Intra in scena chinezul, care livreaza copii ale jocului de baza Carcassonne + extensia River la 55 lei 30lei . Ei...asta e ceva nou.
Curios din fire, am dat banu sa vad despre ce e vorba. Diferente sunt...insa calitatea nu este ca si pretul...adica la jumatate o treime. As aproxima la un 80%.
Ca sa va faceti o idee, atasez cateva poze comparative: in stanga e Carcassonne Made in China si in dreapta e Carcassonne Made in Germany by Rio Grande Games Cutia e putin mai mare si cartonul din care e confectionata este f slab calitativ. Cartonul din care e confectionata tabla de scor si restul tile-urilor sunt in proportie de 90% la fel. 5% e reprezentat de o usoara diferenta in nuanta culorilor si 5% de mici erori de fabricatie care se prezinta ca un fel de urme pe anumite piese...nu-mi dau seama de la ce ar fi. Diferenta notabila e la meepels, care sunt din plastic, dar asta nu face ca jocul inutilizabil sub nici o forma. In plus tin sa mentionez ca in cutia chinezilor am gasit: acelasi manual, extensia River (12 tileuri in plus), un saculet din material textil pentru piese si 5 pungi zip-lock pt meepelsii fiecarei culori.
Eu daca as fi pus in situatia sa iau o decizie, as alege varianta chinezeasca la jumatate o treime de pret, este perfect jucabila.