Intalnire TARABA DE JOCURI nr.22 @ Lente - 03.04.2012

Forum rules
Nimic nu e mai frumos decat o dupa-amiaza din weekend in compania unor prieteni de gasca si a unor jocuri tari. Hai sa ne intalnim, sa ne cunoastem si sa ne distram. Chiar daca nu sunteti din Bucuresti, poate forumul nostru va ajuta sa va cunoasteti cu alti pasionati din orasul vostru sau din imprejurimi si sa va intalniti la un joc. Intalnirile sunt deschise oricui dar ar fi bine sa confirmati prezenta in topic-urile deschise in acest scop, pentru a putea face in mod corect rezervarile, etc.
Methos
Chief Meeple
Chief Meeple
Custom Rank: wandering shade

Re: Intalnire TARABA DE JOCURI nr.22 @ Lente - 03.04.2012

04 Apr 2012, 12:12

@dark : i feel you mon :D. Asa am patit si eu la cyclade. Am avut sanse sa castig de 3 ori :P si de 3 ori am fost sabotat. Cel putin ultima data a fost sabotaj cu clasa.... kkmas in el de pagas :P
Also la Dune, nu .... nu a vrut sa joace printesa :P si pana mi-am dat eu seama cum e treaba cu lupta am pierdut niste unitati.
Si da, am facut aliante :) (fix ca in film :P, guild, frem si atreid) si in "ultima" runda guilda ne-a tras-o pe la spate si a incercat sa castige singura jocu :P, DAR nu a iesit cum a vrut :P
Also Harkonenu e super rau si tare :D a fost o lupta terror :P. Hark a mers peste Atreides cu 2 unitati (atreid avea vreo 6 parca) .... si ... lol .... au castigat cu alea 2a =))

Si da, REX e cam la fel, difera doar numele si harta putin :)
Colectia mea
Wislistul meu
DATE CONTACT:
mobil: 0746.125.485 alex
mail: gheorghe.alexandru85@gmail.com

Shaikan
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare

04 Apr 2012, 13:44

@Mihai....it's ok.....you only stole my chance to win.....deci nu e mare lucru.....adica puteam termina in runda 5.....dar nah e ok......mi-ai omorat lider de 6.....but it's in the past.....adica nu e ca si cum mi-am omorat si toate cele 6 unitati pe langa cele enumerate mai sus....dar e ok :)).....I'm over it :))

@ Methos Hehe :)).....damn......si eu care tot speram sa dau si de tradatorul meu :)).

La capitolul aliante "Don't believe those Spice hoarders" :lol:......dar oricum pacat ca nu l-am prins pe Shai'Hulud.

Then I need tp try REX cu urmatoarea ocazie.

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dungeon Master

08 Apr 2012, 21:30

Problema cu REX e tema... e un joc lung si misto, strategic asa, insa Avalon Hill si apoi pleiade de gameri timp de 30 ani au facut tot posibilul sa introduca elemente care sa pastreze echilibrul jocului si sa creeze o imersiune tematica cat mai mare. E greu sa folosesti acest sitem in alt setting cu acelasi efect (cel putin dp meu de vedere)

Din ce am citit eu despre Dune (preety much de altfel) se joaca cu urm reguli:
a) 10 runde nu 15 (House rule al comunitatii)
b) se joaca cu "advanced faction powers"... Atreides primeste tokenu de Kwisatz Haderach care se joaca impreuna cu un lidere si ii da +2 putere militara acestuia, cand benne geserit trimite "advisorii spirituali" ca urmare a unui shipment, poate sa plaseze unitatea in aceeasi locatie cu cea in care s-a facut deploy, dar cu tokenu pe modul "co-existence", diverse abilitati Karama in plus, etc... (in advanced rules)
c) Collection bonuses - Aarakeen si Carthag ii dau cei care controleaza sa colecteze 2 spice de la banca aditional. Cine controleaza Tuek's Sietch poate culege 2 spice in plus cand colecteaza cu unitatile. Bonusurile sunt aditive (in advanced rules)
d) Aliatii fremenilor primesc un "free revive" in plus (house rule al comunitatii) -> abilitatea cu shai-hulud nu prea ii face atractivi ca aliati... mai ales in comparatie cu atreides, benne ges, sau hark.

Nu stiu cu ce ati jucat voi si nu inteleg de ce ziceti k a durat setup-u?????? Oricum, f tari povestioarele si faptul ca ati jucat mai multi (in schimburi)... V-a placut? L-ati mai juca?

Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!

mihai
Special Meeple
Special Meeple

08 Apr 2012, 23:04

Nu a durat mult setup-ul, pur si simplu a durat pana am citit regulile(din nou) si s-au explicat tuturor.

Jocul mi s-a parut f misto, abia astept sa il joc din nou.

Legat de regulile zise de tine
A. La noi primul vierme a venit abia in runda 9, asa ca era un pic cam putin, dar cred ca se poate adapta
B. Nu am jucat cu optiunea asta, o sao folosim de la jocul urmator.
C. Am citit de bonusuri, la fel o sa leintroducem de la urmatorul joc.
D. O sa tinem cont de aceasta adaptare. Sadly, fremenii nu au fost cu mine in alianta :-)

adrim
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: euro-epic

09 Apr 2012, 09:18

Mie mi-a placut foarte mult Dune. Atat de mult incat aseara am luat si eu editia Descartes in limba franceza, care contine si cele doua expansiuni (de pe ebay franta). Ajunge la mine abia pe 27 aprilie. Se pare ca o sa am timp suficient sa ma lamuresc cu diferitele variante de regulament. Din ce am citit pana acum cele de mai jos par a fi versiunile cele mai populare:
http://boardgamegeek.com/thread/586842/ ... s-re-write
http://www.starbasejeff.com/dune_rules.asp

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dungeon Master

09 Apr 2012, 17:28

Of, Mihai-mihai.... Fii atent. Apropo de punctul a) si de faptul ca ati tras in runda 9 carte de Shai Hulud.
Deck-ul are 21 de carti. Una din ele (ne-vierme) se scoate la prima runda... deci raman 20. Iata distributia probabilitatilor a cate carti de Shai Hulud se trag in cele 9 runde ramase:

Shai Hulud Probabilitate
0 1,19%
1 10,73%
2 30,65%
3 35,76%
4 17,88%
5 3,58%
6 0,22%

Si iata sansele ca PRIMA carte Shai-Hulud sa fie trasa in ce runda:
2 30,00%
3 31,58%
4 33,33%
5 35,29%
6 37,50%
7 40,00%
8 42,86%
9 46,15%
10 50,00%

So, in 10 carti probabilitatea ca 1 singura sa fie Shai Hulud e de doar 11% (cu aprox). In general se vor trage intre 2 si 4 cu o probabilitate totala de aprox 85%. Iar asta iti asigura cat de cat o distributie buna a rundelor in care se trage.
Iar ca idee, sansa ca 8 carti sa fie spice si a 9a shai-hulud e de 2,04%. Deci nu stiu cine a tras cartile si ce mana a avut, dar eu il sfatuiesc sa lase boardgameurile si sa se apuce de ruleta. :lol:

Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!

Post Reply

Return to “Intalniri si evenimente”