Este comunitatea tot mai toxica?
- Miţã
- King Meeple

- Custom Rank: Zombie Killer
Este comunitatea tot mai toxica?
In ultima perioada apar tot felul de mici/mari scandaluri pe forum, simt ca ne indepartam tot mai mult de la obiectul acestui forum.
Aproape fiecare topic este transformat intr-o balarie de tip Antena 1. Imi pare rau ca Adrian a trebuit sa se retraga avand in vedere efortul depus de a readuce acest forum la viata.
Pe zi ce trece simt ca nu ma mai regasesc in acest forum, intru sa vad ce se discuta si atat, ma uit sa vad pe unde se mai intalneste lumea si cam asta e.
Voi ce parere aveti?
Aproape fiecare topic este transformat intr-o balarie de tip Antena 1. Imi pare rau ca Adrian a trebuit sa se retraga avand in vedere efortul depus de a readuce acest forum la viata.
Pe zi ce trece simt ca nu ma mai regasesc in acest forum, intru sa vad ce se discuta si atat, ma uit sa vad pe unde se mai intalneste lumea si cam asta e.
Voi ce parere aveti?
- danyelb
- King Meeple

Re: Este comunitatea tot mai toxica?
Eu zic ca e din cauza berii mexicane si e normal ca unii sa se descarca aici dupa ce se duc la cumparaturi si nu mai gasesc nimic pe rafturi ...
Teamwork is essential; it gives the enemy other people to shoot at.
- rabesandratana
- King Meeple

- Custom Rank: Parerolog
Pe forum se scriu saptamanal o gramda de lucruri interesante, de la stiri despre viitoare jocuri, la recenzii, pareri lunare despre jocurile jucate, ultima cucerire, reguli, intalniri, aprovizionari si doleante ale utilizatorilor legate de ce ar mai dori in stocurile magazinelor si cele mai multe dintre ele nu au nimic "toxic". Conteaza ce alegi sa citesti si nu stiu de ce dar omul in general daca vede 95% lucruri bune si doar 5% lucruri negative, retine doar acele lucruri negative ca si cum ele ar domina. (nu ma refer la tine ci in general la noi ca oameni)
Drama si mici neintelegeri o sa existe mereu, pentru ca asa e natura noastra a oamenilor in general, dar spre deosebire de orice alt site/forum, cred ca aici e aproape "Paradisul"
Drama si mici neintelegeri o sa existe mereu, pentru ca asa e natura noastra a oamenilor in general, dar spre deosebire de orice alt site/forum, cred ca aici e aproape "Paradisul"
- Miţã
- King Meeple

- Custom Rank: Zombie Killer
Se vede ca nu ai fost aici in 2013-2016, nu cred ca existau 2 postari de tip flame/troll anual. Cei vechi pot sa confirme!rabesandratana wrote: ↑03 Mar 2020, 18:47Pe forum se scriu saptamanal o gramda de lucruri interesante, de la stiri despre viitoare jocuri, la recenzii, pareri lunare despre jocurile jucate, ultima cucerire, reguli, intalniri, aprovizionari si doleante ale utilizatorilor legate de ce ar mai dori in stocurile magazinelor si cele mai multe dintre ele nu au nimic "toxic". Conteaza ce alegi sa citesti si nu stiu de ce dar omul in general daca vede 95% lucruri bune si doar 5% lucruri negative, retine doar acele lucruri negative ca si cum ele ar domina. (nu ma refer la tine ci in general la noi ca oameni)
Drama si mici neintelegeri o sa existe mereu, pentru ca asa e natura noastra a oamenilor in general, dar spre deosebire de orice alt site, cred ca aici e aproape "Paradisul"
- rabesandratana
- King Meeple

- Custom Rank: Parerolog
Da, se pare ca am lipsit chiar in anii de glorie ai acestui forum
- Corwin
- King Meeple

- Custom Rank: Terraformer
Printre discutiile despre Biertan, cele cu jocul lunii, reviewuri, mi se pare ca o duce bine forumul. Da, au fost discutii cu probleme in ultimul timp, dar fata de multe alte forumuri (nu neaparat de jocuri) mi se pare ca nu suntem nici pe departe "toxici". Poate putin, asa pe fund.
- Haddeo
- King Meeple

Ca sa lămurim, nu mi-am dorit niciodată sa devin tătic peste forum

. Puteam sa zic ca-l iau și asta era, dar înțelegerea a fost ca ma bag sa ajut cu condiția sa-l ia altcineva. M-am retras in principal pentru ca oricum asta era planul de la început, nu am vrut sa fiu nici admin , nici moderator , nici nimic
Last edited by Haddeo on 03 Mar 2020, 19:41, edited 1 time in total.
But what if they are creating the disaster within themselves?
Things are OK now but I never know when it's going to change.
- Haddeo
- King Meeple

E oficial, flameurile s-au intensificat atunci când m-am alăturat eu forumului.Miţã wrote: ↑03 Mar 2020, 18:50
Se vede ca nu ai fost aici in 2013-2016, nu cred ca existau 2 postari de tip flame/troll anual. Cei vechi pot sa confirme!

But what if they are creating the disaster within themselves?
- Shaikan
- King Meeple

- Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare
E o setare a creierului sa se concentreze mai mult pe rau decat pe bine, deoarece rau = pericol sau primejdie si posibil nevoia de actiune. Psihologii/terapeutii obisnuiesc sa intrebe persoanele la inceput de sesiune ce li s-a intamplat de bine in ultima perioada pentru a mitiga acest obiceirabesandratana wrote: ↑03 Mar 2020, 18:47omul in general daca vede 95% lucruri bune si doar 5% lucruri negative, retine doar acele lucruri negative ca si cum ele ar domina.
Last edited by Shaikan on 03 Mar 2020, 20:07, edited 1 time in total.
-
crazyfroggg
- King Meeple

Sincer nu văd nimic toxic în discuțiile de pe forum. Micile neînțelegeri consider că sunt normale, suntem oameni diferiți uniți de un hobby. F*** it, si cu nevasta te mai cerți dar o iubești in continuare.
Și troleala are farmecul ei: scoate la iveală uneori gunoiul de sub preș, mărește traficul pe forum, etc.
Și troleala are farmecul ei: scoate la iveală uneori gunoiul de sub preș, mărește traficul pe forum, etc.
- Shaikan
- King Meeple

- Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare
Pai si crezi ca un astfel de topic ajutaMiţã wrote: ↑03 Mar 2020, 18:38In ultima perioada apar tot felul de mici/mari scandaluri pe forum, simt ca ne indepartam tot mai mult de la obiectul acestui forum.
Voi ce parere aveti?
Dupa cum au spus si altii exista destule topic-uri si discutii interesante lipsite de flame/toxicitate de care sa te poti bucura sau la care sa poti participa. De asemenea poti alege sa nu participi la discutiile mai "toxice" si ma gandesc ca se poate semnala un admin/mod daca lucrurile escaladeaza.
Hai sa lasam topic-uri de genul care induc toxicitate si se concentreaza pe ce merge rau pe "forum" si sa ne concentram pe cele care aduc un plus acestei comunitati si ne fac sa zambim.
Mi se pare ca si topicurile in care lumea se planga de lucruri minore sau asupra carora nu au vreun impact a devenit un trend.
- Corwin
- King Meeple

- Custom Rank: Terraformer
Cum am zis, nu mi se pare toxic forumul, dar nici nu vad topicuri de tipul ăsta ca fiind parte din problemă. E normal să-și pună întrebări lumea, și nu cred că rezolvăm nimic dacă doar ne ascundem.
- MandrulDuce
- King Meeple

- Custom Rank: Dungeon Master
Nu e scopul unui forum sa discuti in contradictoriu? Nu cred o discutie in care toti sunt de acord e o discutie.
Sigur, unele subiecte sunt mai incinse decat altele prin natura lor, de regula pentru ca oamenii sunt mai investiti in ele. Vezi ca si exemplu o discutie despre preturile jocurilor si practicile magazinelor de la noi versus o discutie despre cu ce jocuri ar trebui sa inceapa un beginner sau care sunt cele 5 top games pe categorii de mecanici, samd...
In ambele situatii cate capete atatea idei/pareri/viziuni. Dar este mai usor pt fiecare sa accepte varietatea si diferenta de opinii in ceva ce tine de gusturi personale decat in ceva legat de realitatea cu care ne confruntam si cum ar trebui sa mearga lucrurile.
Mi se pare ca in esenta comunitatea de aici si forumul e departe de a fi toxic (asta daca nu dam ca blizzard sau hollywood o definitie ambigua si doar de noi stiuta a termenului si ne apucam sa acuzam de toxicitate pe toata lumea). Cu ce insa sunt de acord este ce a zis Shaikan. Ar trebui mai multa grija legat de userii noi. E o diferenta intre ce iti permiti acasa cu parintii si la scoala cu profesorii. La fel si aici pe forum una e sa ma sicanez eu cu Corwin si cu Mita si alta e sa sarim eu cu Shaikan pe un user cu cont de 3 zile. Mi se pare ca in anumite cazuri noi ca si forum am avut o atitudine destul de entitled vis-a-vis de unii useri noi care nu aduce nici un beneficiu niciunei parti. Dar asta e o discutie separata pt care nu este nici timpul nici locul!
Cheers!
Sigur, unele subiecte sunt mai incinse decat altele prin natura lor, de regula pentru ca oamenii sunt mai investiti in ele. Vezi ca si exemplu o discutie despre preturile jocurilor si practicile magazinelor de la noi versus o discutie despre cu ce jocuri ar trebui sa inceapa un beginner sau care sunt cele 5 top games pe categorii de mecanici, samd...
In ambele situatii cate capete atatea idei/pareri/viziuni. Dar este mai usor pt fiecare sa accepte varietatea si diferenta de opinii in ceva ce tine de gusturi personale decat in ceva legat de realitatea cu care ne confruntam si cum ar trebui sa mearga lucrurile.
Mi se pare ca in esenta comunitatea de aici si forumul e departe de a fi toxic (asta daca nu dam ca blizzard sau hollywood o definitie ambigua si doar de noi stiuta a termenului si ne apucam sa acuzam de toxicitate pe toata lumea). Cu ce insa sunt de acord este ce a zis Shaikan. Ar trebui mai multa grija legat de userii noi. E o diferenta intre ce iti permiti acasa cu parintii si la scoala cu profesorii. La fel si aici pe forum una e sa ma sicanez eu cu Corwin si cu Mita si alta e sa sarim eu cu Shaikan pe un user cu cont de 3 zile. Mi se pare ca in anumite cazuri noi ca si forum am avut o atitudine destul de entitled vis-a-vis de unii useri noi care nu aduce nici un beneficiu niciunei parti. Dar asta e o discutie separata pt care nu este nici timpul nici locul!
Cheers!
Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!
- Ailur
- Wizard Meeple

Toxica? Nici pe departe. Poate m-am calit eu dupa anii de jucat MOBA, dar micile impunsaturi pe care le vad aici le-as trece mai degraba la "tachinari" decat la toxicitate.
Cred ca ar trebui facuta diferenta intre toxicitate si trolling / baiting. De cand sunt pe forum am vazut cred ca 2 atacuri personale pe care le-as fi categorisit ca fiind toxice.
Cred ca ar trebui facuta diferenta intre toxicitate si trolling / baiting. De cand sunt pe forum am vazut cred ca 2 atacuri personale pe care le-as fi categorisit ca fiind toxice.
- DanielIndru
- King Meeple

- Custom Rank: Going Cardboard
Mita, tu esti un suflet candid de poet ratacit intr-o mare de rechini vorace. 
-
Imago
- Administrator

Trollii sunt si ei toxici. Am mai fost 4 ani presedintele unei comunitati online (Federatia de Football a Moldovei din Footstar) si ii stiu destul de bine. So don't feed the trolls:)
Insa na, poate nu am eu talent, vedeti ce zic si profesionistii despre fenomen:
Trolls. Cute (yet ugly) and laughable. They give life to our tales, ballads and legends.
Social media trolls?
Not so much. They wreak havoc.
All a troll wants is to inflict pain, ridicule, and humiliate a targeted person.
Left alone, these little social media misfits will tarnish your brand and reputation.
What are social media trolls?
They’re people who deliberately provoke others online. By saying inflammatory and offensive things. They live to make people upset and angry.
People like your fans and followers.
They rant, post death threats, spew hate speech. They attack an opponent’s character. And say things to appeal to people’s feelings (rather than their intellect).
They’re foes— not friends—of your business. Clearly.
Don’t mix trolls up with angry customers.
The internet is filled with people stating their opinions. Including upset folk wanting to share their negative, but sincere, beliefs.
Not so with these digital devils.
Trolls often don’t believe a word they write. But say it anyway, just to piss off the others.
Simply stated… social media trolls = online bullies.
Where can they be found?
Trolls lurk online, wherever people comment, post and share with others. Like…
- Social media, of course
- Internet chat rooms
- Email groups
- Discussion forums
Internet trolls are nasty. They cause sleepless nights for you as a social media marketer. Same for your customer service agents.
- Blogs
So then, it’s good to know the difference between a troll with a goal versus a customer with a (genuine) rant.
Troll or upset customer?
Sometimes it’s hard to tell.
Both might appear irked, perhaps even furious or enraged.
Fine. Stay calm. Look at the substance of their words. That’s usually the tell-tale.
Listen and think about their motivation. Do they appear frustrated, stating a seemingly authentic claim about your business, product or service?
Do they seek truth?
Do they abide by social media etiquette?
Or… do they sound outraged, seething and trying to incite rage in your brand or in other users?If so, you’ve got yourself a live, social media troll—an internet misfit, in the digital flesh.
For the un-delighted customer, listen to them. They want to be heard. If you address and resolve their issue, they’ll be satisfied and those unhappy messages will cease.
But not the online troll. They won’t stop until they’re forced out or get bored.
Trolls aren’t looking for resolution. They want to engage in battle, one that nobody can win.
Whether a troll or unhappy customer, they have something in common… both want to be acknowledged.
- DanielIndru
- King Meeple

- Custom Rank: Going Cardboard
Aha... pai in acest caz: eu cred ca, de fapt, suntem toti clienti suparati ca jocurile sunt tot mai scumpe.
Peste tot.
Peste tot.
- ProfessorChaos
- King Meeple

- Custom Rank: Miniature Painter
Topicul asta imi da FOMO. Poate citesc eu postarile pe diagonala. Unde se gasesc scandalurile? Pt mine orice sectiune de commenturi de pe youtube bate toxicitatea forumului.
- danielM
- King Meeple

- Custom Rank: general de sufragerie
De mult nu a mai fost forumul atât de activ
se scrie peste tot, înțepăturile sunt "finute", inevitabil mai există și din astea. Intru foarte des și abia reușesc să țin pasul cu cât se postează, spre deosebire de acum ceva luni când semăna cu o casă părăsită.
- dmx85
- King Meeple

ca sa citez din clasici: "M-am certat si cu Mitica Dragomir, dar fara jigniri. El m-a facut oligofren, eu l-am facut zdreanta, dar nu ne-am insultat" (nea' Gigi). Asa e pe un forum, te mai certi, te mai impaci, insa atmosfera tre' sa fie (si este, cred eu) una placuta. Pana la urma noi toti care suntem useri aici avem ceva in comun: ne plac board game-urile.