Pentru mine notele de 9 si 10 pe BGG inseamna jocuri extraordinare. Da, exista o diferenta, dar as juca la orice ora jocuri din ambele categorii.
Nota 8 inseamna un joc bun, pe care-l voi juca cu placere majoritatea timpului, dar e posibil sa-i sara altceva in fata din cand in cand.
La 7 se situeaza jocurile care pentru mine au o problema evidenta: sau putin prea lejere, sau prea grele, prea repetitive, prea solitaire, prea Madeira, etc. In general cele la care acea problema incepe sa ma deranjeze mai mult in timp vor scadea in rating la 6-5.
Cele de 5 si 6 in general sunt jocuri care au incercat ceva, dar nu le-a reusit din cauza ca au probleme mari (una sau mai multe). E posibil sa scad ratingul multora cand imi refac topul anual.
2,3,4 sunt practic rateuri grave.
Iar 1 e rezervat pentru jocuri de care nu m-as atinge nici daca alternativa ar fi sa ma uit la Antena 3.
Pe BGG in momentul de fata la jocuri (fara extensii) am dat o medie de 6.94 pentru 242 jocuri. Mi se pare normal sa fie mult peste mijloc (5), pentru ca deja cam stiu ce mi-ar placea si ce nu, asa ca evit sa joc cele care-ar fi de 1-4 in majoritatea cazurilor.
Extensiile au media de 7.97 (pentru 77 extensii), si e normal sa fie si mai sus pentru ca de obicei iau extensii doar pentru jocurile care-mi plac.
---
Pentru voi ce inseamna notele? Ce medie a notelor aveti pe BGG? Va surprinde?

| Totally Ninja - I can't get enough of this game - Would always suggest it