Colectie de reviews

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Post Reply
DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Going Cardboard

Colectie de reviews

26 Mar 2012, 13:57

Ma gandesc la posibilitatea crearii unei baze de date centralizate in care sa adunam toate reviews postate in limba romana pe toate site-urile de profil, indiferent ca e vorba de forum, blog sau participare la vreun concurs.
Pentru ca sunt tot mai multe surse si tot mai multe pareri, dar si pentru ca sunt tot mai multi oameni care intra in hobby si vor sa afle detalii despre un anume joc.
Cautarea pe forum sau frunzarirea unui site sau Google search s-ar putea sa functioneze, dar cel mai bine ar fi sa avem o sursa centralizata si pe care sa o intretinem pe masura ce apar articole noi.

Ma gandesc de asemenea ca un singur om nu s-ar inhama la asemenea sarcina, numai daca e chiar pasionat si nu are ce face cu timpul. :)
Dar poate reusim sa o facem daca contribuim mai multi si sa o intretinem cu usurinta.

Ar fi mai multe variante...
Una ar fi sa avem in cadrul forumului o pagina de tip wiki unde fiecare sa poata intra si edita.
Daca lucrul asta nu e posibil sau exista multe impedimente de ordin tehnic si organizatoric, atunci poate putem crea un document Shared undeva online care sa poata fi editat de cate un user la un moment dat.
Sau un geeklist pe BGG unde pentru fiecare joc adaugat in lista putem adauga prin Comment sau Reply un link catre articol.
Aceasta din urma varianta imi pare cea mai la indemana, desi nu toata lumea are cont pe BGG.
Dar poate asa vor fi stimulati sa isi faca. :)

Ce parere aveti? Exista interes?
Domnii admins, se poate face ceva pe forum sau e prea complicat?

Chuckila
King Meeple
King Meeple

Re: Colectie de reviews

26 Mar 2012, 14:02

Pagina Wiki aici pe forum pe care sa o editeze orice user nu cred ca se poate face. Chiar mai mult decat atat, nu cred ca as vrea. Deci optiunea asta pica din start.

Cel mai elegant ar fi un geeklist pe BGG deschis tuturor userilor, ordonat dupa nume (nu dupa data adaugarii), astfel incat sa fie mult mai usor de ajuns la un titlu. Sau a verifica daca acel titlu are deja review.

ririmia

Re: Colectie de reviews

26 Mar 2012, 14:23

La un moment dat facusem un astfel de site ce avea ca scop principal postarea de 'reviews'.

Am cerut parerea "comunitatii online" de boardgames din romania care pe vremea aceea era destul de mica si a fost "refuzata".

Ma bucur ca s-a readus in discutie ideea asta. ;)

Mai multe detalii http://forum.boardgames-blog.ro/viewtopic.php?f=1&t=92

Post Reply

Return to “Discutii generale”