Felicitari pentru prima postare care nu se afla in sectiunea de "bursa".
Pe langa ce ti s-a recomandat mai sus m-am gandit ca ai putea fi interesat si de urmatoarele:
Camel Up - camile, haos, 2-8jucatori, zaruri si pariuri - mi se pare un party game excelent - Acesta este singurul joc pe care ti-l recomand!!! La restul te poti uita si poate te intereseaza ceva.
Hanabi - un joc de 2-5jucatori, cooperativ cu interactiune mare intre jucatori; Vezi cartile tuturor jucatorilor, mai putin pe ale tale. Si de aici incepe haosul indiciilor.
Pazea de 6 - carti si "beef heads" se poate juca in 2-10 jucatori - online mi s-a parut mult mai fun decat atunci cand l-am incercat la masa
Coloretto - carti si colectie de culori; 2-5 jucatori; e dragut si ieftin
La Activity am urmatoare obiectie de facut. Ideea jocului este foarte buna si imi place, insa jocul nu-mi place. Termenii sunt tradusi din engleza si nu este o traducere prea prietenoasa
Cu toate recomandarile de mai sus si in general iti recomand sa nu te arunci la 10 jocuri asa cum facem majoritatea. Ia-ti 2-3, studiaza propunerile, vezi daca se potrivesc grupului tau de prieteni, citeste un review, uite-te la o prezentare a jocului si chiar un gameplay sa stii cu ce se mananca.
Nici eu nu-ti recomand extensii decat dupa ce apuci sa joci jocul respectiv de mai multe ori si consideri ca iti place si doresti ceva in plus la el.
De regula personal sunt impotriva extensiilor, intrucat costa cam 70-80% din valoarea jocului si consider ca nu iti aduc mare lucru in plus si prefer sa-mi iau un alt joc. But that's just me.
Lords of Waterdeep este jocul preferat al grupului meu si dupa 1 an si jumatate de cand il am si peste 25-30 de jocuri am decis ca merita sa cumpar extensia. Dar a trecut ceva timp pana am decis asta. Nu am apucat sa o incerc, dar abia astept.
Un alt sfat, nu iti lua 10 party games, sau 10 jocuri simple. O sa descoperi singura ca lumea boardgameurilor este mai vasta decat iti poti inchipui si iti vei rafina gusturile in timp. Diverse teme, mecanici de joc si multe altele.
Cat despre Munchkin.. l-am avut, mi-a placut dar dupa circa 10 partide am hotarat ca e timpul sa plece la un alt proprietar
Din celelalte jocuri recomandate de altii personal imi plac si cred ca s-ar potrivi pt ce cauti tu King of Tokyo, Dixit si Saboteur.
P.S. Boardgameurile si boardgamerii nu au varsta. De pe la 4 pana la 65 de ani se tot joaca lumea. Mai gandeste-te cu privire la participatul la 1-2 intalniri. Vei fi surprinsa sa vezi ce oameni faini si sociabili poti cunoaste, chiar daca au 20,30 sau 50 de ani.
P.S. 2 - Si cum mi se intampla de regula, pana apuc sa scriu eu apar 4-5 postari intre timp