sfat achizitie

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Teddy
King Meeple
King Meeple

Re: sfat achizitie

08 Dec 2014, 13:41

Salut si bun venit pe la noi.
Felicitari pentru prima postare care nu se afla in sectiunea de "bursa".

Pe langa ce ti s-a recomandat mai sus m-am gandit ca ai putea fi interesat si de urmatoarele:
Camel Up - camile, haos, 2-8jucatori, zaruri si pariuri - mi se pare un party game excelent - Acesta este singurul joc pe care ti-l recomand!!! La restul te poti uita si poate te intereseaza ceva.
Hanabi - un joc de 2-5jucatori, cooperativ cu interactiune mare intre jucatori; Vezi cartile tuturor jucatorilor, mai putin pe ale tale. Si de aici incepe haosul indiciilor.
Pazea de 6 - carti si "beef heads" se poate juca in 2-10 jucatori - online mi s-a parut mult mai fun decat atunci cand l-am incercat la masa
Coloretto - carti si colectie de culori; 2-5 jucatori; e dragut si ieftin

La Activity am urmatoare obiectie de facut. Ideea jocului este foarte buna si imi place, insa jocul nu-mi place. Termenii sunt tradusi din engleza si nu este o traducere prea prietenoasa :) Dai de niste termeni foarte ciudati, sau grup de cuvinte pe care aproape ca nu ai sanse sa le ghicesti in ordinea dorita. Exemplu de care m-am lovit erau "toc de geam de sticla" daca tin bine minte. Am vazut jocul si in engleza si din nou este greu de ghicit pentru ca in mare proportie te vei lovi de termeni pe care nu ii cunosti. Anyway, ceea ce fac cu grupul meu este sa ne scriem biletele. Ne impartim in 2 echipe si echipa A scrie cuvinte pt echipa B. Este foarte fun, mult mai fun decat varianta oficial a jocului.

Cu toate recomandarile de mai sus si in general iti recomand sa nu te arunci la 10 jocuri asa cum facem majoritatea. Ia-ti 2-3, studiaza propunerile, vezi daca se potrivesc grupului tau de prieteni, citeste un review, uite-te la o prezentare a jocului si chiar un gameplay sa stii cu ce se mananca.

Nici eu nu-ti recomand extensii decat dupa ce apuci sa joci jocul respectiv de mai multe ori si consideri ca iti place si doresti ceva in plus la el.

De regula personal sunt impotriva extensiilor, intrucat costa cam 70-80% din valoarea jocului si consider ca nu iti aduc mare lucru in plus si prefer sa-mi iau un alt joc. But that's just me.
Lords of Waterdeep este jocul preferat al grupului meu si dupa 1 an si jumatate de cand il am si peste 25-30 de jocuri am decis ca merita sa cumpar extensia. Dar a trecut ceva timp pana am decis asta. Nu am apucat sa o incerc, dar abia astept.

Un alt sfat, nu iti lua 10 party games, sau 10 jocuri simple. O sa descoperi singura ca lumea boardgameurilor este mai vasta decat iti poti inchipui si iti vei rafina gusturile in timp. Diverse teme, mecanici de joc si multe altele.

Cat despre Munchkin.. l-am avut, mi-a placut dar dupa circa 10 partide am hotarat ca e timpul sa plece la un alt proprietar
Din celelalte jocuri recomandate de altii personal imi plac si cred ca s-ar potrivi pt ce cauti tu King of Tokyo, Dixit si Saboteur.

P.S. Boardgameurile si boardgamerii nu au varsta. De pe la 4 pana la 65 de ani se tot joaca lumea. Mai gandeste-te cu privire la participatul la 1-2 intalniri. Vei fi surprinsa sa vezi ce oameni faini si sociabili poti cunoaste, chiar daca au 20,30 sau 50 de ani.

P.S. 2 - Si cum mi se intampla de regula, pana apuc sa scriu eu apar 4-5 postari intre timp :P
Last edited by Teddy on 09 Dec 2014, 15:53, edited 1 time in total.

cristianf
King Meeple
King Meeple

08 Dec 2014, 14:13

salieri84 wrote: Ca tot veni vorba de varsta,haideti sa facem un topic pe tema "Varsta jucatorilor de boardgame din Romania",spun asta deoarece lumea inca mai are complexe cand vine vorba de jucarii,la cei trecuti de 30 de ani.Eu zic ca majoritatea userilor de pe acest forum cel putin,suntem casatoriti,avem un serviciu si cu toate acestea nu incetam sa ne alimentam acest hobby minunat.
Cred ca un poll ar merge mai bine. Ar fi si centralizate raspunsurile.

Corwin
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Terraformer

08 Dec 2014, 15:08

deevinnula wrote:De asemenea, multumesc pentru invitatia la joaca local, dar nu mai sunt la varsta studentiei; si-apoi ma rusinez sa umblu de una singura prin localuri, intreband omuleti straini daca vor sa se joace si ei cu mine :?
Cum spuneau si ceilalti, nu suntem doar studenti la intalnirile de boardgames. :)
Daca vrei sa joci ceva poti gasi mai multe informatii pe grupul de board games Cluj de pe Facebook: https://www.facebook.com/groups/177993532379956/
BGG: Colectie | Jucate | Vreau sa incerc | Wishlist
Joc online pe Yucata și Board Game Arena.

DeeDee
King Meeple
King Meeple

09 Dec 2014, 12:05

Ce amabili si draguti sunteti toti, foarte neobisnuit pentru o comunitate online! :)

Am facut presupunerea cu studentii pentru ca invitatia la Carcassonne de pe FB era organizata de ceva organizatie studenteasca. Si acum m-am adaugat si apoi uitat la grupul de FB din Cluj, si am vazut invitatii explicite pentru tineri 14-25 ani. Dar ma bucur ca exista si treizeceri, ca mine :)
Daca trec peste anxietatea sociala in grup de straini, sigur ma prezint la o intalnire.

De asemenea, apreciez toate sfaturile si ideile primite. Pe toate le-am inregistrat, si am sa iau deciziile viitoare mai cu cap :).

Hanabi l-am vazut prin magazine si mi s-a parut interesant dar as vrea sa-l vad jucat inainte sa ma arunc sa-l cumpar. Pe langa Wil Wheaton, mai exista un show/site de referinta in care sa vezi exact cum se joaca jocurile?

Am luat Dobble recent si l-am jucat la serviciu (sssssshhhh) de vreo doua ori, si a fost distractie mare. Pe toti ne-a durut capul dupa aia de la concentrare, dar a meritat.

Mi-a placut si Qwirkle dar e putin cam simplut, asa, e mai potrivit pentru copii. Si costa cam mult, cred ca se poate confectiona acasa destul de simplu.

Jocurile dependente lingvistic prefer sa le cumpar in limba originala sau sa nu le cumpar deloc. Majoritatea au traduceri proaste sau gresite, si ma enerveaza cand vad asa. Dezavantajul e ca le poti juca numai cu oameni care vorbesc bine engleza, limitand astfel cercul de parteneri.

Oricum, multumesc din nou, lesson learned, nu (mai) cumpar extensii pana nu-mi place un joc foarte foarte tare.

Rautz

09 Dec 2014, 12:22

deevinnula wrote:
Hanabi l-am vazut prin magazine si mi s-a parut interesant dar as vrea sa-l vad jucat inainte sa ma arunc sa-l cumpar. Pe langa Wil Wheaton, mai exista un show/site de referinta in care sa vezi exact cum se joaca jocurile?
Exista cateva canale youtube excelente pentru a vedea jocurile in timpul jocului:
https://www.youtube.com/user/WatchItPlayed - e un tata care joaca cu fiul si fiica diverse jocuri, are o productie video de calitate si oamenii sunt extrem de calzi si cumsecade. Merita cu siguranta, insa dureaza destul de mult sesiunile de joc.

https://www.youtube.com/user/rahdo - joaca de unul singur, dar joaca versiunile de joc in 2, jucand si pentru sotia sa. Filmarea nu este la fel de calitativa, dar iti poti da seama cum se misca jocul. Mare atentie insa, greseste extrem de multe reguli, iar opiniile de la final sunt in mare parte irelevante, tinde sa laude toate jocurile.

https://www.youtube.com/user/rickkcroyal - bine explicate jocurile, majoritatea filmuletelor insa sunt pentru jocuri solo
deevinnula wrote: Mi-a placut si Qwirkle dar e putin cam simplut, asa, e mai potrivit pentru copii. Si costa cam mult, cred ca se poate confectiona acasa destul de simplu.
Cred ca depinde, sa gasesti cele mai bune mutari pe tura ta(joc tactic) nu e greu, insa sa analizezi bine tabla, sa joci mutari care nu lasa mutari bune adversarilor si sa prevezi dezvoltarea tablei(joc strategic) e destul de greu, e un joc excelent de jucat cu copiii, dar cu siguranta n-as zice ca e un joc usor daca vrei sa-l joci bine.
Nu cred ca poti confectiona sa arate la fel de bine ca originalul, si nu mi se pare scump jocul cat sa merite alterarea lui.
deevinnula wrote: Jocurile dependente lingvistic prefer sa le cumpar in limba originala sau sa nu le cumpar deloc. Majoritatea au traduceri proaste sau gresite, si ma enerveaza cand vad asa. Dezavantajul e ca le poti juca numai cu oameni care vorbesc bine engleza, limitand astfel cercul de parteneri.
Nu am vazut prea multe jocuri cu greseli de traducere, oricum, originalul de care vorbesti nu e nici acela original, sunt multi designeri nemti, polonezi etc, deci si cele in limba engleza sunt cele mai multe copii.
Insa cu totii incercam sa avem jocurile in engleza, si o buna parte din ele care sa nu aiba scris, pentru a putea fi jucate cu rude care nu stiu engleza.

VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator

09 Dec 2014, 12:25

deevinnula wrote:Hanabi l-am vazut prin magazine si mi s-a parut interesant dar as vrea sa-l vad jucat inainte sa ma arunc sa-l cumpar. Pe langa Wil Wheaton, mai exista un show/site de referinta in care sa vezi exact cum se joaca jocurile?
Doua alte persoane care iti arata cum se joaca un joc sunt Richard Ham (Link) si Rodney Smith (Link). Dar mai sunt si altii.

In principiu, daca te atrage un joc, poti sa te duci pe pagina respectivului joc de pe Board Game Geek si la sectiunea Videos gasesti toate videoclipurile filmate despre jocul respectiv.
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

Post Reply

Return to “Discutii generale”