Testari Mensa

un fel de loc de dat cu capul, loc de vorbit verzi si uscate, batut campii, etc
Krystal
Wizard Meeple
Wizard Meeple

Re: Testari Mensa

20 Mar 2013, 14:38

aici gasiti linkuri la mai multe teste.

http://florinrosoga.ro/blog/teste-de-in ... iq-gratis/

si eu am vrut sa testez daca nu e vrajeala chestia cu IQ 126, pentru ca un prieten si-a facut testul si nu a apucat sa raspunda decat la 22 de intrebari, si tot mesajul cu 126 i-a venit. imi parea ca si pop-up-urile alea cu "sunteti al 1000-lea vizitator! sunati sa va revendicati premiul de 10 miliarde dolari!!!", asa ca am facut cu 8 sau 9 raspunsuri gresite. mi-a dat asa:

Conform testului, IQ-ul dvs. este estimat la 100.
Rezultatul corespunde unui scor procentual de 50, adică 50% din populație are un IQ mai mic de 100.
Pentru aderarea la Mensa e nevoie de un IQ de 131 sau mai mult, care este realizat de primii 2% din populație (scor procentual 98).
Probabilitatea de a fi eligibil Mensa este mică.

la testul gratuit de la mensa international sunt intrebari de genul

What is the following word when it is unscrambled?
H C P R A A T E U

sau

Only one other word can be made from all the letters of INSATIABLE. Can you find it?

sau

Which word of four letters can be added to the front of the following words to create other English words?
DATE AGE CARD SCRIPT MARK

mi-am amintit ca am citit odata ca daca iti faci un test de inteligenta intr-o limba straina o sa-ti iasa automat cu cateva puncte mai putin. poate sunt eu mai gagauta, dar la astea de sus nu am raspuns, mai ales ca e pe timp si pana rulezi acolo literele, se scurg minutele fara mila. in rest... problemutze destul de clasice, dar nu inteleg de ce trebe sa bage filologiile alea in ecuatie. nu vad unde e inteligenta ca imbarligi niste litere sa iti iasa alt cuvant si daca ai noroc sa nimeresti combinatia faci, daca nu... e ca si cum te-ai lauda ca ai castigat la catan, cand s-a dat cu zarul numai unde produceai tu. sau poate nu am nivelul sa inteleg :D

cristina

20 Mar 2013, 14:41

Bahaus wrote:Decide fiecare pentru el daca merita sau nu cei 25 Lei cat costa testarea.
Exact! As da cu ochii inchisi 10 lei sa ma joc la RedGoblin, 12 lei pe un ceai in Tabiet, 100 lei pe o seara de sambata in Lente decat 25 lei la o astfel de testare ;) Pacat ca nu mai sunt in tara :(

Rautz

20 Mar 2013, 14:48

E un motiv pentru care se dau testele cu figuri geometrice si asta e sa poata da acelasi test orice om indiferent de limba vorbita si indiferent daca e analfabet.

Cele cu cuvinte si litere nu sunt teste IQ, sunt doar probleme de perspicacitate.

La testarea Mensa se da un test similar celui de pe site, numai ca putin mai grele si cu mai putin timp de gandire.

Testarea respectiva se poate da doar de 2 ori in viata.

Post Reply

Return to “Offtopic - discutii libere”