Sunt contrariat (ca sa nu zic stupefiat) de anumite comentarii (nu neaparat de aici) facute vis-a-vis de colectia de jocuri a lui Jason...
1. Omul este cu adevarat pasionat de board games; are privirea aia luminoasa si transfigurata de placerea de a prezenta si discuta despre pasiunea lui. In ultima vreme am inceput sa-l simpatizez din ce in ce mai tare, pentru ca, spre deosebire de alti membri DT, omul este viu si are inca bucuria aia sincera de copil. Este mereu cu zambetul pe buze, indiferent de loc, sau ora, si are o atitudine entuziasta, contagioasa (in sensul bun).
2. Omul stie meserie: jocurile nu erau doar de poza pe raft, Jason stia istoria fiecaruia; mai mult, stia exact ce are pe rafturi, si unde (editia X pe raftul 3 etajul 2, expansiunile pe raftul 5 etajul 5, etc). La un asemenea volum, numai asta in sine este o performanta! Nu stiu care este problema unora, mie mi-a facut o reala placere sa stau si sa aflu diverse chestii - desi majoritatea jocurilor prezentate nu erau deloc pe gustul meu - vorbea ca un colectionar adevarat, bine informat, a fost in egala masura informativ si distractiv.
3. Omul are in colectie jocuri foarte vechi, JUCATE. Nu este genul de colectie care a ajuns la nivelul asta peste noapte, ci este rezultatul a zeci de ani de cumparat jocuri (spre deosebire de multe alte colectii disponibile pe YouTube, care contin aproape exclusiv jocuri din ultimii 8 - 10 ani). In mod clar, in cazul lui nu este vorba de o pasiune pasagera; stau si ma intreb daca de ex in cazul meu "flacara" va reusi sa ramana aprinsa la fel de mult...
4. Omul nu este "normal player"; ca toti cei direct implicati in DT, are acces la copii multiple ale aceluiasi joc, participa la expozitii, sesiuni de jocuri, etc. Mereu are la dispozitie copii ale altora pentru partide. Cu exceptia lui Zee, care in mod deschis a recunoscut ca prefera sa joace intr-un cadru restrans (familial), ceilalti membri DT sunt integrati in cluburi extinse de board gaming.
5. Omul nu este "average Joe" - datorita conexiunilor cu DT (si nu numai!) cunoaste personal destui designeri & publisheri; o buna parte din jocurile din colectie au fost primite direct de la sursa, cu titlu gratuit. Nu ca ar conta...
In alta ordine de idei, am petrecut Sarbatorile cu o parte din familia sotiei. Oamenii, casual gameri, au fost incantati de ceea ce aveam pe raft. Au vrut sa le incerce pe majoritatea (pana atunci nu avusesera ocazia, sau nu stiau de existenta lor)... a fost una din cele mai frumoase si tari experiente, iar bucuria de a fi putut sa le pun la dispozitie jocurile in cauza a meritat toata "investitia". Asa ca inteleg perfect ce a vrut sa spuna Jason
Cat despre tipla... nu o fi aratoasa, dar este sanatoasa! Protejeaza jocul de umezeala si mucegai - mai ales daca petrece perioade mari de timp pe raft, intr-un mediu fara climatizare controlata. Si nici nu-i scade valoarea - dimpotriva...