Tabletop Gaming has a White Male Terrorism Problem

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
ProfessorChaos
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Miniature Painter

Re: Tabletop Gaming has a White Male Terrorism Problem

07 Apr 2016, 11:22

Foarte frumos punctat.

"Vorbim de jocuri aici, nu de viitorul omenirii." Asa ar trebui sa fie, dar de multe ori vorbim despre noi. Subiectul nici nu conteaza, este doar scuza pentru a manifesta agresivitate pe care altfel n-avem cum s-o manifestam.

Vedeti orice secțiune de comentarii de pe orice site, si cat de repede denatureaza conversatiile. Nu e prea mare lucru de facut. Poate doar din cand in cand sa ne mai oprim si sa ne mai reevaluam pozitia - sa verificam daca n-am luat-o pe aratura. Dar asta presupune si un oarecare grad de capacitate de autoreflectie. Eu unul n-o intalnesc prea des in viata de zi cu zi. Sper altii sa fie mai norocosi.
Nothing to prove. I play to have fun.

Colecția mea
Wishlist
De încercat/luat prin trade

bogdanjovi
Chief Meeple
Chief Meeple

07 Apr 2016, 12:03

Imi pare rau ca am creat atatea discutii pe acest subiect, desi eram convins ca orice alt comentariu in afara variantei asertiv-ingrijorat va duce la o avalansa, care va ajunge inclusiv la analiza personalitatii si comportamentului emitentului.
Scuze!

Ioan76

07 Apr 2016, 12:15

Chiar că e plictiseală mare pe forum de s-a ajuns la astfel de dezbateri ... :P

ProfessorChaos
King Meeple
King Meeple

07 Apr 2016, 12:23

bogdanjovi wrote:Imi pare rau ca am creat atatea discutii pe acest subiect, desi eram convins ca orice alt comentariu in afara variantei asertiv-ingrijorat va duce la o avalansa, care va ajunge inclusiv la analiza personalitatii si comportamentului emitentului.
Scuze!
Eu zic ca n-ai pentru ce sa-ti ceri scuze. Toate discutia mi se pare ca a fost foarte decenta avand in vedere topicul. Sunetem abia la a doua pagina de comentarii. Hardly o avalansa. Cred ca discutia despre de ce sa nu venim cu cainii la intalnirile nationale a fost mult mai aprinsa si polarizata :)

Colecția mea
Wishlist

adrim
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: euro-epic

07 Apr 2016, 12:35

Ne place sa credem ca hobyurile noastre sunt mai deosebite decat ale celorlalti. Ne place sa credem ca aceasta activitate (jucatul la masa) ne plaseaza intr-o categorie speciala de oameni: mai onesti, mai inteligenti, mai intelegatori, mai rafinati, mai simpatici - pe scurt mai buni. Nu stiu de ce avem impresia ca aceasta activitate ar avea un efect purificator atat de puternic.

Imago
Administrator
Administrator

07 Apr 2016, 13:37

26octombrie wrote: Se-ntampla! Daca in loc sa oferim suport si empatie ne-ntrebam "da' oare de cate ori a patit ceva? da nu cumva a inflorit?" mie personal mi se pare ca stam la masa cealalta. My 2 cents
Acest subiect este unul foarte sensibil si posibil polarizant, cred ca nimeni din aceasta comunitate nu este gata sa-l abordeze profesionist.
Empatie si suport ar fi cuvintele cheie. Insa e greu sa gasesti aceste lucruri pe internet, si nici nu e locul potrivit in care sa le cauti (pentru ca e un loc plin de alti misogini foarte activi). E ca si cum barbatii ar cauta dragoste si afectiune la prostituate - acestea prin natura muncii lor nu isi permit sa ofere asa ceva.

Pentru mine e clar ca aceasta persoana a suferit la un moment dat o trauma majora de natura sexuala. Acest lucru ar trebui sa-l exploreze cu un terapeut, nu cu o comunitate masculina asupra carora proiecteaza deja sentimente profund negative. Daca la momentul traumei aceasta nu a fost ascultata de parinti/persoane mai mari de incredere, sau a fost refulata de acestia ca fiind nesemnificativa, reactia de invinuire a celor din jur pentru durerea ei e usor de inteles. Uitati-va prin postarile ei (3000+) la numar, o sa vedeti printre postari feministe si anti-FLGS si multe postari gen "rape", "#believesurvivors", "jiangomeshi", "#cosby", "460,000 annual sexual assaults in Canada", " trauma affects memory".

Stiti ce? Nu o sa va mai contrazic. Ati citit textul integral de pe Tumblr? Ati citit declaratiile ei ca de 20 ani incearca sa denunte la politie violenta importriva femeilor? Cine stie ce ar trebui ea de fapt sa declare, sau de ce scie atatea postari despre "don't laugh on girls with daddy issues".
Nu va amagiti, nu este nici un "rampant sexual assault" in boardgaming. Femeia are traume profunde pe care le canalizeaza asa cum poate. "Bigotry, misoginism, pathetic, insecure men" sunt de fapt proiectia propriului comportament si a urii fata de barbati. E posibil sa fi fost agresata in urma unui eveniment de tabletop? Da, e posibil, insa nu are prea mult de a face cu prezentul, si ar trebui sa caute cel putin cu 20 ani in urma.
Last edited by Imago on 07 Apr 2016, 14:20, edited 1 time in total.

26octombrie
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Awesome Silly Bard

07 Apr 2016, 14:00

n-am citit decat articolul din link, sorry. ceea ce scrii tu are sens si, din moment ce tu ai petrecut timp citind toate astea, concluzia ta mi se pare corecta si de bun simt. Si da, in contextul asta ar putea si ar trebui sa primeasca ajutor din partea unor profesionisti, si eu cred ca niste likuri si datul aprobator din cap n-ar ajuta-o.
eu ramasesem in discutia de principiu, poate de-aia am si fost mai vehementa, abuzurile de orice fel, fizice, verbale, de atitudine, trebuie detectate si taxate de comunitate, fara mila si fara exceptie, cred ca si tu esti de acord cu asta!
acestea fiind spuse, sa revenim la meeplesii nostri :)

ProfessorChaos
King Meeple
King Meeple

07 Apr 2016, 15:09

Dar crezi ca o ajuta atitudini de genul femeia are traume profunde => there is no sexual assualt problem in boardgaming? Eu cred ca mai mult asta ne ajuta pe noi sa dormim bine noaptea.

Si eu cunosc cum functioneaza trauma. Nu cred ca ne-a scapat vreunuia dintre protagonistii la discutie acest aspect. Dar asta nu-mi schimba cu nimic parerea. Si din punct de vedere social mi se pare cu atat mai naspa ca incercam sa demonstram ca femeia e nebuna deci nu mai conteaza nimic din ce zice.

Oricum societatea e zero pregatita sa se comporte cu persoane traumatizate, ca sa nu mai zic cat de retraumatizata a fost probabil tipa prin simplele incercari de a o convinge de un lucru sau altul.

Nici n-am adus vorba de toate persoanele abuzate care nu spun nimic de rusine sau tocmai pentru ca prevad genul asta de atitudine. Cate femei ar simti increderea sa impartaseasca astfel de lucruri cu alte persoane cand automat prima noastra reactie este sa "rationalizam" asa lucrurile.

Aici imi fac mea culpa. Subiectul e delicat. Am lucrat cu copii traumatizati si am avut un mic acces la ce au simtit. Si credeti-ma ca toata discutia de fata e o gargara fata de respectivele trairi. Asta ca sa nu mai fie nevoie sa mentionati ca argumentele mele sunt emotionale, pentru ca stiu ca sunt. Dar nu cred ca sunt nefondate.

Colecția mea
Wishlist

Ioan76

07 Apr 2016, 15:32

ProfessorChaos wrote:Dar crezi ca o ajuta atitudini de genul femeia are traume profunde => there is no sexual assualt problem in boardgaming? Eu cred ca mai mult asta ne ajuta pe noi sa dormim bine noaptea.
Exact - și câtă vreme experiențele directe/din auzite nu sunt de natură să schimbe semnificativ percepția este fix ceea ce trebuie. ;)

Restul cam e filosoficăraie gratuită ... :roll:
Am lucrat cu copii traumatizati si am avut un mic acces la ce au simtit. Si credeti-ma ca toata discutia de fata e o gargara fata de respectivele trairi. Asta ca sa nu mai fie nevoie sa mentionati ca argumentele mele sunt emotionale, pentru ca stiu ca sunt. Dar nu cred ca sunt nefondate.
Cel mai probabil ca în context să fie nu neapărate cu cvasi-irelevante.

Post Reply

Return to “Discutii generale”