Colectie sau chiar ai nevoie de expansiunile de la lcg-uri

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator

Re: Colectie sau chiar ai nevoie de expansiunile de la lcg-u

20 Sep 2013, 18:10

danielM wrote:Inca ceva: dupa voi, ce anume are un cuvant mai greu de spus in confruntarea cu jocul: faza de deckbuilding si experienta, sau norocul ? Din cat am jucat eu atunci cand l-am avut, as spune ca norocul. Oricum e un joc tematic si cu atmosfera aparte, de aia il si vreau iar;
Clar deckbuilding-ul. Spre exemplu, misiunea Journey Down the Anduin (a doua din core set) este foarte greu de batut cu pachetele standard (eu n-am reusit niciodata, dar am vazut altii care au raptortat ca au batut-o). E drept, ca sa treci doar de prima faza a respectivei misiuni cu pachetele standard e nevoie de putin noroc. Dar daca adaugi si niste carti din extensii, treaba devine ceva mai usoara.

De fapt, la orice joc de tip CCG/LCG conteaza cel mai mult deckbuilding-ul. Farmecul la LOTR LCG este, pentru mine, ca iti pune (cam) aceleasi probleme de fiecare data, deci pachetul tau trebuie sa fie strasnic. E drept, intre doua plecari in aventura are si norocul un cuvant de spus, dar cel mai mult conteaza cat de bine e legat pachetul si cum poate sa faca el fata provocarilor puse de o anumita misiune. Din ce am mai urmarit pe net, acelasi pachet poate rezolva una, doua misiuni de dificultate 5 (sa zicem), dar da chix din plin la altele.
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

acidutzu

Re: Colectie sau chiar ai nevoie de expansiunile de la lcg-u

20 Sep 2013, 19:05

Iar eu zic norocul. ;)

Nu fac deckbuilding si am castigat fiecare scenariu. Cele din jocul de baza doar cu cartile din jocul de baza, dar am avut nevoie de mai multe incercari. Depinde de noroc (cum iti vin cartile, si ce apare in encounter). La Return to Mirkwood am reusit sa pierd in 3 runde (mi-au venit doua evenimente de +8threat care mi-au distrus o factiune), dar am reusit si sa trec prin el fara sa-mi fac probleme. Asa cum la Conflict at the Carrock am castigat surprinzator cu Spirit si Lore, dar am pierdut rusinos cu Leadership si Tactics pentru ca mi-au venit 6 troli intr-o singura runda.

Peste tot pe bgg cand se plang ca sunt misiunile prea simple, o fac din cauza deck-urilor superspecializate. The Hills of Emyn Muil are numai locatii. Cu un deck specializat pe calatorii DL scade la 1. Return to Mirkwood sau Conflict at the Carrock e bazat pe lupta. Cu un deck specializat pe lupta nici nu simti cum treci prin el. The Dead Marshes necesita mult willpower. Cu un deck specializat pe willpower il termini in 5 runde.

De asta nu fac deckbuilding. Cu deck-uri generice chiar depun efort ca sa inving misiunea respectiva. De obicei amestec cate un erou din fiecare factiune, trag doi si joc cu deck-urile respective pana castig. Apoi rezolv misiunea si cu celelalte doua factiuni. Asa evit tentatia de a alege factiuni care se potrivesc/sunt mai puternice in misiunea respectiva. :D Cand o sa mai strang un ciclu o sa impart fiecare factiune in doua semifactiuni cu diverse specializari.

Vezi ca nu e prea complicat sa joci solo cu doua factiuni (asa joc de fiecare data), tinand conta ca mai toate misiunile sunt mai usor de rezolvat in doi.

Post Reply

Return to “Discutii generale”