Dezvoltare comunitate + intalniri

Forum rules
Nimic nu e mai frumos decat o dupa-amiaza din weekend in compania unor prieteni de gasca si a unor jocuri tari. Hai sa ne intalnim, sa ne cunoastem si sa ne distram. Chiar daca nu sunteti din Bucuresti, poate forumul nostru va ajuta sa va cunoasteti cu alti pasionati din orasul vostru sau din imprejurimi si sa va intalniti la un joc. Intalnirile sunt deschise oricui dar ar fi bine sa confirmati prezenta in topic-urile deschise in acest scop, pentru a putea face in mod corect rezervarile, etc.
haretel

Re: Dezvoltare comunitate + intalniri

14 Jul 2010, 12:55

La Piranha ma gandisem si eu acum ceva timp; pb e ca lumina e cam slaba, iar pt o sesiune trebuie lumina din belsug; cel mai pbbil ar trebui ca sesiunile sa se desfasoare separat de restul barului si e cam greu de obtinut asta ...

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dungeon Master

14 Jul 2010, 13:10

http://www.pub18.ro Asta pare mai mult decat ok. Prbl e ca tre sa fie trafic de lume pe acolo in timpul sapt (ca sa poata sa auda de eventurile cu boardgaming). Preturile sunt ok, n-am fost niciodata insa si nu stiu cum e in timpul sapt pe acolo (cati clienti sunt). Daca are cineva timp de niste scouting pe teren (sau timp liber sa iasa la o bere si vrea sa incerce o locatie noua) sa ne spuneti si noua cum e pe acolo.

Mai sapam...

Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!

haretel

14 Jul 2010, 13:14

Stiu cum e pub18, dar mi se pare mai potrivit piranha (e mai bar like fata de pub18 care e mai restaurant like)

VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator

15 Jul 2010, 22:26

Yo! nu subscriu pentru nici unul dintre localurile din Regie. Acolo este o zona foarte speciala si cu anumite "mentalitati" (sa zicem...) Nu va sfatuiesc sa mergeti pe ideea <<acolo sunt studenti, deci sanse mari pentru noi jucatori>>, pentru ca s-ar putea sa fiti dezamagiti...
In plus, ca feeling al Piranha: am fost acolo si am jucat si Magic si Warcards si nu pot sa zic k m-am simtit super o.k. Cel mai mult si mai mult a contat k eram intre prieteni si de aceea poate ca nu am bagat de seama unele neajunsuri... Insa pot sa va zic k desi am avut destule intalniri acolo, cred k maxim 7-8 persoane s-au oprit sa se intereseze despre ce se intampla acolo (poate ca au fost mai multi si nu i-am observat yo!)... Iar din punctul meu de vedere, Piranha este un loc de baut (mintile), mai putin de jucat... :roll:
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

adixor

15 Jul 2010, 23:00

pe mine ultimele discutii m-au invatat ca a merge undeva unde "vrem sa gasim noi jucatori" chiar nu e o idee extraordinara (in regie din pacate si eu cred ca e alta atmosfera decar vrem noi). Pana acum nimeni nu a venit sa ne intrebe ceva la vreo intalnire, si slava domnului nu stam deloc rau cu participarea.

Daca crestem comunitatea haotic si in viteza de dragul de a o creste, o sa obtinem ceva prea eterogen care se va destrama destul de repede (bula creditelor va spune ceva?). Nu ma incalzeste sa avem 500 utilizatori pe un forum daca el devine incontrolabil si neplacut pentru participanti.

Prefer sa avem un singur nou jucator (well, poate nu doar unul :) ) la 6 luni dar un nucleu omogen de gameri (nucleu pe care-l avem si sunt mandru de el). Vreau o crestere sanatoasa si placuta, ca pana acum, unde ritmul a fost chiar ok si noii veniti in grup extraordinari! Ii astept si pe cei care nu au reusit sa ajunga pana acum, la viitoare intalniri (ale noastre, ale tarabei, ale financialcity, etc), si pe cei care doar ne citesc pe forum si nu au indraznit sa ajunga pana acum. Dar sa plecam la drum cu targetul "azi la intalnire vreau sa afle 20 noi studenti de boardgames" doar in ideea de a "dezvolta comunitatea" e falimentar pe termen lung.

voi ce ziceti?

adixor

15 Jul 2010, 23:02

VickdaReaper wrote: Iar din punctul meu de vedere, Piranha este un loc de baut (mintile), mai putin de jucat... :roll:
am aceeasi parere legata de regie. in plus noi ne-am obisnuit cu niste standarde destul de ridicate la mandala, lente, moieciu mai nou :) incat sa nu putem merge in orice bodega. nu stiu nimic de pub18 si restul dar piranha chiar nu-mi inspira "o seara frumoasa alaturi de prieteni si un joc"

haretel

15 Jul 2010, 23:13

Dupa mine, Piranha arata mai bine ca Mandala

adixor

15 Jul 2010, 23:21

mi-am amintit de un aspect. vorbeam cu unul din noi si ii spuneam ca in Lente e ok ca stam mai lejeri nu unii intr-altii si mi-a replicat "da, dar in lente habar nu am ce ati jucat voi, in mandala eram toti impreuna, chit ca unul langa altul". nu ma gandisem la asta si m-a surprins dar e mare adevar in zicerea asta. desi depinde oricum de gusturi, e de luat in seama aspectul.

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dungeon Master

16 Jul 2010, 09:40

Legat de ce a postat adixor mai sus: Eu as privi problema din 2 aspecte total dierite. Pe de o parte dezvoltarea comunitatii boardgames.ro si pe cealalta dezvoltarea fenomenului boardgaming si stabilirea unui loc permanent unde se poate juca. Indiferent care ar fi strategia noastra pe termen lung, cred ca cele doua ar trebui sa ramana separate. Pe de o parte este vorba de acest forum si de oamenii de aici, de intalnirile din mandala, de cele la munte, de relatiile ce se leaga pe forum si pe cealalta parte este aspectul mai "comercial" al raspandirii fenomenului de boardgaming. Dupa parerea mea, orice directie am alege, daca nu pastram clar delimitarea intre cele doua este rau pe termen lung.

Pe de o parte, daca mergem pe dezvoltarea comunitatii intr-un mod foare agresiv, cu publicitate si tot tacamul (cam ce se discuta pe forum in acest topic acum), se va intampla ce a zis adixor.
Pe de alta parte, daca mergem foarte tare pe conservarea identitatii boardgames.ro si nu ne avantam dincolo de asta, vom ramane la stadiul in care suntem acum (ca si fenomenologie)...un fenomen social (boardgaming-ul) stiut si parcticat de cativa "connesseurs" (scuzti repetitia), toti grupati in "caste". Ori daca acest fenomen va continua sa fie unul adresat unor grupuri inchise si care se va manifesta prin apartamente, mandala si la munte unde mergem si inchiriem o cabana intreaga si nu ne vede nimeni, boardgaming-ul nu se va dezvolta in Romania.

Dupa parerea mea, rolul acestei comunitati si acestui forum ar trebui sa fie nu de a aduce un bazin de oameni foarte mare pe forum, ci de a face fenomenul cunoscut si de a impulsiona (si eventual ajuta) dezvoltarea unor comunitati similare. Doamne fereste sa ne intre cate 20-30 de oameni pe saptamana pe forum. Il inchidem in 6 luni. Sau ne mutam in alta parte (astia vechi).

Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!

Chuckila
King Meeple
King Meeple

16 Jul 2010, 10:03

Hai sa va zic o chestiuta.

Chiar daca nu ne dam seama, ii influentam pe cei din jurul nostru. Cred ca am mai mentionat prin alte topicuri, dar acum 3-4 ani cand am dat cu capul in grinda si am ridicat ochii din pamant, nu aveam cu cine juca un board game.

Fact: Ieri, in timpul unui amarat de Ticket to Ride cu doi colegi la firma, in sala de mese, dupa orele de lucru. Se sparge gasca de baieti ce dadeau un tenis de masa si vin si ei sa dea o geana ce se intampla. Unul din ei il intreaba pe Nick, unul din participantii la joc "- Si tu esti cu boardgames-urile?". "-De cand l-am cunoscut pe Luci, da!". Dragut, nu?

adixor

16 Jul 2010, 10:21

mandrulduce, ai pus punctul pe I, pe care eu am omis sa-l pun aseara: diferentierea de care vorbesti, cele 2 aspecte.

acum 6 luni gandeam altfel (multe lucruri le gandeam altfel .. ). Unul din ele este ca voiam sa intre toata lumea aici, sa fie ceea ce BGG este dar la nivel de RO, etc. Ganduri de inceput, ele te impulsioneaza :) (Stiu si am mai zis ca platforma nu se potriveste dar e suficienta pentru moment relativ la efortul de construire si mentenanta si cantitatea de informatie existenta). Apoi a fost clikcul cu "ce ar fi daca ar face si altii intalniri?" Si taraba a preluat ideea (daca nu ma insel facuse deja o intalnire anterioara, poate 2?). Nu discutam despre propunerile din afara sferei de toleranta a noastra (noastra = staffului). Se mai poate mai mult dar e nevoie de o motivatie si de resurse, si momentan nu pare sa fie nevoie de mai mult, sa vedem la toamna. Oricum centralizarea vazuta de mine la inceput e buna doar pana la un punct.

In rest ce spui e foarte adevarat dar nu pretind ca stiu sa fac asta in acest moment cu exactitate, separarea aspectelor and stuff. Momentan ma concentrez pe elaborarea unor materiale de "promovare" - ghidul incepatorului in boardgaming in care am mare incredere ca ar putea fi util - si apoi vad ce mai e de facut mai departe. Sau vedem impreuna.

adixor

16 Jul 2010, 10:25

Chuckila wrote: "- Si tu esti cu boardgames-urile?". "-De cand l-am cunoscut pe Luci, da!". Dragut, nu?
super. imi vine in minte Sigurros, utilizatoare relativ noua pe forum, care "made my day yesterday" incercand sa faca porcusori super simpatici pentru agricola. cred ca fara forum nu facea asta (daca faceai oricum, nu zi sa-mi strici povestea :D ). si eu am avut surpriza de curand de la Teox sa-mi zica ca plecand de la mine si de la inca un cunoscut de-al lui s-a dezvoltat un grup de 10-15 persoane (din care cunosc doar vreo 5).

Ioana

16 Jul 2010, 14:53

Comunitatea se dezvolta incet si sigur, ar fi nerealist sa ne asteptam la cresteri spectaculoase intr-un timp scurt.

Orice schimbare de atitudine, mentalitate, comportament etc. se produce lent, pentru ca pana la urma aici e vorba de schimbare. Cei care s-au obisnuit sa mearga la film de doua ori pe saptamana, sa se intalneasca cu prietenii in baruri/cluburi, sa mearga la sala de forta, sa traga cu arcul (orice alta activitate, you name it) nu vor renunta la aceste obiceiuri asa usor, chiar daca au aflat de board games. La inceput vor opune rezistenta... pentru ca e ceva nou pentru ei si au nevoie sa se acomodeze cu ideea.

Am prieteni in jurul meu care, din pacate, au renuntat la board games (sper ca temporar!) pentru alte activitati. Sa recunoastem, board gaming-ul e o activitate ce trebuie intretinuta si in care se investeste mult timp, nu este ca mersul la film/teatru/whatever-you-want. Si cum suntem din ce in ce mai aglomerati, nu-i deloc greu sa cazi pe panta asta..
Chuckila wrote: "- Si tu esti cu boardgames-urile?". "-De cand l-am cunoscut pe Luci, da!". Dragut, nu?
Cred ca ti-a crescut inima instantaneu :)

adixor

22 Jul 2010, 16:54

apropos de locuri de intalnire, o idee extraordinara (inaplicabila la noi.. ) pe BGB:

http://www.boardgames-blog.ro/board-gam ... n-romania/

adixor

28 Jul 2010, 23:51

pentru cititorii din bucuresti ai acestui topic, avem o noua propunere discutata aici:

http://forumboardgames.ro/viewtopic.php?f=66&t=482

Post Reply

Return to “Intalniri si evenimente”