In principiu e vorba de jocuri de la care am avut asteptari limitate sau le-am privit cu reticenta dupa ce le-am studiat, dupa ce am citit manualul, ori pur si simplu nu am putut sa imi fac o idee clara despre cum ar putea merge, pana nu le-am jucat.
Troyes - e un joc destul de popular si cu un fanbase serios insa eu l-am ignorat ani buni pana sa il cumpar. Ador grafica si modul de interactiune al jucatorilor si al cartilor. Dupa primul joc a intrat in top 20, iar ulterior a crescut cu fiecare partida. Momentan e no. 1.
Orleans - am jucat Altiplano prima data dar nu am ramas foarte impresionat. Insa Orleans m-a cucerit de la prima partida iar dupa ce am adaugat Trade & Intrigue, jocul a urcat in top 10.
ZhanGuo - vorbeste asa putina lume de el incat ai impresia ca este un joc obscur. Nu straluceste tematic insa mecanic este impecabil.
Anachrony - l-am ignorat cand am auzit prima data de el si am remarcat .... miniaturile. Mai vazusem ceva jocuri cu miniaturi care se ”adresau” si eurogamer-ilor dar care m-au lasat rece. Dupa prima partida am fost foarte impresionat. Mult peste ce asteptam. Un euro pur, solid atat tematic cat si mecanic.
Keyflower - e alt joc asupra caruia am avut multe dubii pana sa il achizitionez dar a crescut in ochii mei, dupa fiecare partida. Licitatiile si modul de interactiune al jucatorilor + grafica il fac un joc cu adevarat delicios.
Ora et Labora - mi s-a parut mereu in umbra titlurilor mai populare precum Agricola sau Le Havre insa m-a cucerit de la prima partida. Grafica din Agricola + mecanici din Le Havre, usor finisate + solo mode = must have.
Calimala - un area control perfect.
Lignum - un heavy euro, serios si plin de interactiune, care incearca sa portretizeze industria lemnului din secolul XIX și care m-a surprins foarte placut. Un joc foarte solid mecanic dar si tematic, in stilul celor create de Lacerda.
Carpe Diem - daca treci peste grafica mediocra, descoperi cel mai interesant joc creat de Stefan Feld in ultimii 5-6 ani.