A Feast for Odin
- Zmiq86
- Chief Meeple

A Feast for Odin
L-ați jucat deja? Ce parere aveți? Merită că e un joc, care durează mult timp dar fosrte interesant cu foarte mult alegere?
- cristianf
- King Meeple

Re: A Feast for Odin
E un joc bun, nu e tocmai scurt dar nici nu te plictisesti cand il joci. N-as putea spune ca are foarte multe alegeri, dar are totusi cateva. Nu stiu inca daca sunt suficient de bine balansate, mai trebuie sa-l joc.
Din tot ce am jucat pana acum de la nenea Uwe trebuie sa recunosc ca Agricola e cel mai bun joc, urmat de Caverna si apoi de Feast for Odin. Dar ordinea ar fi fix invers daca vorbim de placerea pe care o simt atunci cand le joc. Au inceput sa ma enerveze jocurile stresante (Agricola, Tzolk'in, etc)
PS N-am jucat inca Le Havre.
Din tot ce am jucat pana acum de la nenea Uwe trebuie sa recunosc ca Agricola e cel mai bun joc, urmat de Caverna si apoi de Feast for Odin. Dar ordinea ar fi fix invers daca vorbim de placerea pe care o simt atunci cand le joc. Au inceput sa ma enerveze jocurile stresante (Agricola, Tzolk'in, etc)
PS N-am jucat inca Le Havre.
- VickdaReaper
- Super Moderator

Un pacat primordial, care poate fi, insa, corijat.cristianf wrote:PS N-am jucat inca Le Havre.
- Chuckila
- King Meeple

- cristianf
- King Meeple

Beau apa, respir intr-o punga de hartie si ma sperie Alexandra incontinuu de 3 ore.
- Chuckila
- King Meeple

- Keyser
- King Meeple

L-am jucat de cateva ori si am incercat mai multe stiluri de joc. Am mers ori pe explorare, ori pe animale ori pe emigrare si pot spune ca exista variante mai bune si variante mai slabe. De exemplu daca un jucator merge pe animale si altul pe raiduri, din 10 jocuri macar 9 le va castiga cel care face raiduri. De aceea consider ca sunt locuri de actiuni foarte putin atractive (exista chiar cateva pe care nu le-a folosit nimeni in cele 4 jocuri ale mele (jucate in 3 si 4 jucatori). Sigur poate iti vine o carte de profesie care iti imbunatateste o actiune si atunci vei profita de ea cat mai mult.
Asta ar fi singurul lucru pe care il am de zis de rau despre gameplay. Un mic minus pentru mine ar mai fi componenetele si in special resursele portocalii, rosii, verzi si albastre. Se cam rasucesc in tray-uri si se face un haos pe acolo, nu stiu cum ar fi fost mai bine sa fie dar comentez totusi
In rest jocul imi place mult. Te lasa sa iti faci o strategie pe care, de cele mai multe ori, o poti urma (adica rar ti se ocupa spatii in asa fel incat sa nu te poti descurca pentru ca sunt locuri de actiuni asemanatoare ca si efect. Spre deosebire de Agricola, nu iti bati prea tare capul cu hranirea oamenilor (ceea ce ma face sa nu imi placa Agricola). Desi se lauda cu 60+ locuri de actiuni acestea sunt foarte simple, aranjate pe categorii si multe dintre ele asemanatoare, deci, desi la prima vedere poate parea un monstru de joc, nu este chiar asa. Dupa primul joc treburile merg ca unse
.
As mai aduga totusi un minus, mai mult o teama: daca vrei, poti juca fiecare joc identic, nu prea exista elemente de random. (sigur, ti se mai blocheaza un loc de actiune dar ai modalitati sa faci ce vrei asezanadu-te in alta parte). De aceea mi-e teama sa nu apara vreo strategie castigatoare. (pe emigrare e ce imi vine in minte acum, sau sa strangi materiale si sa iei ultima insula care da 38 de puncte)
Asta ar fi singurul lucru pe care il am de zis de rau despre gameplay. Un mic minus pentru mine ar mai fi componenetele si in special resursele portocalii, rosii, verzi si albastre. Se cam rasucesc in tray-uri si se face un haos pe acolo, nu stiu cum ar fi fost mai bine sa fie dar comentez totusi
In rest jocul imi place mult. Te lasa sa iti faci o strategie pe care, de cele mai multe ori, o poti urma (adica rar ti se ocupa spatii in asa fel incat sa nu te poti descurca pentru ca sunt locuri de actiuni asemanatoare ca si efect. Spre deosebire de Agricola, nu iti bati prea tare capul cu hranirea oamenilor (ceea ce ma face sa nu imi placa Agricola). Desi se lauda cu 60+ locuri de actiuni acestea sunt foarte simple, aranjate pe categorii si multe dintre ele asemanatoare, deci, desi la prima vedere poate parea un monstru de joc, nu este chiar asa. Dupa primul joc treburile merg ca unse
As mai aduga totusi un minus, mai mult o teama: daca vrei, poti juca fiecare joc identic, nu prea exista elemente de random. (sigur, ti se mai blocheaza un loc de actiune dar ai modalitati sa faci ce vrei asezanadu-te in alta parte). De aceea mi-e teama sa nu apara vreo strategie castigatoare. (pe emigrare e ce imi vine in minte acum, sau sa strangi materiale si sa iei ultima insula care da 38 de puncte)
#nambos
The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist. - Verbal Kint
The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist. - Verbal Kint
- DanielIndru
- King Meeple

- Custom Rank: Going Cardboard
Sunt convins ca ai vazut:Keyser wrote:daca vrei, poti juca fiecare joc identic, nu prea exista elemente de random.
- cele 2 zaruri;
- deck-ul enorm de carti cu ocupatii + cele 2 sigilate recomandate pentru mai tarziu;
- deck-ul de carti cu arme.
Cum "nu prea"??
- Keyser
- King Meeple

- la zaruri ai 3 reroll-uri iar daca si dupa asta nu ai dat ceva decent ai optiuni multiple sa platesti diferentaDanielIndru wrote:Sunt convins ca ai vazut:Keyser wrote:daca vrei, poti juca fiecare joc identic, nu prea exista elemente de random.
- cele 2 zaruri;
- deck-ul enorm de carti cu ocupatii + cele 2 sigilate recomandate pentru mai tarziu;
- deck-ul de carti cu arme.
Cum "nu prea"??
- cartile nu sunt game changer. Daca ar exista o strategie castigatoare, ea nu s-ar baza pe vreo carte. Sau, altfel spus, poti castiga jocul lejer fara sa te folosesti de vreo carte. (am jucat cu toate deck-urile in toate jocurile)
- da, lipsa unei arme poate fi deranjanta, dar nu incat sa te faca sa schimbi strategia (de ex: tot o sa te duci la hunting chiar daca ai doar un arc dar vei merge cu multe lemne)
Da, ai dreptate in esenta, nu o sa dai niciodata la fel cu zarul, nu o sa tragi aceleasi carti, deci este random, dar daca cineva gaseste o strategie castigatoare (pe emigrare de exemplu) atunci va castiga indiferent de zar sau de carti. (sigur mai putin in cazul in care va da tot timpul 8/12 la vanatoare si 1 la raiduri)
#nambos
- Corwin
- King Meeple

- Custom Rank: Terraformer
Ieri am apucat si eu sa joc jocul pentru prima data, si desi mi-a placut, mi-ar fi parut si mai interesant daca ar fi fost implementate unele dintre sugestiile lui Rahdo din video-ul acesta: https://www.youtube.com/watch?v=VkVAfGfwUss
Ce mi-a atras atentia:
- cartile cu arme ar putea fi schimbate in altceva (arma dorita, 1 ban, depinde), in regim de 3 la 1. E un mecanism implementat foarte bine in TTR Nordic Countries, si te ajuta cand nu-ti surade norocul intr-un random draw cu carti de un numar limitat de tipuri. 3 carti pe un ban mi se pare prea puternic din cauza ca-ti permite in primele runde sa faci lucruri la care altfel n-ai avea acces direct, dar 3 arme pe o alta arma mi se pare ok.
- in loc sa tragi random carti de ocupatii, sa fie cateva vizibile dintre care sa-ti alegi. Ar face si mai interesanta alegerea momentului in care sa joci oameni in coloana a 3-a, sau alegerea locatiei care-ti permite sa iei o carte si un silver. Daca devine prea buna locatia ar putea fi indepartat banul primit, lasand doar cartea ca beneficiu.
Mai vreau sa-l joc de cateva ori si mai ales si cu versiunea scurta, sa-mi mai rafinez primele impresii.
Intre timp voi ce parere aveti?
Ce mi-a atras atentia:
- cartile cu arme ar putea fi schimbate in altceva (arma dorita, 1 ban, depinde), in regim de 3 la 1. E un mecanism implementat foarte bine in TTR Nordic Countries, si te ajuta cand nu-ti surade norocul intr-un random draw cu carti de un numar limitat de tipuri. 3 carti pe un ban mi se pare prea puternic din cauza ca-ti permite in primele runde sa faci lucruri la care altfel n-ai avea acces direct, dar 3 arme pe o alta arma mi se pare ok.
- in loc sa tragi random carti de ocupatii, sa fie cateva vizibile dintre care sa-ti alegi. Ar face si mai interesanta alegerea momentului in care sa joci oameni in coloana a 3-a, sau alegerea locatiei care-ti permite sa iei o carte si un silver. Daca devine prea buna locatia ar putea fi indepartat banul primit, lasand doar cartea ca beneficiu.
Mai vreau sa-l joc de cateva ori si mai ales si cu versiunea scurta, sa-mi mai rafinez primele impresii.
Intre timp voi ce parere aveti?
- Haddeo
- King Meeple

Un meah la fel de meah ca si Caverna. Fara tensiune, fara o dorinta de a mai juca vreodata. Nu imi plac jocurile sandbox cu atat de multe optiuni. Orice ar face oricine, tot gasesti ceva bun de facut.Corwin wrote:Intre timp voi ce parere aveti?
But what if they are creating the disaster within themselves?
Things are OK now but I never know when it's going to change.
- 26octombrie
- King Meeple

- Custom Rank: Awesome Silly Bard
- Haddeo
- King Meeple

dar nu chiar la fel de meah ca si Splendor sau Builders26octombrie wrote:
But what if they are creating the disaster within themselves?
- 26octombrie
- King Meeple

- Custom Rank: Awesome Silly Bard
- Chuckila
- King Meeple

Imi place. Cu fiecare partida jucata, mai mult. Vedem dupa 10-15 partide, insa momentan creste.Corwin wrote:Intre timp voi ce parere aveti?
- Corwin
- King Meeple

- Custom Rank: Terraformer
Hmm, in partida pe care am jucat-o cu BogdanM si Chuckila a fost ceva tensiune, cu destul de multe cazuri in care ne-am batut pe actiuni. Nu e la fel de brutal ca Agricola, si n-am jucat Caverna sa stiu cat te iarta jocul, dar nu mi s-a parut a fi o problema. Faptul ca sunt multe optiuni si s-ar putea sa te blochezi calculand alternative asemanatoare ca valoare dar foarte diferite ca efect mi se pare o problema potential mai mare.Haddeo wrote:Un meah la fel de meah ca si Caverna. Fara tensiune, fara o dorinta de a mai juca vreodata. Nu imi plac jocurile sandbox cu atat de multe optiuni. Orice ar face oricine, tot gasesti ceva bun de facut.Corwin wrote:Intre timp voi ce parere aveti?