Nominalizari Spiel des Jahres 2015
- DanielIndru
- King Meeple

- Custom Rank: Going Cardboard
Minunati-va si comentati: http://www.spieldesjahres.de/cms/front_ ... idart=1518
- omucu
- King Meeple

- Custom Rank: Meeple-șef la boardgamers.ro
Re: Nominalizari Spiel des Jahres 2015
De Colt Express am zis ca-i material de Spiel des Jahres de cand l-am jucat prima data. Machi Koro nu ma mira deloc ca e acolo, de The Game nu stiu absolut nimic.
Broom Service e reimplementare, nu l-as fi bagat acolo, Orleans e prea complicat si pentru kennerspiel, Elysium nu m-a incantat cu nimic cand l-am jucat. La recomandari in schimb vad ca sunt chestii mai interesante, mai ales la avansati.
Broom Service e reimplementare, nu l-as fi bagat acolo, Orleans e prea complicat si pentru kennerspiel, Elysium nu m-a incantat cu nimic cand l-am jucat. La recomandari in schimb vad ca sunt chestii mai interesante, mai ales la avansati.
- vall
- King Meeple

Nu prea merge link-ul, hai sa punem lista aici ca e mai simplu
- The Game: Spiel...so lange du kannst!
- Machi Koro
- Colt Express
Recomandari
- Cacao
- Loony Quest
- Patchwork
- Simsala… Bumm?
- Ugo!
- One Night Ultimate Werewolf
Nominalizari Kennerspiel des Jahres 2015
- Broom Service
- Elysium
- Orleans
Recomandari
- Deus
- The Voyages of Marco Polo
- Fields of Arle
- The Game: Spiel...so lange du kannst!
- Machi Koro
- Colt Express
Recomandari
- Cacao
- Loony Quest
- Patchwork
- Simsala… Bumm?
- Ugo!
- One Night Ultimate Werewolf
Nominalizari Kennerspiel des Jahres 2015
- Broom Service
- Elysium
- Orleans
Recomandari
- Deus
- The Voyages of Marco Polo
- Fields of Arle
- bogdanjovi
- Chief Meeple

Tinand cont de faptul ca singurul jucat e Colt Express (despre care am o parere excelenta ca joc de familie, usor de inteles si de non-gameri), ar trebui sa ma mire lista?
- DanielIndru
- King Meeple

Eu sunt foarte surprins sa nu vad pe liste Black Fleet si Lords of Xidit, respectiv Five Tribes, Castles of Mad King Ludwig si AquaSphere.
Pe de alta parte ma bucur ca nu au intrat The Staufer Dynasty, La Isla, Murano si alte titluri despre care se faceau speculatii.
Pana la urma, SdJ ramane un trofeu ce sustine deja de multa vreme aceeasi producatori germani de jocuri(Kosmos, Zoch, Abacus, Lookout, Amigo, Ravensburger, Pegasus, Queen) in detrimentul altora mai putin cunoscuti pe segmentul family german. Dar asta este scopul declarat al juriului si al pemiului, deci nu o formulez ca o critica.
Pe de alta parte ma bucur ca nu au intrat The Staufer Dynasty, La Isla, Murano si alte titluri despre care se faceau speculatii.
Pana la urma, SdJ ramane un trofeu ce sustine deja de multa vreme aceeasi producatori germani de jocuri(Kosmos, Zoch, Abacus, Lookout, Amigo, Ravensburger, Pegasus, Queen) in detrimentul altora mai putin cunoscuti pe segmentul family german. Dar asta este scopul declarat al juriului si al pemiului, deci nu o formulez ca o critica.
- DanielIndru
- King Meeple

E la fel de complicat ca si Concordia sau Rococo.omucu wrote:Orleans e prea complicat si pentru kennerspiel
Ba chiar o idee mai simplu decat Russian Railroads si MULT mai simplu decat Fields of Arle, Terra Mystica sau Tzolk'in.
- omucu
- King Meeple

- Custom Rank: Meeple-șef la boardgamers.ro
eu Russian Railroads si Tzolk'in le vad cam la acelasi nivel de complexitate, poate un pic sub Orleans. S-ar putea sa le ajuta si foarte buna reprezentare grafica, ambele au toate informatiile necesare pe tabla de joc (dupa ce inveti regulile).
- bogdanm
- King Meeple

sunt si eu surprins ca nu au intrat Castles of Mad King Ludwig si Five Tribes.
Orleans si Elysium le-am jucat de 2 ori si mi-au placut, Orleans aduce ceva ce eu nu am mai vazut pana acum - e un deck builder - fara carti - un meeple builder, iar mecanica e destul de bine implementata.
Fields of Arle nu cred ca avea cum sa intre in finala, fiind un joc de 2.
pentru SdJ - Colt Express e genul de family game care place, dar sunt surprins ca nu a intrat Camel Up
Orleans si Elysium le-am jucat de 2 ori si mi-au placut, Orleans aduce ceva ce eu nu am mai vazut pana acum - e un deck builder - fara carti - un meeple builder, iar mecanica e destul de bine implementata.
Fields of Arle nu cred ca avea cum sa intre in finala, fiind un joc de 2.
pentru SdJ - Colt Express e genul de family game care place, dar sunt surprins ca nu a intrat Camel Up
-
razvstar
- Chief Meeple

- VickdaReaper
- Super Moderator

Eu nu sunt suprins de nominalizari. Nu neaparat pentru ca acelea sunt jocurile care ma asteptam sa ajunga in finala, ci pentru ca SdJ e un premiu prea imprevizibil ca sa fiu surprins de nominalizarea (sau nu) a unui joc, ori a altuia. 
- Chuckila
- King Meeple

Pai de aia e surprins, ca nu a mai intrat si anul acestarazvstar wrote:Camel Up a castigat anul trecut
-
Blackbane
Singurul jucat e Orleans, care mi-a placut, deci n-as zice ca sunt surprins de prezenta lui in nominalizari.
Ce ma surprinde e ca Five Tribes lipseste.
Ce ma surprinde e ca Five Tribes lipseste.
- bogdanm
- King Meeple

cu jocul anului in Romania 2014.. m-am prostit de capChuckila wrote:Pai de aia e surprins, ca nu a mai intrat si anul acestarazvstar wrote:Camel Up a castigat anul trecut
damn it.. i am too tired..