Clar deckbuilding-ul. Spre exemplu, misiunea Journey Down the Anduin (a doua din core set) este foarte greu de batut cu pachetele standard (eu n-am reusit niciodata, dar am vazut altii care au raptortat ca au batut-o). E drept, ca sa treci doar de prima faza a respectivei misiuni cu pachetele standard e nevoie de putin noroc. Dar daca adaugi si niste carti din extensii, treaba devine ceva mai usoara.danielM wrote:Inca ceva: dupa voi, ce anume are un cuvant mai greu de spus in confruntarea cu jocul: faza de deckbuilding si experienta, sau norocul ? Din cat am jucat eu atunci cand l-am avut, as spune ca norocul. Oricum e un joc tematic si cu atmosfera aparte, de aia il si vreau iar;
De fapt, la orice joc de tip CCG/LCG conteaza cel mai mult deckbuilding-ul. Farmecul la LOTR LCG este, pentru mine, ca iti pune (cam) aceleasi probleme de fiecare data, deci pachetul tau trebuie sa fie strasnic. E drept, intre doua plecari in aventura are si norocul un cuvant de spus, dar cel mai mult conteaza cat de bine e legat pachetul si cum poate sa faca el fata provocarilor puse de o anumita misiune. Din ce am mai urmarit pe net, acelasi pachet poate rezolva una, doua misiuni de dificultate 5 (sa zicem), dar da chix din plin la altele.