Ce ați jucat în ultima vreme?

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
adelindumitru
Super Moderator
Super Moderator

Re: Ce ați jucat în ultima vreme?

07 Apr 2020, 01:55

@Bishop8799 - întreba cineva pe un grup de facebook din Ro de Abyss, o să îl direcționez către impresiile tale.

În ultima vreme am jucat așa:

1. Eldritch Horror (cu Strange Remnants și Forsaken Lore) - mult mai distractiv decât îmi aminteam. Sure, este un dice-fest, dar ai numeroase moduri prin care îți poți crește șansele de a avea succes, poveștile sunt foarte interesante, posibilitatea de a-ți construi un caracter cu abilități, artefacte, vrăji și alte accesorii e foarte fun, iar per ansamblu îmi place foarte mult să călătoresc prin lumea imaginată de Lovecraft. Nu e un joc pe care mă văd jucându-l prea des, dar o să rămână clar în colecție.

2. Spirit Island - și am câștigat pentru prima dată eliminând toate Cities!

3. Game of Thrones the Card Game - ultimul joc nu a fost foarte fun, am încercat să mai diversificăm ploturile și să jucăm cu unele random pe care le-am draftuit, dar a fost foarte dezechilibrat. Am câștigat la diferență mare, dar asta doar pentru că mi-au picat cărți mult mai bune, iar plot-urile folosite nu ofereau prea multe resurse sau posibilitatea de a căuta cărți. Pentru oricine e interesat de acest joc, recomand să petreacă MULT timp gândindu-se la ce ploturi să fie folosite, sunt elementul care pot face diferența între un joc excelent și un joc anost, în care de abia aștepți să se termine.

4. Lord of the Rings the Card Game - solo - wow, jocul ăsta e chiar bun. E mult, mult mai tematic decât Marvel Champions, sunt multe mai multe lucruri de făcut, și de abia aștept să îl joc iar în 2 (pentru că și prietenei mele îi place mai mult decât Champions, cu toate că amândoi suntem fani Marvel, iar ea e complet indiferentă față de Lord of the Rings).

5. Terraforming Mars, cu Turmoil și Venus Next. Cred că am ales extensiile care nu trebuie, pentru că nici una din ele nu mi se pare extraordinară :)). Turmoil măcar vine cu player boards noi....

Garomi
Teen Meeple
Teen Meeple

07 Apr 2020, 12:41

Am zis ca e cazul sa sparg si eu gheata si sa nu mai fiu "doar" lurker. :D
  • Terraforming Mars: Am jucat cu extensiile Prelude si Turmoil si cu Corporate Era cards - 2 Players

Prelude este inclus de fiecare data cand joc; ajuta la un inceput putin mai in forta, lucru care dezvolta early game-ul. In cazul de fata, a ajutat foarte mult, avand in vedere ca si Turmoil si Corporate Era incetinesc destul de mult jocul. Cred ca in primele 6-7 generatii nu am depasit 25-26 TR din cauza penalizarii venite de la Turmoil cycle si de la Policy'ul unui partid politic care iti ia din bani cand cresti TR. Sesiunea a fost per total foarte misto, jocul fiind unul dintre preferatele mele. Am folosit pentru prima data Card Drafting intre generatii, lucru care cred ca ajuta problema de noroc in trasul cartilor. Nu vad Turmoil ca un must include, dar este ok; mai ok decat Venus Next.

Image
  • Pandemic Legacy: Season 1: - 2 Players

Ca tot este perioada care este. Impresia este oarecum love & hate. Love pentru ca asta a fost primul joc de tip "Legacy" pe care l'am jucat si a fost o experienta interesanta, in sensul bun; mi'a placut ideea de dezvoltare a personajelor in felul asta, de adaugare de noi reguli, etc. Tematica este bine integrata si cumva, tot adaugand chestii de facut, te face sa eviti starea in care ai avea impresia ca faci acelasi lucru tot timpul. Hate pentru ca eu in general urasc lucruri care ma fac sa pierd si vin de nicaieri, lucru care se intampla in Pandemic. Mai sunt cateva chestiute pe care nu le zic pentru a nu da Spoilere.

Image
  • Mechs vs. Minions: - 3 Players

Aici ai parte de o experienta misto imediat ce incepi sa scoti capacul. Totul din interior este atat de high quality incat, cel putin mie, imi da o stare de hype doar sa ii fac unbox. Gameplay'ul este dragut, simplu de descris si invatat. E o experienta misto sa te coordonezi cu ceilalti jucatori astfel incat sa se obtina o miscare eficienta a Mech'urilor, precum si o masacrare eficienta a Minionilor. Un lucru pe care nu l'am prea experimentat la alte jocuri co-op este faptul ca nu am observat tendinte de quarterbacking (mai ales din partea mea, si sunt atent la asta). La sesiunile de Pandemic Legacy, de exemplu, am observat ca aveam tendinta sa ii spun si prietenei mele ce sa faca, lucru care a fost intampinat cu priviri ostentative :lol:

Image

adelindumitru
Super Moderator
Super Moderator

07 Apr 2020, 12:49

Bine ai venit, Garomi! Mulțumim de poze și de impresii!

Post Reply

Return to “Discutii generale”