Jocuri reevaluate

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Post Reply
26octombrie
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Awesome Silly Bard

Jocuri reevaluate

23 Feb 2017, 00:45

Eram curioasa daca vi s-a intamplat si voua sa incercati un joc, la un moment dat, sa va displaca total (sau aproape) si sa-l taxati de "nope", iar dupa o perioada sa il reevaluati.

Am jucat acum vreo 2-3 ani The Cave, cu Andrei si Carmen, inca eram in Lente Arcului. Mi s-a parut Nashpa. Eram si eu mai incepatoare, era o mecanica destul de ciudata, unde trebuie sa-ti programezi 2-3 ture in avans, iar daca te impiedici oleaca s-a dus toata constructia. Tin minte ca n-am avut o imagine de ansamblu in prima parte a jocului, iar cand a inceput sa se contureze pestera deja eram ingropata/ratacita prin tunele. Cred ca a fost prima data cand abia asteptam sa se termine un joc. M-am ridicat de la masa usurata si mi-am zis ca nici batuta nu mai joc chestia asta.
Au mai trecut niste ani, am mai adunat niste seri de joaca si am avut sansa sa joc, la plezneala, in alt Lente, K2. M-a dat pe spate; mi s-a parut cel mai imersiv joc ever si n-am avut liniste pana nu l-am luat si pentru acasa (multumesc Kayser!). Dupa K2 si Broad Peak, am aflat ca autorul e cel care a facut si The Cave :o
To make a long story ... not so long, am vrut sa-i mai dau o sansa si m-am documentat, apoi am luat jocul in trade. Whoaa :shock:
Acum nu stiu sigur de unde mi se trage schimbarea. O fi de la experienta cu K2, deja stiam la ce mecanici mai rar intalnite sa ma astept? O fi de la cateva sute de alte jocuri la activ acum, fata de atunci? O fi de la faptul ca ma pregateam sa-mi placa? Sau ca l-am jucat in 2 si n-a mai fost degringolada inerenta in 4 sau 5? Who knows? Who cares?! Am inca un joc pe care-l iubesc si n-o sa-l dau si o sa-l tot joc :D

Corwin
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Terraformer

Re: Jocuri reevaluate

23 Feb 2017, 10:33

Suna interesant. Si mie mi-a placut foarte mult K2 (desi l-am jucat o singura data). Ar trebui sa mai incerc din jocurile autorului astuia.

Am avut si eu un moment de reevaluare cu Agricola. Cand mi s-a explicat parea exact genul de joc care mi-ar placea. Problema e ca l-am jucat la o nationala, cu mult zgomot in jur, si in 5 persoane. A fost haotic, a durat prea mult, si mi-a lasat un gust amar. Si cred ca l-am jucat si fara draft. L-am evitat ani de-a randul, pana cand m-a convins Chuckila sa-l jucam in 2 cu draft. Cu totul alt joc! Acum singura problema pe care o am e ca astept editia aniversara sa vad daca se merita sa o iau, sau mai bine dau bani pe o editie mai veche. Sau pe cea revised cu putine carti daca mai scot alte extensii pentru ea. Too. many. options!
BGG: Colectie | Jucate | Vreau sa incerc | Wishlist
Joc online pe Yucata și Board Game Arena.

criss

23 Feb 2017, 11:20

Trei jocuri: Memoir'44, Ticket to Ride: Nordic si Battlelore. Le-am jucat, mi-au placut dar mi s-au parut prea simple si le-am vindut. Mi-a parut rau si le-am cumparat din nou. Din cind in cind e bun si un joc mai simplu. :) Acum joc cu aceeasi placere un ASLSK si un Memoir desi diferenta de complexitate e kilometrica.

26octombrie
King Meeple
King Meeple

23 Feb 2017, 12:19

Corwin wrote: Acum singura problema pe care o am e ca astept editia aniversara sa vad daca se merita sa o iau, sau mai bine dau bani pe o editie mai veche. Sau pe cea revised cu putine carti daca mai scot alte extensii pentru ea. Too. many. options!
Ia-ti Caverna ;) !

Criss, incearca si Raptor, daca ai ocazia, m-am gandit ca ti-ar placea.

Chuckila
King Meeple
King Meeple

23 Feb 2017, 12:25

26octombrie wrote:Ia-ti Caverna ;) !
Ughhhhh .... mai bine "Nu!"? :roll:

Tocmai a zis ca i-a placut draftul din Agricola, care parte din Caverna si toate actiunile disponibile la orice moment i-ar placea? Caverna e doar dumbed down Agricola, just another worker placement game. Decat Caverna, la orice ora A Feast For Odin, daca am chef de un joc in care sa pot face (aproape) orice.

Corwin
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Terraformer

23 Feb 2017, 13:20

Vreau sa incerc o data si Caverna, dar din cate am inteles, si la fel cum zice si Luci, nu sunt sigur ca-mi va placea mai mult. Bine, e posibil si sa-mi placa pentru cu totul alte motive decat Agricola, cine stie?
BGG: Colectie | Jucate | Vreau sa incerc | Wishlist
Joc online pe Yucata și Board Game Arena.

26octombrie
King Meeple
King Meeple

23 Feb 2017, 13:33

mie mi-a placut Agricola si mi-a placut FOARTE MULT Caverna :D Din cu totul alte motive decat draftingul, care la Caverna "e sublim si lipseste cu desavarsire"...

Haddeo
King Meeple
King Meeple

23 Feb 2017, 13:53

From Godwin's laws : "As an online board game discussion grows longer, the probability of a comparison between Agricola and Caverna approaches 1"
But what if they are creating the disaster within themselves?
Things are OK now but I never know when it's going to change.

Post Reply

Return to “Discutii generale”