Literatura, filme, jocuri, orice e SF

un fel de loc de dat cu capul, loc de vorbit verzi si uscate, batut campii, etc
adixor

Re: Literatura, filme, jocuri, orice e SF

07 Mar 2010, 09:17

chrislove wrote:
fixpix wrote:
Rant over. Intr-o nota mai pozitiva as vrea sa recitesc "Peregrinarile lui Tuf". E o carte excelenta scrisa de G.R.R. Martin, renumit pentru seria Song of Ice and Fire sau pentru o nuvela scurta si geniala, Regii Nisipurilor.
Hmm, am gasit povestirea de care zici http://www.scribd.com/doc/30154/Martin- ... isipurilor

Am citit-o acum si nu m-am putut dezlipi de monitor. Este deosebita intr-adevar, si m-am ofticat ca am recunoscut subiectul imediat dintr-un episod (primul cred) din The Outer Limits unde se preia exact ideea asta, doar ca atunci cand l-am vazut nu am stiut ca se bazeaza pe o nuvela. Nuvela care oricum e mult mai tare decat ecranizarea. intr-adevar, highly recommended.

chrislove

08 Mar 2010, 00:19

De Orson Scott Card ati citit ceva? Eu am acum in derulare "Amintirea Pamantului" (o sa va zic cand o termin cum a fost :) ).

Am obserat ca nu ma dau in vant dupa SF mai fantasy, ci il prefer pe cel mai tehnic, dar nu exagerat, pt ca nu mai inteleg nimic.
De ex mi-a placut mult stilul lui Alastair Reynolds in nuvela "Dincolo de Falia Aquila", desi la noi nu a aparut mai nimic de el.

Iar: Robert Reed, super tare in nuvela Camuflaj.

Desi banuiesc ca e posibil sa se fi inspirat din vreo nuvela/carte (eu nu am gasit informati asta pe IMDB), ideea de Borgi din Star Trek Voyager mi s-a parut f. tare. Si doctorul holografic a fost bestial (si ideea si actorul :) ).

chrislove

08 Mar 2010, 00:20

A. si pe cine intereseaza, au facut unii niste recenzii la antologiile de nuvele http://www.nemirabooks.ro/?s=dozois, ca sa faceti o idee.

Indy
Chief Meeple
Chief Meeple

08 Mar 2010, 16:41

chrislove wrote:
indy2001ro wrote:
Iar legat de Jules Verne, care este totusi parintele anticipatiei, am citit in copilarie toate cele 40 de carti ale lui pe nerasuflate !
in copilarie am citit cateva carti, dar nu am fost un fan (de, aveam alte gusturi pe atunci :) ).
noua ni s-a redeschis pofta de jules verne dupa ce am trecut anul trecut in concediu pe la asa zisul "Castel din Carpati". Si atunci am mai citit 1-2 carti :lol: .
un mare vizionar, intr-adevar
Care e Castelul din Romania care l-a inspirat pe Jules Verne ?

Indy
Chief Meeple
Chief Meeple

08 Mar 2010, 16:50

Aaaa...cred ca mi-a mai spus cineva de ea.
Cum arata? E faina? Merita vizitata ? :D

adixor

08 Mar 2010, 16:54

mi se pare ca nu a mai ramas mai nimic din ea, si oricum e undeva sus unde noi nu am ajuns. asta tin eu minte cel putin ..

chrislove

08 Mar 2010, 16:56

un site mai complet: http://www.crestinortodox.ro/biserici-m ... 67981.html
e pe undeva langa hateg. ma rog, sunt niste ruine, e doar o supozitie ca ala l-ar fi inspirat pe jules verne, pt ca cica a descris locurile asa in amanunt, incat cei din zona se recunosc in ele. dar cine stie...
poate le place lor sa atraga turisti :)

oricum zona hategului e absolut de vis...

VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator

08 Mar 2010, 18:23

indy2001ro wrote:Aaaa...cred ca mi-a mai spus cineva de ea.
Cum arata? E faina? Merita vizitata ? :D
Vestigile cetatii Colt inca mai exista. Sunt chiar vis-a-vis de biserica cu acelasi nume. Singura problema (nu foarte mare, insa) este ajunsul la cetate. Drumul te duce pana la poalele ei, dar ca sa urci intre ziduri trebuie sa o iei prin padurice, pe drum nemarcat. Pentru mine n-a fost o problema, dar poate pentru altii este... :roll: Apropo, yo! am vizitat-o cam acum 5 ani. Poate s-au mai schimbat lucrurile p'acolo intre timp (desi ma indoiesc :D)...
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

adixor

13 Mar 2010, 20:19

ca veni vorba de SF, azi mi-am amintit de Android (jocul) si Blade Runner (filmul si jocul de PC). Ce filme in stilul cyberpunk/dystopic world/noir SF/tech-noir ati mai recomanda? Atmosfera din Blade Runner este deosebita, am mai citit carti in aceasta atmosfera dar nu sunt multe filme asa si nu as vrea sa ratez vreunul.

adixor

16 Mar 2010, 22:26

am gasit eu un raspuns, desi cam departe de ce cautam.. Dark City, un film care mi-a placut foarte mult. nu e chiar cyberpunk dar e dark si SF.

chrislove

22 Mar 2010, 17:12

am citit in sfarsit povestirea "ultima intrebare" -asimov si e geniala. sigur am mai citit-o acum multi ani, dar o uitasem.

http://www.wattpad.com/86181-isaac-asim ... rebare?p=1

tot acolo, in dreapta, la recommended, mai sunt si alte carti/povestiri de asimov.

chrislove

16 May 2010, 20:37

Am terminat de citit Orson Card - "amintirea pamantului". Mi-a placut. E prima carte a lui pe care o citesc. Mi-a placut stilul, m-a tinut legata de carte, mai ales dupa primul sfert nu am putut sa o las din mana. Ideea mi-a placut f mult. Din pacate a prima carte dintr-o serie, si restul seriei nu a fost tradusa. Vorba unuia, sper sa nu uit cartea pana apare volumul 2.

Vazand ca imi place stilul asa mult, am inceput "Jocul lu Ender", pe care am vrut sa il incep de mult, dar am fost "sfatuita" ca e greoaie. Dar se pare ca m-a prins f tare chiar de la inceput.
Asa ca ma duc sa o citesc, sper sa o termin in noaptea asta :)

chrislove

19 May 2010, 15:43

revin cu update: am terminat "jocul lui ender". mi-a placut f mult. are multe substraturi. mi-a placut f mult partea psihologica. ce mai, o carte f. bine scrisa, m-a tinut lipita de ea si o recomand chiar si celor care nu sunt asa inraiti intr-ale sf-ului.
PS m-a impresionat cat de bine a descris partea de internet si computere, desi in ''77 cand a fost scrisa nu se punea problema de asa ceva :)

Post Reply

Return to “Offtopic - discutii libere”