Pret producator vs. pret magazinele noastre
- iuli212
- King Meeple

- Custom Rank: Dr. Meeple
Pret producator vs. pret magazinele noastre
Am si eu o curiozitate, de ce pretul de pe site-ul producatorilor este in general mai mare ca cel din magazinele de la noi (sa nu vorbim de diferenta $ si €). Tine de cantitate?
Last edited by iuli212 on 20 Jan 2015, 15:50, edited 1 time in total.
- cristianf
- King Meeple

Re: Pret producator vs. pret magazinele noastre
Cred ca e vorba de MSRP - pretul sugerat pentru retail. Si faptul ca la noi preturile sunt mai mici este un semn ca merge treaba bine. Ca exista competitie pe piata, exista si cerere, etc.
Plus ca magazinele nu cumpara de la producatori. Cumpara de la distribuitori.
Plus ca magazinele nu cumpara de la producatori. Cumpara de la distribuitori.
- DanielIndru
- King Meeple

- Custom Rank: Going Cardboard
Preturile producatorilor "este" mai mare pentru ca distribuitorii au discounturi mari si ofera si magazinelor o parte din acest discount la cumpararea unor cantitati mai mari.
Cei care tineti minte precomenzile R&N sigur ati remarcat ca uneori pretul jocului se reducea cu 10% daca se adunau 6 sau 10 oameni interesati sa-l cumpere.
Poti sa privesti acel MSRP ca un maxim la care se poate vinde jocul.
S = suggested
Cei care tineti minte precomenzile R&N sigur ati remarcat ca uneori pretul jocului se reducea cu 10% daca se adunau 6 sau 10 oameni interesati sa-l cumpere.
Poti sa privesti acel MSRP ca un maxim la care se poate vinde jocul.
S = suggested
- iuli212
- King Meeple

- Custom Rank: Dr. Meeple
Multumesc pentru explicatii!

M-am corectatDanielIndru wrote:Preturile producatorilor "este"
-
jakkal
MSRP-ul este un nivel "maxim" pentru majoritatea jocurilor, dar in functie de disponibilitate, status (On/OutOfPrint), etc. acest pret se poate depasi.DanielIndru wrote:Poti sa privesti acel MSRP ca un maxim la care se poate vinde jocul.
S = suggested
Iar unul dintre motivele pentru care producatorii au pretul mai mare este si faptul ca ei nu se axeaza pe vanzarea "retail" (la bucata). Din aceasta cauza aproape intotdeauna au pe site pretul MSRP, ca sa indrepte cumparatorii catre magazine.