Intrebari de noobie
- MandrulDuce
- King Meeple

- Custom Rank: Dungeon Master
Intrebari de noobie
Am cautat ceva pe forum insa nu prea am gasit mai nimic. Asa ca vin si intreb aici.
1. Am nevoie de niste pungute mici de plastic cu fermoar (sau autocolante sau cum D-zeu se mai numesc). Cele ca la pachetele de betisoare de urcehi, ce au ariciul aceala ce le permite re-lipirea. pentru cartile de dominion ca storage solution. Aveti idee de unde pot cumpara?
2. Regulamentul in engleza (variatna printabila decenta, copie fidela a manualului jocului, nu fisier word) pentru Colonistii din Catan: Cities and knights are cumva cineva? Ca eu am cam rupt google-u si nu prea am avut succes din pacate.
3. A jucat cineva pe aici Taluva? Ca mie unul mi se pare genial jocul...si nimeni nu-l pomeneste nicaieri... 2 players... cel mai destept sah si mult mai dinamic si de interactiune.
1. Am nevoie de niste pungute mici de plastic cu fermoar (sau autocolante sau cum D-zeu se mai numesc). Cele ca la pachetele de betisoare de urcehi, ce au ariciul aceala ce le permite re-lipirea. pentru cartile de dominion ca storage solution. Aveti idee de unde pot cumpara?
2. Regulamentul in engleza (variatna printabila decenta, copie fidela a manualului jocului, nu fisier word) pentru Colonistii din Catan: Cities and knights are cumva cineva? Ca eu am cam rupt google-u si nu prea am avut succes din pacate.
3. A jucat cineva pe aici Taluva? Ca mie unul mi se pare genial jocul...si nimeni nu-l pomeneste nicaieri... 2 players... cel mai destept sah si mult mai dinamic si de interactiune.
Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!
-
Dang
Re: Intrebari de noobie
Salut Mandrule Duce.
1) Ma intereseaza si pe mine subiectul. Momentan mai am multe pungulite de genul asta din Agricola, jocul a venit cu multe. Dar candva se vor termina si alea.
2) Nu e o copie fidela a manualului, dar e mult mai bun
http://www.boardgamegeek.com/filepage/4 ... ated-rules
Iti trebuie cont pe boardgamegeek, dar daca inca nu ai, e timpul sa-ti faci. Nu poti sa fii un boardgamer adevarat fara cont aici. Si de-acum nu mai trebuie sa rupi google-ul, ci sa rupi boardgamegeek-ul
1) Ma intereseaza si pe mine subiectul. Momentan mai am multe pungulite de genul asta din Agricola, jocul a venit cu multe. Dar candva se vor termina si alea.
2) Nu e o copie fidela a manualului, dar e mult mai bun
http://www.boardgamegeek.com/filepage/4 ... ated-rules
Iti trebuie cont pe boardgamegeek, dar daca inca nu ai, e timpul sa-ti faci. Nu poti sa fii un boardgamer adevarat fara cont aici. Si de-acum nu mai trebuie sa rupi google-ul, ci sa rupi boardgamegeek-ul
- tasurinchi
- King Meeple

1) Daca stati in apropiere de Obor, se gasesc pungulite de diferite marimi la un magazin/o taraba (nu mai stiu exact, cert e ca sunt expuse afara) in piata, pe aleea cu pet-shopuri, la preturi intre 3 si 8-9 lei/100 bucati. De asemenea, mai vazusem undeva pe forum pe aici, pare-mi-se, ca s-ar gasi la Auchan, in magazinul japonez sau ceva de genul. Ar mai fi si varianta online pe la magazine de margele si accesorii pentru confectionat bijuterii gen mariashop.ro, insa de obicei exista limita de comanda de cateva sute de mii si nu stiu daca va convine sa va luati pungi de atatia bani.
3) Nu l-am jucat dar mi se pare si mie interesant si chiar ma gandeam sa-l iau la un moment dat (nu stiu cand fiindca mai am o multime pe lista inaintea lui). Daca esti din Bucuresti, poate vii cu el la vreuna din intalnirile organizate aici pe forum, ca eu tare l-as incerca.
3) Nu l-am jucat dar mi se pare si mie interesant si chiar ma gandeam sa-l iau la un moment dat (nu stiu cand fiindca mai am o multime pe lista inaintea lui). Daca esti din Bucuresti, poate vii cu el la vreuna din intalnirile organizate aici pe forum, ca eu tare l-as incerca.
-
Ioana
2. Catanurile in limba engleza sunt publicate de Mayfair, care nu ofera regulamente in format electronic.
- MandrulDuce
- King Meeple

1. Mersi pt info. Pe mariashop am gasit, nu au stoc. Ma duc azi la Obor, avand in vedere ca stau pe langa piata victoriei (me lucky).
2. Am gasit si eu fisierul de pe BGG, nu e chiar acela pe care l-ai pus tu la link, ala cuprinde reguli pt base set + seafearers, si ceva barbarians (mod-uri). Pentru cities and knigts e alt fisier. Ce nu mi-a placut e ca e pentru o versiune veche de joc si piesele nu prea mai arata la fel. In sensul ca, spre ex, in versiunea ultima, cavalerii sunt niste miniature-figures, colorati si lucrati desutl de dragut. Si iti da si niste coifuri pentru ei separat. Banuiesc ca alea se folosesc pentru action-ul de activare a unui cavaler sau pentru upgrade, nu stiu exact. Ce vroiam sa zic e ca in versiunea descrisa in pdf-ul de pe bgg, cavalerul e reprezentat printr-un jeton pe care il intorci de pe o parte pe cealalta
).
3. Daca nu am altceva presant programat pentru ziua resp, vin la intalniri si jucam Taluva cat vrei.
2. Am gasit si eu fisierul de pe BGG, nu e chiar acela pe care l-ai pus tu la link, ala cuprinde reguli pt base set + seafearers, si ceva barbarians (mod-uri). Pentru cities and knigts e alt fisier. Ce nu mi-a placut e ca e pentru o versiune veche de joc si piesele nu prea mai arata la fel. In sensul ca, spre ex, in versiunea ultima, cavalerii sunt niste miniature-figures, colorati si lucrati desutl de dragut. Si iti da si niste coifuri pentru ei separat. Banuiesc ca alea se folosesc pentru action-ul de activare a unui cavaler sau pentru upgrade, nu stiu exact. Ce vroiam sa zic e ca in versiunea descrisa in pdf-ul de pe bgg, cavalerul e reprezentat printr-un jeton pe care il intorci de pe o parte pe cealalta
3. Daca nu am altceva presant programat pentru ziua resp, vin la intalniri si jucam Taluva cat vrei.
-
adixor
1. eu mi-am luat sa-mi ajunga pt 2 vieti de la http://margele-bijuterii.com/. Se numesc ZipBags (sau Pungi cu Zip pe site-ul astaMandrulDuce wrote:Am cautat ceva pe forum insa nu prea am gasit mai nimic. Asa ca vin si intreb aici.
2. nu te pot ajuta aici, pot doar avea rugamintea sa apreciezi si documentele word traduse chiar daca nu sunt frumoase pentru ca e chinuiala mare si mult timp investit in ele. Si eu nu stiam asta pana nu am facut cateva (documente Word, din lipsa de timp pe ideea ca pot ajuta si asa "brute" pe cineva). Poti sa nu le printezi dar nu le numi indecente
3. jocuri noi tari? oricand! daca poti sa il aduci la o intalnire e perfect. Fiecare din noi face ce face si vine cu un joc tare de care ceilalti cel mult au auzit
-
ririmia
1. Gasesti astfel de pungulite in magazine gen Bricostor, Praktiker.... sint vindute in raionul de scule. Sa poti pune suruburi... etc.. in ele.
Mai poti gasi in Auchan-ul din Panteliom, intr-un magazin cu produse made in Japan. Acolo poti gasi multe solutii de stocare pentru jocuri. Au foarte multe cutiute de diferite dimensiuni.
2. http://www.catan.com/gamerules.html Aici cred ca ai ce cauti.
3. Am Taluva si il joc de cite ori am ocazia cu fetita mea. Este un joc foarte frumos dar nu imi pot exersa prea des talentul de mare "sahist" cu ea.... mai trebuie sa castige si ea .
Este unul dintre primele mele jocuri si imi aduc aminte ca l-am cumparat in special pentru nota de pe BGG (7.17).
Mai poti gasi in Auchan-ul din Panteliom, intr-un magazin cu produse made in Japan. Acolo poti gasi multe solutii de stocare pentru jocuri. Au foarte multe cutiute de diferite dimensiuni.
2. http://www.catan.com/gamerules.html Aici cred ca ai ce cauti.
3. Am Taluva si il joc de cite ori am ocazia cu fetita mea. Este un joc foarte frumos dar nu imi pot exersa prea des talentul de mare "sahist" cu ea.... mai trebuie sa castige si ea .
Este unul dintre primele mele jocuri si imi aduc aminte ca l-am cumparat in special pentru nota de pe BGG (7.17).
Last edited by ririmia on 27 May 2010, 09:24, edited 2 times in total.
-
fixpix
Nu sint versiuni vechi/noi, ci versiuni pur si simple diferite. Mayfair face Catan cu piese de lemn, deci discuri, bete si prisme, Kosmos (la care e afiliata varianta romaneasca) il face cu miniaturi. Din cite inteleg pe filonul cu miniaturi sint mai multe editii, in care piesele arata vag diferit. Chestie de gusturi la urma urmei, jocul e acelasi, doar sa fii atent sa iei de la acelasi tip de producator ca sa fie compatibile seturile. As recomanda chiar ca producatorul sa fie identic, pentru ca pina si intr-o serie similara pot aparea diferente (vezi cartile romanesti vs cartile germane in seria Kosmos)MandrulDuce wrote:Ce nu mi-a placut e ca e pentru o versiune veche de joc si piesele nu prea mai arata la fel. In sensul ca, spre ex, in versiunea ultima, cavalerii sunt niste miniature-figures, colorati si lucrati desutl de dragut. Si iti da si niste coifuri pentru ei separat. Banuiesc ca alea se folosesc pentru action-ul de activare a unui cavaler sau pentru upgrade, nu stiu exact. Ce vroiam sa zic e ca in versiunea descrisa in pdf-ul de pe bgg, cavalerul e reprezentat printr-un jeton pe care il intorci de pe o parte pe cealalta).
-
adixor
Mi-am amintit.. ii zice Daiso si e si in Auchan TitanMai poti gasi in Auchan-ul din Panteliom, intr-un magazin cu produse made in Japan.
- MandrulDuce
- King Meeple

Wow ce de reply-uri 
1. Nu am nimic cu cei care fac doc word sau cu ele in sine. Stiu ce munca titanica e pentru traduceri (in special daca le faci in romana, limba de lemn, unde jumate din exrepsii suna, delicat fiind spus, ciudat). Doar k eu caut o copie fidela pentru a-l baga in cutia cu catan (for no peticular reason, doar sa fie acolo). Dupa .doc am invatat sa joc deci sunt ok cu acest gen de prezentare,nu vroiam sa le cataloghez in nici un fel, sry dk asta s-a inteles.
2. Pungutele din bricostore nu sunt cu ziplock,. Sunt pungi normale (e adevarat dintr-un celofan foarte bun) si sunt f mari pt cartile de dominion. Am luat ieri cateva de pe acolo si de-aia stiu
3. Legat de vers de Catan...eu le am de la Kosmos pe toate, toate in germana, luate din Austria. In rest, ai dreptate. Am zis versiuni noi, trebuia sa folosesc termenul "diferite".
1. Nu am nimic cu cei care fac doc word sau cu ele in sine. Stiu ce munca titanica e pentru traduceri (in special daca le faci in romana, limba de lemn, unde jumate din exrepsii suna, delicat fiind spus, ciudat). Doar k eu caut o copie fidela pentru a-l baga in cutia cu catan (for no peticular reason, doar sa fie acolo). Dupa .doc am invatat sa joc deci sunt ok cu acest gen de prezentare,nu vroiam sa le cataloghez in nici un fel, sry dk asta s-a inteles.
2. Pungutele din bricostore nu sunt cu ziplock,. Sunt pungi normale (e adevarat dintr-un celofan foarte bun) si sunt f mari pt cartile de dominion. Am luat ieri cateva de pe acolo si de-aia stiu
3. Legat de vers de Catan...eu le am de la Kosmos pe toate, toate in germana, luate din Austria. In rest, ai dreptate. Am zis versiuni noi, trebuia sa folosesc termenul "diferite".
-
ririmia
Nu ai spu ... aici: http://www.catan.com/gamerules.html nu este ceea ce cauti?
- MandrulDuce
- King Meeple

Sry, am ratat sa raspund. E perfect. Mersi mult de tot