O sa va prezint o parte dintre cele 100 de carti realizate de mine. Cartile sunt de marime asemanatoare cu cele originale si sunt plastifiate.
Cum se joaca Dixit:
Dixit cuprinde in jur de 90 de carti care reprezinta desene "ciudate" foarte interpretabile din sfera artei surreal. Putem gasi de exemplu un elefant care in loc de trompa sa aiba un saxofon sau doua furnici care se dueleaza pe un morman de clatite. Fieacare jucator o sa primeasca 5 astfel de carti si pe rand fiecare va fi "povestitorul". Povestitorul, asa cum e denumit de joc, trebuie sa aleaga o carte din mana si sa dea un indiciu despre ea, insa nu prea evident, incat toti jucatorii de la masa sa ghiceasca din prima la ce carte se refera dar nici un indiciu prea vag, pe care sa nu il desluseasca nimeni. Dupa ce a dat un indiciu, pune cartea in mijlocul mesei, asezata pe spate, ceilalti jucatori pun din mana lor, cate o carte care se potriveste cat de cat cu indiciul dat de "povestitor" si apoi sunt amestecate, astfel sa nu se stie cine ce carte a pus. Sunt apoi asezate pe fata una dupa alta si in afara de "povestitor", toti ceilalti trebuie sa voteze care cred ei ca este cartea sa. Votul este secret. Dupa ce au terminat de votat, se dezvaluie cartea care trebuia ghicita si daca povestitorul a fost prea vag, se va alege cu 0 puncte dar daca a reusit sa intre in mintea catorva de la masa, va primi alaturi de acei jucatori, cate 3 puncte. Fiecare dintre ceilalti jucatori, care au reusit sa "pacaleasca" audienta cu cartea asezata de ei, va primi cate 1 punct aditional.

Concluzii:
Dixit este un joc incredibil de bun. Poate sa fie sofisticat, vulgar, nebunesc, elegant, inteligent...mai bine zis limita e "gandirea omeneasca". Cu cat joci cu mai multe grupuri acest joc, cu atat mai diferit va fi, tocmai pentru ca fiecare persoana poate sa vada cu totul altceva intr-un desen, poate sa vina cu indicii care de care mai inteligente, subtile sau de ce nu, prostesti, fara sens, intelese doar de catre el si sa ii lase masca pe toti cand va explica ce a vrut sa spuna cand a dat acel indiciu. Si ce nu am spus eu, e ca indiciu poate sa fie de orice fel: un cuvant, un sunet, un cantec, mima, o scurta povestioara sau un simplu gest. Jocul asta te surpinde de fiecare data si chiar daca la inceput pare ca nu are o lunga rejucabilitate, acum dupa ce a aparut si extensia cu numarul 7, cred ca ne ducem binisor spre 600 si ceva de carti de joc si cu siguranta o sa mai apara si Dixit 8, 9, 10.... pentru ca jocul asta isi merita succesul. Poate sa ofere clipe de neuitat si nu am intalnit pe cineva care sa nu il adore. Eu ii acord nota 10 si nota de pe BGG de "doar" 7.3 mi se pare una nerealista.