Race for the Galaxy 16
Kamisado 9
Fairy Tale 8
San Juan 8
Saboteur 4
Ascension: Chronicle of the Godslayer 3
Hive 3
Attika 2
Core Worlds 2
London 2
The Manhattan Project 2
Station Master 2
El Grande 1
Helvetia 1
Last Will 1
Shoot Out 1
StarCraft: The Board Game 1
Vikings 1
Cele mai bune:
Kamisado: un abstract extrem de simplu ca reguli si destul de complicat ca strategie. Se explica in 2 minute si o partida dureaza maxim 10.
DAR!
Ca intr-un RPG, piesele isi fac upgrade de la o partida la alta si devin tot mai puternice, astfel ca tine numai de jucatori sa decida cand sa opreasca meciul.
Ah, si piesele sunt minunate in editia Huch & Friends.
Fairy Tale: e evident ca jocul asta i-a servit drept sursa de inspiratie lui Antoine Bauza pentru 7 Wonders.
Personal, prefer Fairy Tale pentru ca se joaca foarte fain in echipe 2 vs. 2 si exista pe BGG house rules foarte bune pentru jocul in 2 jucatori.
7 Wonders imi pare acum un joc extrem de plictisitor.
San Juan: spre surprinderea mea, joculetul asta e foarte bun.
Nu e la nivelul de profunzime si complexitate a lui Puerto Rico - ca sa nu mai vorbesc de RftG - dar e clar ca jocul asta a deschis multe usi si a scris istorie.
Simplu de explicat, fara simboluri criptice, cu partide de 30 minute destul de intense.
Cei care au o problema cu iconografia stufoasa din RftG ar trebui sa-i dea o sansa.
Helvetia: al treilea joc creat de Matthias Kramer nu e nici mai bun, dar nici mai slab decat celelalte doua.
Pare sa inoveze la capitolul mecanica, dar intr-o forma ceva mai complicata aceleasi sisteme de productie se folosesc si in Neuland din 2004.
Grafica e frumoasa si sugestiva, gameplay-ul e plin de interactiune, exista mici subtilitati de "screw your opponent" care aduc savoare.
Pe ansamblu, un joc bun. Dar nu groundbreaking.
Vikings: un joc family dragut si simplu, cu mari sanse de a deveni favoritul meu din aceasta zona.
Un sistem ingenios de evolutie al preturilor care a servit mai apoi drept inspiratie in Ora et Labora si un mecanism de constructie a micului colt de paradis ce a inspirat satele din Hawaii.
Simplu de explicat, simplu de jucat, tensionat pana la sfarsit - dar mai ales la calcularea scorului final si deciderea castigatorului.