Am apucat sa-l joc intre timp de cateva ori, destul cat sa-mi formez o parere despre el, asa ca urmeaza un review.
ETA: Am inceput si partide ranked acum ca au fost corectate bugurile.
1. Ce ofera
Deocamdata in aplicatie gasiti 2 harti: harta originala (nu versiunea "echilibrata" din extensie), si Loon Lakes, o harta noua care a aparut doar online. Sunt disponibile rasele din jocul de baza, iar din extensie e prezent doar modul de schimbare a ordinii jucatorilor in functie de cand spun pass. In meniuri e mentionat ca va aparea si extensia Fire & Ice ca in-game purchase.
(updated)
Exista 3 moduri de joc:
- local game (vs AI sau hotseat)
- casual game
- ranked game (3 zile pe mutare sau 10 minute pe mutare)
Din pacate pentru orice mod iti trebuie o conexiune internet, nu am idee de ce. Sper ca pe viitor sa nu mai fie obligatorie pentru primele doua.
Momentan sunt 4 nivele de AI, dar toate de dificultate "easy", diferenta fiind timpul de gandire. Cel mai incet gandeste 15 secunde inainte de a juca, ceea ce duce la niste partide destul de lungi.
2. Plusuri
Pentru un joc atat de complex interfata e foarte bine realizata. E jucabil si pe un ecran de 5", desi arata mai bine pe 7"+. E nevoie uneori sa deschizi/inchizi mai multe pop-up-uri ca sa te uiti la toate informatiile de care ai nevoie, dar jocul se misca destul de repede cat sa nu fie o problema. AI-ul e ok pentru nivelul easy, desi are cateva bug-uri (nu prea stie ce sa faca daca e izolat, uneori schimba putere pe resurse in mod ineficient: 3pw -> 1w -> 1g in loc de 3pw -> 3g, etc), care cred eu ca vor fi corectate pe parcurs. Au fost deja cateva update-uri la aplicatie deci nu va fi lasata cu probleme prea multa vreme. Sunt prevazute si inca doua nivele de AI (medium & difficult), si sunt chiar curios sa vad daca se vor ridica peste nivelul celor de pe TM AI.
3. Minusuri
ETA: In mare bugurile de multiplayer par a fi corectate. Am ajustat ratingul.
ETA2: Am mai gasit niste buguri, back to 3.5/5.
Au fost niste bug-uri mari la turn oder, costuri de cladiri, si niste probleme cu notificari neprimite, care m-au facut sa nu incerc inca sa-l joc online contra altor jucatori. Au fost corectate intre timp, dar mai astept inainte sa ma aventurez. Partea buna, cum am spus si mai sus, e ca exista updateuri frecvente, insa e putin frustranta problema din cauza ca deocamdata are doar easy AI.
4. Concluzii (updated)
Rating:
Recomandare: Mai asteapta putin...
----
ETA: Noi reguli privind starting VPs pe harta de baza:
http://forumboardgames.ro/viewtopic.php ... 145#p79322