De multe ori in timpul jocului, mai ales in timpul unui joc complex, nu prea vreau sa aud ceva, dar multe jocuri merita un soundtrack bun si experienta poate fi foarte mult schimbata. Din ce am incercat de-a lungul timpului:
Memoir '44
Exista mai multe variante:
a) o colectie de cantece din timpul celui de-al doilea razboi mondial "Classic Songs from WWII" in 2 volume. Melodiile calde contrasteaza cu macelul de pe harta, dar mie mi-a placut combinatia. Sample, unul din cantece (Glenn Miller):
b) folosirea ca soundtrack a unor documentare foarte bune si apreciate despre WW2 printre care "Big Battles of WW2", "The World at War" sau "Discovery Battlefield". Din pacate nu mai stiu care din acestea se potriveau cel mai bine (mai putine interviuri si mai multe explozii
c) folosirea coloanei sonore a jocurilor PC Medal of Honor respectiv Call of Duty care se pare ca se gaseste si pe Youtube
Battlestar Galactica
Aici cea mai buna idee e chiar coloana sonora a filmului, desi unele track-uri nu sunt chiar extraordinare (adica sunt doar in contextul filmului). Ca si fundal insa cred ca se potrivesc destul de bine. Sample:
Mystery of the Abbey
Dupa cum probabil stiti, atmosfera este asigurata in acest joc de manastirea unde se intampla o crima si calugarii care trebuie investigati pentru a descoperi criminalul. Ce poate fi mai potrivit aici decat cateva cantece ale formatiei Gregorian (desi e vorba de un cor de preoti, melodiile sunt destul de actuale si cunoscute). Exemplu:
... se potrivesc insa o gramada de melodii de-ale lor. Mie mi-a placut mult combinatia, data si de ecoul vocilor din melodii si soundul lor de catedrala.
Ar mai fi de cautat si potrivit melodii si jocuri (de exemplu un Arkham Horror cu o muzica mai sperioasa pe fundal, si eventual jucat pe intuneric la lumina lumanarilor ar fi o experienta de neuitat
Have fun,