se opreasca aici...

Yōkaï no Mori din 2013 - contine doua versiuni mai usurele ale sahului japonez, Shogi.
Excelent pentru cei vor sa invete fie Shogi (tabla de 9 x 9), fie Dobutsu Shogi (tabla de 3 x 4 sau tabla de 5 x 6).
Principalele diferente fata de sahul clasic ar fi ca aproape toate piesele pot fi promovate daca ajung pe linia din fund a adversarului si piesele capturate pot fi repuse in joc ca piese proprii aproape oriunde pe tabla. Ceea ce creste exponential numarul de posibilitati.
Piesele sunt foarte faine, din lemn gros, si pe fiecare se vede care sunt miscarile posibile.

Francis Drake din 2013 - mi-as dori ca toate jocurile sa aiba asa un insert, asa o cutie, asa o plansa, asa componente.
Gameplay-ul nu e chiar pe masura pieselor, dar e interesant.
Selectezi resurse topaind pe un track ca in Tokaido, apoi le iei pe mare si le folosesti ca sa te bati cu forturi, corabii sau sa faci schimb de produse.
Planificarea actiunilor pe mare e la randul ei interesanta pentru ca primul ajuns in fiecare locatie primeste bonusuri, dar nu poti sa fii primul peste tot.

Ka Boom din 2013 - o nebunie de joc la care am ras toti ca niste dementi.
Un jucator se chinuie sa construiasca intr-un minut cat mai multe turnuri din piese de lemn, in timp ce ceilalti il bombardeaza cu zaruri aruncate cu catapulte.
Sau dau cu pumnul in masa daca pe 2 zaruri apare o fatza mai speciala.
Haos total, un joc pentru oameni extrem de neseriosi. :lol:

Karo din 2005 - mai degraba un sistem de joc decat un joc propriu zis.
Contine 24 tiles de lemn ce formeaza plansa de joc si 16 piese pentru jucatori.
Se pot juca astfel 3 jocuri:
- o versiune de "4 in linie"
- un joc in care piesele trebuie sa-si schimbe pozitiile initiale
- un joc in care piesele trebuie sa iasa de pe plansa cat mai repede
Foarte cool, un pachet mic si accesibil.

As mai adauga ca in primele 8 luni ale anului am jucat 22 jocuri noi si in ultimele 2 luni am jucat 24.
Lucrurile incep sa se indrepte. :)

VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator

02 Nov 2014, 17:46

DanielIndru wrote:Azteka din 2014 - un abstract ce arata foarte fain, se poate juca in 2 (viata contra moarte) sau 3 (viata contra moarte contra mumii).
Fiecare jucator fie pune cate o piesa in tura lui, fie roteste mecanismul compus din 3 roti independente.
Cele 3 grupari au conditii diferite de castig ceea ce face ca jocul sa fie foarte diferit in functie de piesele cu care joci.
"Viata" vrea sa se extinda pe fiecare din cele 3 cercuri si in fiecare din cele 8 segmente, "moartea" vrea sa ocupe exclusiv fie un singur segment, fie numai cercul cel mic.
Mi s-a parut ca jocul in 2 e mai interesant decat cel in 3.
Si mumiile cum castiga? :D
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

DanielIndru
King Meeple
King Meeple

02 Nov 2014, 20:15

Cand joci in 3 fiecare grupare trebuie sa faca acelasi lucru: sa cucereasca un cerc sau un segment.

Plu
King Meeple
King Meeple

08 Nov 2014, 20:38

LORDS OF XIDIT
from http://www.boardgamegeek.com/image/1959186

Am fost in cumpana daca sa cumpar ori ba varul lui Seasons..la fel am facut si acum doi ani(parca atat au trecut..) si dupa un prim joc a rezultat un instant buy pt Seasons - initial datorita impresiei foarte bune facute sotiei. Istoria s-a repetat! Am zis sa testez jocul inainte de a-l cumpara si am avut o sesiune foarte placuta, in urma careia sotia a zis ca MERITA CUMPARAT :o :o :o (asa ceva foarte rar mi se-ntampla s'aud). Drept fapt pentru care, am executat ordinul fara comentarii. Jocul in sine e destul de simplu de explicat, foarte fun ca gameplay, cu tot felul de situatii imprevizibile dar care nu sufera de un haos imposibil de controlat. Jucatorul care analizeaza atent pozitiile celorlalti pe harta, ce tile-uri vor intra si anticipeaza cat mai precis momentele, va avea foarte posibil sanse mari sa castige de fiece data. La o prima vedere as fi zis ca e haos a-la Robo Rally, dar nu se intampla asa. In plus(si ce PLUS) jocul arata demential, productia e una dintre cele mai bune, cu componente excelente, carton gros, figurine, ce sa mai ...cumparati-l cu incredere pt un joc fun, cu durata medie si usor de explicat!

MADAME CHING
from http://www.boardgamegeek.com/image/2006592

Light, aratos, interesant si cu o productie foarte buna. Un joc mai usurel, de agatat incepatori, care m-a relaxat si mi-a placut. L-as mai juca si in alte ocazii. Recomand!

ALCHEMISTS
from http://www.boardgamegeek.com/image/2264906

Am reluat experimentele, de data aceasta cu alchimisti incepatori. A fost prima data cand l-am explicat eu, iar aici jocul se pare ca are o mica problema, in sensul ca nu e usor de explicat si de inteles. Astept sa iasa un file ceva pe bgg, in care sa se explice grafic care e treaba cu simbolurile si cum se combina ele exact - mai ales situatiile de la sell a potion cand iese kk si nu prea stii ce concluzii sa tragi. Per total mi-a placut la fel de mult si a crescut ca rating in viziunea mea.

NOTHING PERSONAL
from http://www.boardgamegeek.com/image/1351626

De mult il aveam in lista de jucat, si saptamana asta am avut oportunitatea. Inainte de toate, tre sa spun ca jocul are componente foarte calitative(tuck boxes pt carti diferite per jucator, un inel de Capo, banuti din metal etc.) si arata foarte bine. In esenta e un aria majority, dar cu mult flavor si dat la temelie => m-a prins foarte tare. Am reusit sa fiu Capo di tutti Capi :twisted: aproape tot jocul si m-am distrat de minune. Pe scurt un joc bun si aratos. L-as mai juca oricand cu placere!

DREAD CURSE
from http://www.boardgamegeek.com/image/1589288

Un filler in spiritul Libertalia, cu pirati care acumuleaza comori(banuti) si care isi fura apoi unul altuia averile, incerca sa-si dea in cap sau la sfarsit sa spele putina cu cat mai multi banuti. Dragut de jucat in mai multi(am fost 6)..nu dureaza si e interactiv.

DUNGEON TWISTER
from http://www.boardgamegeek.com/image/97630

Un joc foarte interesant, tactic, ce a relevat faptul ca e destul important sa ramai cat de cat grupat cu unitatile mai puternice in combat altfel risti sa fii nimicit si sa ramai in imposibilitatea de a mai schimba raporturile de forte - pe scurt, nu e bine sa iesi din labirint cu warrior-ul primul..celelalte unitati au fost apoi prinse la'nghesuiala si casapite. Tre' jucat mai mult..Micky are we on?

IOS

STAR REALMS - sunt fan Ascension iar sfatul lui djdano a fost excelent(mersi!)..incercati-l cu incredere
GALAXY TRUCKER - nu mi-a placut inainte sa-l joc pe tableta..acum ma joc in continuu..abia astept sa imi ajunga si varianta cu cartoane :lol: - intre timp am corupt-o cu succes si pe sotie 8-)
MANHATTAN PROJECT - boardgame-ul e excelent, iar varianta IOS tine loc de partide la masa cu relativ succes..problema e ca AI-ul e foarte slab si nu e un challenging - poate vin cu update ce va rezolva treaba asta

criss

08 Nov 2014, 23:39

@Dungeon Twister: da, caracterele puternice trebuie sa ramina sa lupte pina spre final (se evadeaza cu ele doar cind asigura punctajul necesar victoriei). Dar nu grupate impreuna ca atunci nu reusesc sa acopere bine zona defensiva si fuge goblinul advers cu comoara la el si pierzi 3 puncte si apoi partida. De asemenea, grupate impreuna au o mobilitate si manevrabilitate scazuta. Caracterele ce trebuie sa incerce sa evadeze (dar nu de la inceput ca sa nu fie omorite) sunt: Goblinul, Fantoma si Vrajitorul (doar dupa ce si-a consumat bila de foc scotind din joc un caracter puternic), adica cele cu putere 1.

m4r1us

12 Nov 2014, 00:50

E mai mult de o saptamana de joaca aici dar asta e mai putin important... asadar:
from http://www.boardgamegeek.com/image/2227438
Fields of Arle
Uwe in forma maxima. Ai putea spune ca a luat tot ce e mai bun din jocurile precedente si, cu putin 'fine tuning', ne-a oferit un joc excelent.
In decursul a 9 runde (vara/iarna) iti vei extinde curtea, plantezi grane si in, cresti animale, faci haine, construiesti cladiri noi, iti cumperi carute pe care le vei trimite in alte orase cu diverse bunuri pt a face rost de mancare sau de produse complexe. De asemenea, dispui de un set de unelte upgradabile ce te vor ajuta sa iti personalizezi strategia in functie de cerintele fiecarui joc.
Desi pe cutie scrie 60'/player, consider ca 2 jucatori experimentati si fara AP l-ar putea termina intr-o ora.
Aseara scorul a fost 90-89,5 pt Cristina :x
Daca joci doar in doi este foarte posibil ca Fields of Arle sa scoata la pensie Agricola/Caverna/poate Le Havre sau Ora&Labora.

from http://www.boardgamegeek.com/image/2058442
Terra Mystica + Fire&Ice
Primul gand: nu mai e loc in cutie!!!
Componente pt inca doi jucatori :lol: de parca ai putea sa joci in 9... in fine.
Plansa noua este binevenita si ofera variabilitate.
Rasele noi sunt al naibii de interesante si par sa mearga ideal in 3+ playeri.
Expansiunea mai vine si cu niste tile-uri suplimentare de scoring, o noua metoda de alegere a raselor si turn order in functie de cum s-a spus pas.
Pentru fani este sigur must buy. Altfel...take it or leave it.

from http://www.boardgamegeek.com/image/2275159
Versailles
Primul joc(in 2) a fost dezamagire maxima - constructia palatului blocata, peste 7 tile-uri ramase iar regele nu era nici la jumatate de drum. Da-i ture si strange decoratiuni si resurse pana ajunge regele ... :?
Al doilea joc(tot in 2) a mers bine. Nici una din problemele de mai sus. Experienta a fost relativ placuta, dar m-am gandit totusi sa il vand.
Al treilea joc(in 5) a fost cireasa de pe tort. Mult mai tensionat si mai dificil...straluceste si sigur nu mai pleaca din colectie.

from http://www.boardgamegeek.com/image/1923538
Praetor
Dragoste la prima incercare :tu: :tu: :tu:
Reguli simple, mecanici interesante, interactivitate si decizii deloc simple.
Dureros cand vezi ca ti se pensioneza oamenii si nu mai ai timp sa scoti altii :oops:

from http://www.boardgamegeek.com/image/2048099
Progress: Evolution of Technology
Aici lipseste ceva...sau nu e pt mine :?

from http://www.boardgamegeek.com/image/1793013
Panamax
:sy: :sy: :sy: :sy: :sy:
Nici nu stiu cu ce sa incep...
Conduci o companie de transport naval. Ea are banii ei, tu pe ai tai. Poti cumpara actiuni de la compania ta sau de la companiile altor jucatori. Companiile platesc dividende catre toti actionarii. Vapoarele companiei mele pot lua contracte si de la alti jucatori. De asemenea, si eu pot incarca pe vapoarele altora. Mai mult decat atat, pot misca prin canal orice vapor am chef: ale mele catre destinatie, ale altora catre spatii cu taxe mai mari, vapoare militare sau de croaziera pt a le impinge pe altele. In functie de beneficiar, contractele iti pot oferi actiuni suplimentare. Cel mai bun manager este premiat la final de fiecare runda. Iti poti alege pe ce sa faci scoring la sfarsit, fara ca ceilalti sa stie, la fel ca in Russian Railroads.
Toate astea in 3 runde cu cate 4 actiuni de jucator/runda + cateva actiuni extra in functie de contracte, cu un singur scop: sa ai cei mai multi bani la sfarsit.
Cineva spunea zilele trecute ca are acelasi feeling ca la CO2: ai ceva dar il folosesc toti :D si cat imi mai place!!! :tu:

from http://www.boardgamegeek.com/image/2274360
Historia
In ciuda artworkului slabut spre uratoi, jocul este un fel de civ buider cu o greutate peste medie, as spune.
Jucatorii au aceleasi carti de actiune dar advisors si leaders diferiti. Treaba merge cam asa:
Simultaneous action selection
In functie de cat de dezvoltat tehnologic esti, vei putea juca 1-2-3 carti simultan.
Fiecare isi face actiunile lui in ce ordine vrea.
Totul se repeta pana cand cineva joaca o revolutie(sfarsit de runda).
O parte din cartile jucate pot fi luate inapoi(cele mai vechi doua carti jucate si, posibil inca una), celelalte ramanand pe masa, indisponibile in runda urmatoare.
Jocul se desfasoara timp de 3 ere a cate 4 runde.
Iti dezvolti stiinta pt a invata noi tehnologii, sau inveti de la vecinii mai 'destepti'. Construiesti minuni(foarte importante pt abilitatile oferite). Iti maresti puterea militara. Te extinzi, declari razboaie... dar totul trebuie facut la momentul potrivit.
Pare ceva mai usor decat Nations dar e mult mai interactiv(pe harta mica).
Ca la orice civ builder, conteaza foarte mult cu cine joci.

from http://www.boardgamegeek.com/image/2030814
Pagoda
Un joc de doi, cu reguli simple, rapid si destul de destept pentru cat costa, 12-15euro parca.

from http://www.boardgamegeek.com/image/2280691
Camel Up
:lol: :lol: :lol: Fillerul favorit din ultima perioada :lol: :lol: :lol: ce-am mai ras :lol: :lol: :lol: Distractie maxima intr-un haos foarte putin controlabil :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: duminica am jucat cu inca 4 prieteni si ne-a batul Alex :lol: :lol: :lol: facem si un Kakerlaken Poker Royal dupa asta? :lol: :lol: :lol:
Cam atat pt azi ...

Plu
King Meeple
King Meeple

23 Nov 2014, 18:10

IMPERIAL SETTLERS

from http://www.boardgamegeek.com/image/2077709

De data aceasta am testat doua lucruri deodata: I - jocul in doi si II - japonezii. Concluzia: jocul merge foarte bine in doi, iar japonezii sunt interesanti si ceva mai tricky de administrat, insa puternici si fun.

ZHANGUO

from http://www.boardgamegeek.com/image/2235021

Mie personal Madeira nu mi-a oferit o experienta de joc suficient de buna pt a determina o achizitie, asa ca nu am inceput Zhanguo cu asteptari prea mari..INSA, jocul e mult mai fun decat Madeira, cu toate ca mecanica principala e area control(my least favorite), e tight dar fara complicatii prea multe. Experienta a fost interesanta, si jocul a intrat in wishlist!

ALCHEMISTS

from http://www.boardgamegeek.com/image/2274058

Am avut temeri cu privire la jocul in doi..desi nu pare genul care sa mearga bine in binom, gameplay-ul a fost foarte bun si placut. Concluzie: cine are idei preconcepute cum ca jocul nu merge in doi, better think again! - pt. mine ramane momentan cel mai bun joc de la Essen 2014

THE DWARF KING

from http://www.boardgamegeek.com/image/1027316

Pt. pasionatii de whist si cei ce cauta gateway games de racolat incepatori. Practic e un whist in care la fiecare runda regulile se schimba. Fun!

LORDS OF XIDIT

from http://www.boardgamegeek.com/image/1960590

Un joc cu incepatori..la cerere s-a dorit un joc mai simplu care sa nu solicite prea mult neuronu'. Reactia la sfarsitul partidei din partea incepatorilor: foarte fain jocul, nu vreti sa mai jucam o data ??

SEASONS

from http://www.boardgamegeek.com/image/1299393

Tot in aceeasi seara, cum am jucat Xidit si am deschis apetitul, m-am gandit sa le propun sa exploram mai departe universul printr-o partida de Seasons. Din pacate, s-a dovedit a fi o alegere prea indrazneata, begginerii clacand sub "greutatea" cartilor. Din pacate a fost ultimul joc acceptat...mie mi-a placut la fel ca pana acum. Asadar, nu va aruncati cu Seasons asupra incepatorilor..

CONCORDIA

from http://www.boardgamegeek.com/image/1915987

Jocul e bun, elegant, cu mecanici bine unse..doar ca pt mine, nu a facut click (momentan)..mai jucam, mai vedem..

Teddy
King Meeple
King Meeple

26 Nov 2014, 02:52

Urmatoarele experiente ludice nu sunt din ultima saptamana, dar mi-am facut timp sa scriu cateva randuri din ultima luna.

from http://www.boardgamegeek.com/image/714518

De mult eram curios sa vad cum este faimosul Through the Ages - a story of civilization.
M-a descurajat de fiecare data timpul de joaca de circa 4 ore. Am trecut peste micile probleme si am inceput sa studiez regulamentul. Stufos si complex, n-am ce zice. Apoi l-am luat pe nenea Rahdo de manuta sa-mi arate si cum e cu gameplay-ul.

Nici nu stiu cu ce sa incep. Un joc complex in adevaratul sens al cuvantului. Tema dezvoltarii civilizatiei este bine implementata si chiar am avut impresia ca evoluez pe parcursul jocului. In general nu ma regasesc neaparat in tema unui joc, dar de data asta a fost ce trebuia. De la Moise si Caesar pana la Ghandi si primul zbor in spatiu.

Jocul dureaza parca prea mult. Are o multitudine de variante si strategii si niciodata nu poti sa faci tot ce iti doresti. Drept urmare trebuie sa-ti calculezi foarte bine mutarile, ceea ce duce inevitabil la prelungirea jocului. Un aspect foarte delicat al jocului este varianta "military" poti alege sa nu o folosesti. In primele 2 jocuri nu am folosit-o, nu mi-a pasat, nu am dat importanta si mi-a placut mecanica jocului. Am jucat in 2 si in 3. Al 3-lea joc am zis sa incercam varianta military si am fost pe punctul de a renunta la joc. De ce? Cel cu care am jucat era relativ experimentat. Mi-a spus ca este bine sa fie un echilibru militar in comparatie cu ceilalti jucatori.
Nu am realizat ce avea sa urmeze. A prins un avans militar mult prea mare si nu stiam cartile. Am renuntat sa incerc fara izbanda sa-l prind din urma si am incercat sa fac puncte... in zadar. In ultimele 2-3 ture ale jocului, nu mai aveam oameni, resurse si nici puncte. Eram in plus la masa :(
Jocul s-a terminat cu un scor de 280 - 50.

Drept urmare recomand cel putin daca jucatorii nu sunt relativ la acelasi nivel de experienta sa se evite military cards. Este o linie foarte periculoasa intre a te prinde jocul si a renunta definitiv si irevocabil.

Cat despre calitatea componentelor si designul estetic al planselor si al cartilor mi se pare ca lasa de dorit. Totusi poti alege in functie de nivelul jucatorilor varianta simpla, care e mai mult asa de invatat jocul, dureaza extrem de putin si nu apuci sa gusti din mecanicile si strategiile jocului. Exista si varianta advanced, in care parca se mai misca ceva, dar nu poti dezvolta strategii de lunga durata. Cu toate astea consider ca este foarte utila pentru deprinderea gameplay-ului. Exista si varianta completa unde ai "cu de toate".

Concluzie: Joc foarte bun, complex, strategic. Daca nu iti calculezi bine mutarile si anticipezi ce se va intampla si ce ai de facut jocul te pedepseste si risti sa o moarte clinica pana spre final. :oops:
Nota 8.5 din partea mea.

from http://www.boardgamegeek.com/image/621653

Trecem acum la Roll through the ages - the bronze age

Aceasta este si ordinea in care le-am incercat. Am inceput cu ce era mai greu si apoi am trecut la fratiorul mai mic.
Despre joc pot spune ca a fost o surpriza placuta. O cutie relativ mica, putine componente si totusi un gameplay placut.
Venind dupa greul greilor, Roll through the ages mi s-a parut totusi prea simplu si parca ii lipsea ceva. Sunt convins ca a avut o influenta mare incercarea in aceasta ordine. Cum decurge jocul? Dai cu zaruri si faci actiuni in functie de ce-ti pica. Mai poti sa dai de 2 ori cu zarurile care nu iti plac. Construiesti orase ca sa primesti zar in plus pentru fiecare oras, te aprovizionezi cu mancare sa-ti hranesti orasele cand dai nenorocirea pe zar, construiesti monumente ca sa iei puncte, iti administrezi resursele, banii pot fi folositi doar in tura in care ai dat pe zar moenda civilizatiei si mai poti lua o dezvoltare.
Hai ca acum ca le-am descris, parca nu e asa banal jocul, dar in comparatie cu Through the ages... well.. abia poti sa le compari.
Jocul curge frumos, desi l-am incercat o singura data. Cu siguranta il voi mai juca pentru a-mi definitiva parerea.
Mi se pare totusi ca se termina cam repede. Mai exact la construirea ultimului monument, care nu prea vad cum se va atinge doar in 2 jucatori sau la cumpararea celei de-a 5-a dezvoltare.
Componente ... meh... iar nu mi-au placut si initial eram tentat sa zic pas. Zarurile mari si butucanoase. Per total mi-a dat impresia ca design-ul nu are viata, nu-ti trezeste interesul.

Concluzie: O sa vreau sa-l incerc si in 4 jucatori sa vad cum se schimba jocul si strategia. Un filler frumusel ca si experienta de joc, in ciuda urateniei lui :twisted:
Nota 7 momentan

from http://www.boardgamegeek.com/image/1982459

Well well, ce avem noi aici?! Port Royal

Un joc de carti aparent banal la prima vedere. Departe de impresia lasata. Este un joc de buzunar, care merge oriunde. Un filler mic, ce poate fi jucat pana la 5 jucatori. dureaza 20min maxim si este foarte bun pentru a introduce membri noi in lumea jocurilor de societate.
Cum functioneaza?
Simplu! Fiecare carte are 2 fete. Pe una din fete poti avea caractere, corabii, personaje sau alte nebunii, iar pe cealalata o moneda. Atunci cand este randul tau, tragi carti si le pui cu "fata" in sus, adica cu caracterul, corabia, etc in sus. Poti lua corabii care iti dau bani. Asta inseamna ca tragi atatea carti cati bani trebuie sa iei dar le tragi cu fata in jos si nu te uiti le ele. Vor reprezenta banii cu care vei plati alte carti. Poti trage intoarce oricate carti atata timp cat nu sunt 2 corabii de aceeasi culoare. Daca ai ghinionul sa tragi 2 corabii albastre la primele 2 carti, ti-ai pierdut tura si nu faci nimic. Si se intampla destul de des :? ... :lol:
Pe parcursul jocului mai tragi ...grrr.. imi scapa termenul, dar sunt niste obiective pe care le pui separat si primul care indeplineste obiectivele prin achizitionarea anumitor carti le poate da la schimb pentru puncte de victorie. Sunt cateva strategii pe care le-am descoperit, in functie de noroc, evident.
Nu prea vad scopul sabiilor cu care poti combate corabii. Bine, il vad, dar nu as merge pe acea strategie pentru ca mi se pare mai anevoioasa. :idea: Mi-a venit o idee. Acum ca m-am gandit mai bine, chiar voi incerca cu proxima ocazie strategia sabiilor. M-am facut singur curios sa vad cum decurge :lol:

Concluzie: Place la baietel :D Recomand!
Nota 8

Nu vi se intampla in timp ce scrieti sau cititi despre un joc sa vi se faca pofta sa-l jucati atunci? Le-as juca pe toate... ACUM!! dar.. e aproape 3. O las pe data viitoare.

Ok, atat pentru seara asta. Mai am cateva jocuri incercate la care o sa revin cu mici review-uri!

Imago
Administrator
Administrator

26 Nov 2014, 10:20

Ce sa spun, despre Through The Ages... Jocul este complex, pana ii inveti cartile si iti schitezi o strategie oarecare.
Insa, varianta militara este supraestimata. Cu toate eventurile existente, intr-un joc de 2 oameni, unde nu are loc mobbing si ganging up din partea multor jucatori, ci doar a unuia, poti ignora complet partea militara si tot poti sa castigi.
Insa nu e de dorit sa fii mult mai slab. E o regula simpla, incerci sa te tii aproape de primul jucator, cam cat sa poti juca un defense card sau sa sacrifici unitati ca sa-l egalezi in caz de agresiune. Iar in caz de Razboi, daca ai diferenta de 4 strenght intre voi, o sa iti ia 4 puncte de cultura:) Cea ce in caz ca joci bine, e suportabil . Insa exista relativ putine carti de razboi in joc, si trebuie sa ai ghinion total ca toate sa ajunga in mana celui mai puternic. Insa daca tot ai ghinionul, ai o runda sa te pregatesti de razboi.
Mie imi pare un aspect crucial military in acest joc. Imi place sa fiu atacat si sa fac calcule cat pot sa sacrific, sau ce sa sacrific. In cazul unor agresiuni, cand trebuia sa aleg sa imi sacrific 2 militari sau sa-l las sa-mi distruga 2 laboratoare, am lasat sa-mi distruga laboratoarele, caci aveam deja o groaza de stiinta, si imi era nemultumita populatia. Alta data am sacrificat un militar vs un laborator, caci eram la inceputul jocului, iar costul de constructie era de 2 resurse vs 3 resurse. Intodeauna tin in mana carti de defense. Ma stradui sa iau lideri care ma ajuta militar sau contracareaza agresiunile militare. Daca esti condus militar, nu trebuie sa il lasi pe Napoleon in mana celui mai puternic. Ghandi face practic imposibil un razboi, este nevoie de 6 actiuni militare pentru a-ti declara razboi, apoi mai este Churchil, etc. Pe final, daca cineva a mers puternic pe military, iar tu ai avans mare in cultura, acestea sunt miscari care il pot bloca, si sa ramana astfel cu puterea lui militara, cat eu ma uit la filme si invat din multimedia:))

26octombrie
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Awesome Silly Bard

26 Nov 2014, 10:27

La RTTA incearca varianta scoasa chiar de designer, RTTA- The Late Bronze Age. E mult mai fain jocul. Nu trebuie decat sa printezi noile foi (file pe bgg si pe siteul lor). Daca nu le ai la indemana, poti incerca, pentru inceput, sa modifici conditiile de incheiere, adica 7 dezvoltari sau toate monumentele, in conditiile in care ai acces la orice monument, chiar in jocul in 2 sau in 3.
Asa cum l-ai jucat tu, parca se termina inainte de a incepe, limita de 5 dezvoltari scade mult din savoarea civilizatiei tale :-) Cu 7, much better!!
Mi-ai facut si mie pofta de joaca, as incerca TTA, da n-am cu cine :(

Rautz

26 Nov 2014, 11:04

BeatU wrote:Ce sa spun, despre Through The Ages... Jocul este complex, pana ii inveti cartile si iti schitezi o strategie oarecare.
Insa, varianta militara este supraestimata. Cu toate eventurile existente, intr-un joc de 2 oameni, unde nu are loc mobbing si ganging up din partea multor jucatori, ci doar a unuia, poti ignora complet partea militara si tot poti sa castigi.
Insa nu e de dorit sa fii mult mai slab. E o regula simpla, incerci sa te tii aproape de primul jucator, cam cat sa poti juca un defense card sau sa sacrifici unitati ca sa-l egalezi in caz de agresiune.
E problematic din cauza unei singure carti: Napoleon (si de asta e vital sa cunosti cartile in jocul asta). Trebuie sa faci un 'dans' in jurul lui Napoleon, fie sa fii capabil sa cresti rapid in putere militara, fie sa ai suficiente actiuni cat sa cheltui 3 actiuni doar ca sa-l iei rapid din tablou chiar daca nu faci nimic cu el, fie sa-l ai pregatit pe Ghandi si sa calculezi sa nu aiba actiuni militare suficiente
Pentru ca nu mai conteaza prea mult ca un razboi e costisitor sau ca adversarul sacrifica armata cand il ai pe Napoleon, puterea lui militara creste exponential, mai ales cu unitati de aer, si e capabil de unul singur sa castige 100 puncte.

Mie unul imi place aceasta tranzitie de la un joc strategic la unul tactic cand apare Napoleon.

Cine are chef de RTTA, il poate incerca in 10 minute pe yucata. Nu e acelasi lucru ca live, dar satisface pofta.

rockerrullz
Wizard Meeple
Wizard Meeple

26 Nov 2014, 11:59

Hmm... ce am jucat eu saptamana trecuta...

Miercuri am jucat Thebes in 2

from http://www.boardgamegeek.com/image/348656

A fost un joc pe care l-am jucat pentru prima data, per ansamblu e destul de interesant dar care nu se va mai regasi in colectia mea de acum incolo.

Contra: E prea mare haosul pentru mine intr`un joc asa de simplu, si iti trebuie destul de mult noroc sa poti extrage artifacte cat mai valoroase, defapt e cumva singurul fel in care poti obtine puncte de victorie. Cartile de congress au si ele o influenta dar nu asa de mare.

Pro: Gestionarea saptamanilor necesare pentru a face actiunile jocului ( cautatul de comori, deplasatul pe harta, alegerea cartilor care sa te ajute la excavare ).

Joi am incercat un Maharani, tot in 2

from http://www.boardgamegeek.com/image/1450271

Spre surprinderea mea chiar mi-a placut. Nu ma asteptam ca un joc abstract sa fie chiar asa de bun. De abia astept sa il incerc in 3-4 persoane. Probabil ca in urmatoarea saptamana va ajunge din nou pe masa :)

La fel ca si Thebes, a fost pentru prima data jucat.

In weekend, mai exact sambata, a venit o prietena pe la noi si ne-am delectat cu niste joculete mai mici:

from http://www.boardgamegeek.com/image/551372

Days of steam, a fost a 2 a ora cand l-am jucat, prima data a fost jucat in 2 si am zis sa ii mai acord o sansa, lucru care s-a si intamplat dar din pacate nu a fost sa fie, si va iesi si el din colectie.

Fata de jocul in 2 s-a incercat pe cat posibil sa nu ne usuram viata plasand orasele cat mai aproape unul de altul ci la limita regulilor ( 5 piese ) ceea ce a dus la un joc mai lung si pe alocuri putin interesant. Multe ture au fost cumva destul de plictisitoare si doar adunatul de aburi si eventual incercatul de a te deplasa pe un traseu cat mai repede ( mai ales daca aveai o curba pe traseu, trebuia sa dai cu zarul ) si eventual daca nu dadeai de cat aveai nevoie mai deraiai putin si o luai de la capat.

Urmatorul joc ne-a scos din monotonia si plictiseala de la primul joc si ca urmare l-am jucat si de doua ori:

from http://www.boardgamegeek.com/image/1904079

Un joc simplu si destul de dragut. Victoriile s-au impartit intre gazda ( eu ) si vizitator :)
Mi-a placut faptul ca la fiecare tura ai o multitudine de alegeri pe care le poti face si in acelasi timp imi place faptul ca nu iti poti face o strategie. Cel mai usor e sa vezi ca carti sunt pe masa si atunci sa te decizi ce sa faci.

Seara s-a incheiat cu un King of Tokyo.. destul de rapid as putea zice :))

from http://www.boardgamegeek.com/image/761434

P.S. Nu prea ma pricep eu la relatari dar... o sa incerc sa fac tot posibilul de acum inainte :)

Teddy
King Meeple
King Meeple

26 Nov 2014, 15:46

BeatU wrote: E o regula simpla, incerci sa te tii aproape de primul jucator, cam cat sa poti juca un defense card sau sa sacrifici unitati ca sa-l egalezi in caz de agresiune. Iar in caz de Razboi, daca ai diferenta de 4 strenght intre voi, o sa iti ia 4 puncte de cultura:) Cea ce in caz ca joci bine, e suportabil . Insa exista relativ putine carti de razboi in joc, si trebuie sa ai ghinion total ca toate sa ajunga in mana celui mai puternic. Insa daca tot ai ghinionul, ai o runda sa te pregatesti de razboi.
Mie imi pare un aspect crucial military in acest joc. Imi place sa fiu atacat si sa fac calcule cat pot sa sacrific, sau ce sa sacrific. In cazul unor agresiuni, cand trebuia sa aleg sa imi sacrific 2 militari sau sa-l las sa-mi distruga 2 laboratoare, am lasat sa-mi distruga laboratoarele, caci aveam deja o groaza de stiinta, si imi era nemultumita populatia. Alta data am sacrificat un militar vs un laborator, caci eram la inceputul jocului, iar costul de constructie era de 2 resurse vs 3 resurse. Intodeauna tin in mana carti de defense. Ma stradui sa iau lideri care ma ajuta militar sau contracareaza agresiunile militare. Daca esti condus militar, nu trebuie sa il lasi pe Napoleon in mana celui mai puternic. Ghandi face practic imposibil un razboi, este nevoie de 6 actiuni militare pentru a-ti declara razboi, apoi mai este Churchil, etc. Pe final, daca cineva a mers puternic pe military, iar tu ai avans mare in cultura, acestea sunt miscari care il pot bloca, si sa ramana astfel cu puterea lui militara, cat eu ma uit la filme si invat din multimedia:))

Da si nu!
Ce ai spus tu mai sus nu se aplica mereu. Ce-i drept puterea militara se manifesta intens in ultimele 5 ture ale jocului.
Dar sa o luam pe rand. Incerci sa tii aproape de celalalt jucator in masura in care poti. Nu-ti vin tot timpul carti de defense si decat sa sacrifici oameni ca sa nu pierzi cateva puncte de cultura, mai bine iti iei bataie. Eu am avut ghinionul suprem ca adversarului sa-i pice 2 carti de razboi... cele mai puternice. Pentru fiecare diferenta militara pierdeam 1 punct iar pentru fiecare 3 military pierdeam cate un om. Cei care au jucat sigur stiu despre ce vorbesc. In ultimele 5 ture isi construise adversarul atat royal forces (cartea cu avionul :? ) cat si Napoleon era de partea lui. Eu aveam undeva la 15 military iar el de la 25 ajunsese la 64. Asa lejer, de vara :lol:
Intr-un joc cu oameni de acelasi nivel nu vezi foarte des asa mari diferente, desi royal forces mi se pare OP.
Revenind la conducatori, Napoleon stiu ca e zeu pe military, dar nu mai tin minte ce-ti dadea exact, insa l-am luat pe Ghandi sa ma apar. Apoi el si-a schimbat guvernul si avea 6 sau 8 actiuni militare(mai avea si tehnologii care ii dadeau military), deci Ghandi al meu spargea seminte la sotron :lol: :lol: Singurul efect era doar ca adversarul tragea mai putine carti si deci ceva mai mici sanse sa-i vina ceva devastator, dar tot i-a venit :evil:
Al doilea joc, cu el am incercat sa ma tin mai aproape, mult mai aproape de el la military. Nu mi-au venit carti de defense tot jocul.. imi veneau doar military si cateva eventuri razlete, deci aruncam carti pe banda rulanta. Iar eventurile care ieseau in proportie de 70% il avantajau pe cel mai puternic militar... deci pierdeam constant cate ceva.. 1-2 cladiri, 3-4..7-8 resurse, insa eram puternic cu cultura. Norocul a fost ca mi-au venit mie cartile de razboi de care vorbeam mai sus si le-am aruncat frumos :D
Ideea e ca fiind in defensiva mereu dar cu mai multa cultura tot am luat bataie, dar la o diferenta de 10 puncte doar.. care in TtA pentru mine a fost ca o victorie :D

@Rautz - mai am de invatat cartile, dar sunt pe drumul cel bun. Nu trebuia sa-mi zici de yucata :? acum sigur o sa-l joc acolo si nu o sa mai am chef sa-l pun pe masa. Asa mi se intampla cu multe. Daca le joc "excesiv" online deja isi pierd valuarea cand vine vorba de a le pune pe masa.

@26octombrie - Clar voi aplica niste house rules, dar dupa cum am zis, l-am jucat o singura data pe domnul RTtA. Asa ca l-am jucat strict dupa cum scria la carte ;)

@ rockerrullz - Maharani era la pachet pe kickstarter cu thebes, nu? Eram si eu tentat sa fac pledge, dar m-am lasat pagubas. Despre ce era vorba in Maharani? stiu ca am citit despre el, dar am uitat :)
Cat despre
P.S. Nu prea ma pricep eu la relatari dar... o sa incerc sa fac tot posibilul de acum inainte :)
Nu-ti face griji, nimeni nu o sa te critice pentru talentul literar pe care pur si simplu nu il regasesc nici la mine, oricat incerc :? Insa cu siguranta va fi apreciata orice incercare ;)

rockerrullz
Wizard Meeple
Wizard Meeple

26 Nov 2014, 16:17

@Teddy

Da, era la pachet pe KS. Inca mai am de testat card game-ul de la Thebes.

Pai esti un arhitect care trebuie sa construiasca o sala cu piese de mozaic ( sa zicem ca are aceasi tema ca Versailles, doar ca mult mai simplu ). Pe tura poti face 2 actiuni ( sau 3 dar aceasta este optionala ):
1) Sa plasezi o piesa de mozaic ( cred ca sunt vreo 6 culori ) pe care o extragi dintr-o punga neagra si incerci sa o plasezi intr`un cadran din cele 4 disponibile. Daca reusesti sa pui piesa in asa fel incat sageata sa fie indreptata spre tine poti sa iti pui si un omulet .. iar cand acel cadran va fi complet cu piese vei lua niste puncte in functie de cati omuleti ai plasati.
1b) Poti plasa si a 2 a piesa de mozaic dar va trebui sa scazi 2 puncte de fiecare data cand plasezi a 2 a piesa. ( e optionala actiunea asta )
2) Refresh the player board ( aici ai niste tokene pe care le poti folosi la plasarea pieselor de mozaic )

Si ca in orice joc, cine face cele mai multe puncte castiga.

Teddy
King Meeple
King Meeple

26 Nov 2014, 16:26

rockerrullz wrote:Si ca in orice joc, cine face cele mai multe puncte castiga.
Poate apuci sa incerci Last Will. Acolo cine are cei mai putini bani castiga jocul :lol:

Bun, deci daca zici ca este similar cu Versailles, atunci m-am linistit. Il am si stiu ca ma asteapta intr-o cutie, sub o masa... intr-un colt. :D

rockerrullz
Wizard Meeple
Wizard Meeple

26 Nov 2014, 16:34

Diferenta e ca in Versailles trebuie sa aduni resurse intai care te vor ajuta sa construiesti. Versailles e mai fain si nu e chiar asa de abstract :P

DanielIndru
King Meeple
King Meeple

26 Nov 2014, 16:47

Cred ca discutiile astea despre jocuri ar trebui avute in threads separate, nu aici.

Si as vrea sa stiu care este scopul acestui thread, sa fie o colectie de sesiuni de joc sau sa ofere impresii despre jocuri noi incercate?
Initial am avut impresia ca a doua varianta e corecta, dar acum nu mai sunt sigur.

Plu
King Meeple
King Meeple

26 Nov 2014, 17:12

@djDano Si una si alta.. Nu cred ca trebuie sa ne limitam doar la jocuri noi, ci mai degraba sa relatam (daca simtim nevoia si ne face placere sa venim cu "ceva" posibil util pt forum) ce am mai jucat in ultima vreme si sa adaugam unele impresii despre jocurile respective.

Threadul putea sa se gaseasca foarte bine si in categoria Sesiuni de joc, numai ca adauga aspectul impresiilor si al review-urilor(potentiale sper).

Aici gasesti threadul de pe Bgg - http://boardgamegeek.com/geeklist/18225 ... eek-112414
O sa observi ca e foarte pestrit - si impresii, si relatari, si explicatii, si reviews...
Last edited by Plu on 26 Nov 2014, 17:14, edited 1 time in total.

26octombrie
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Awesome Silly Bard

26 Nov 2014, 17:14

rockerrullz wrote:@Teddy

Da, era la pachet pe KS. Inca mai am de testat card game-ul de la Thebes.

Pai esti un arhitect care trebuie sa construiasca o sala cu piese de mozaic ( sa zicem ca are aceasi tema ca Versailles, doar ca mult mai simplu ). Pe tura poti face 2 actiuni ( sau 3 dar aceasta este optionala ):
1) Sa plasezi o piesa de mozaic ( cred ca sunt vreo 6 culori ) pe care o extragi dintr-o punga neagra si incerci sa o plasezi intr`un cadran din cele 4 disponibile. Daca reusesti sa pui piesa in asa fel incat sageata sa fie indreptata spre tine poti sa iti pui si un omulet .. iar cand acel cadran va fi complet cu piese vei lua niste puncte in functie de cati omuleti ai plasati.
1b) Poti plasa si a 2 a piesa de mozaic dar va trebui sa scazi 2 puncte de fiecare data cand plasezi a 2 a piesa. ( e optionala actiunea asta )
2) Refresh the player board ( aici ai niste tokene pe care le poti folosi la plasarea pieselor de mozaic )

Si ca in orice joc, cine face cele mai multe puncte castiga.
Sa stii ca se joaca putin diferit :oops:
1. ori pui o piesa (si o poti pune si pe a doua, cu penalizarea de care ai spus), ORI faci refresh la animalele ce te ajuta sa scoti tileuri dintr-o camera (pretty important)
2. piesele nu le iei din saculet, vin pe un taler rotativ ce se invarte de fiecare data cand e randul cuiva, catre el (asa, orientarea pentru tine nu e buna pentru mine si viceversa).

Chiar m-am bucurat cand am vazut ca ti l-ai luat si tu ;)
Mie mi-a placut foarte, foarte mult jocul. Il recomand cu caldura.

Post Reply

Return to “Review-uri si impresii”