Preturile inteleg ca e normal sa fie in crestere, pentru ca si materia prima, plata catre artisti, etc sunt in crestere dar multe dintre ele nu se justifica. Cred ca domeniul de board games e printre singurele in care faptul ca platesti de 10 ori mai mult pe un produs, nu iti aduce nicio garantie ca o sa fie bun precum te-ai astepta. Daca te duci sa cumperi un pulover de 20 lei, sigur o sa fie o porcarie plina de atze atarnand si probleme de fabricare, cusaturi si croiala proasta fata de un pulover pe care o sa dai 200 lei si de care o sa fii multumit.
Aici, daca dai 400-900 lei pe un joc, si nu ma refer neaparat la cele cu miniaturi si apoi cumperi cateva la 150 lei, sunt extrem de mari sansele ca cele mai ieftine sa fie mult mai bune si sa iti aduca mai multa satisfactie. Aici cu conditia sa iei jocuri din aceeasi categorie. Adica nu te duci sa iei war games de 700 lei, cand tu nu ai nicio treaba cu ele si te plangi ca un euro de 150 lei e mult mai bun. Exista destul jocuri euro care costa fabulos de mult.
De multe ori cand m-am intalnit cu oameni de pe forum, am avut si discutia asta si in mai multe cazuri am auzit ca se plangeau de acest "fenomen". Platesc mult pe un joc mediocru. Apoi iau unu pana in 200 lei si este extrem de bun.
Si poate ca nu e cel mai bun exemplu cel cu puloverul, ca ala e ceva palpabil. Aici vorbesc mai mult de satisfactia pe care ti-o da acel joc, dupa ce il joci, pe care ai platit o caruta de bani si vezi ca nu e prea bun. Poate ca mai bun ar fi un exemplu cu ceva servicii. Daca platesti 100 lei unui zugrav, e posibil sa iti faca o treaba de mantuiala. Pe cand daca iei altul caruia ii dai 1000 lei, cel mai probabil rezultatul o sa te satisfaca si o sa iti placa felul cum arata sufrageria ta. E, la board games, experienta oferita nu se poate traduce in sume de bani. Mai exista oare domenii unde faptul ca platesti de 10 ori mai mult nu iti poate garanta satisfactia si uneori e mai bun produsul mult mai ieftin? Mie nu imi vine acum unul in minte.