Unde mergem in vara asta?

un fel de loc de dat cu capul, loc de vorbit verzi si uscate, batut campii, etc
cristina

Unde mergem in vara asta?

18 May 2011, 09:22

De cateva zile ma gandesc la vacanta si asta datorita temperaturilor ceva mai ridicate. Asa ca m-am gandit sa deschid acest subiect aici si sa vorbim despre ce are de gand fiecare sa faca vara asta in concediu sau, de ce nu, cum ne petrecem weekend-urile. Cum vi se pare combinatia boardgames si iarba verde/plaja/munte?
Noi (adica eu si marius,+/- kinderul din dotare) ne gandim sa mergem la sf lui iunie in Thassos o saptamana, apoi weekenduri la mare pe ici pe colo, si o excursie libera cu masina prin Turcia inspirata de http://theblacksea.eu/ .
Si pentru ca in mai multi e mai frumos si mai distractiv, de ce nu am merge undeva impreuna cu niste joace?!

DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Going Cardboard

Re: Unde mergem in vara asta?

18 May 2011, 10:47

Weekendurile o sa mi le petrec fie pe la munte cu ceva joculetze care se preteaza in grupa "la purtator", fie in compania lui suf cu sesiuni monstruoase de boardgames - sper sa apuc odata sa intru intr-un fel de ritm normal, ca pana acum mare haos e. :)

Vacanta "mare" e planificata deocamdata ca o tura de 400-600 km cu bicicleta (mostly) in regiunea Pisa-Florenta pe parcursul a 10-14 zile. Vedem ce iasa... No boardgames there. :)

Chuckila
King Meeple
King Meeple

18 May 2011, 11:07

Vara asta e prima de cand s-a nascut Evelin cand chiar nu avem nimic in plan. De Turcia ne-am cam saturat, chiar daca e o destinatie foarte buna pentru cei cu copii mici.

Finii pe care tocmai i-am nasit acum 2 weekenduri ne-au facut o invitatie inspre Grecia, s-ar putea sa o onoram - cred ca ar fi foarte faina iesirea daca am reusi sa ne strangem mai multi. Insa in mare, weekendurile vreau sa le petrec departe de aglomeratie; un prieten bun si-a facut casuta la vreo 15km de Cluj, la poalele padurii si am mai tot fost pe la el. Un boardgame pe terasa, un gratarel, copiii au loc unde sa fuga berechet, nu tu trafic ... superb. Acum ca a inceput sa fie frumos si seara, ne mai strangem la o terasa, o berica, o poveste, un gratarel, poate si un boardgame.

Cum se incalzeste si pe la munte o sa incepem sa planificam weekenduri pe acolo. Belis, Marisel, Vladeasa, Sovata ... ce este accesibil in cateva ore cu masinuta pe aici prin zona.

Rautz

18 May 2011, 19:30

Mare grija cu Grecia, si noi ne gandisem dar mai bine nu, sunt tot felul de revolte, greve si probleme pe acolo

Noi o sa mergem la un concurs de sah la Cap Aurora, nu cred ca o sa jucam dar e putin mai ieftin cu sahul iar statiunea e mai retrasa

O sa mai mergem si undeva in sudul Frantei, momentan inca suntem nehotarati daca sa mergem la Barcelona si apoi sa trecem prin Carcassonne ;)
Fie mergem la Paris, la Notre Dame si Palais Royale

Chuckila
King Meeple
King Meeple

18 May 2011, 19:40

Unde am fost la noi pe litoral si mi-a placut mult este Hotel Dana din Venus. Camerele nu cine stie ce, insa complexul e superb, parca esti cazat intr-un parc. Multa vegetatie, complexul foarte bine ingrijit, piscina si locurile din jurul ei frumos intretinute si mancarea, cel putin ce am luat noi, extrem de buna. O potentiala explicatie, patronul nu este roman?

Statiunea este linistita, numai buna de mers cu copilul mic sau pentru relaxare. Pentru papica era si un Spring Time (sau cum le zice la acele "impinge tava" sub liceenta) iar plaja era lina, intrai incet de tot in apa. Ca si adult, te cam plictiseai pana sa ajungi la nivel de inot. Cum spuneam, buna pentru copchii. :D

Cel mai probabil, daca alegem sa mergem si anul acesta la mare - extrem de probabil tinand cont ca aerosolii marini sunt recomandare medicala pentru fetita noastra - acolo ne vom intoarce. Dar de data asta, o luam si pe buni :lol: :lol:

cristina

19 May 2011, 22:25

Mda...cand am deschis acest subiect nici nu ma gandeam ca peste o saptamana voi pleca intr-o mini vacanta. Si pentru ca nu ma pot abtine, am sa va spun si voua ce mi s-a intamplat astazi...ajung acasa, deschid FB si ce gasesc "Ati castigat un sejur pt 2 pers, Hb, 4nopti, Philoxenia Bungalows,Halkidiki, Grecia.Va rugam sa ne contactati." What?! ...Da, am castigat, cu un simplu "like" (fara nume agentie ca sa nu para publicitate), dat dintr-o prostie, nici nu-mi aminteam pentru ce anume :lol: . Asadar, vinerea viitoare pe 27.05 plecam in Grecia. Pentru noi nu e prima data cand mergem in Grecia, avem ceva vacante la activ. Am sa va povestesc cum a fost si care era atmosfera la greci.

suf
King Meeple
King Meeple

19 May 2011, 23:17

Super! Felicitari si distractie maxima!

Diana

20 May 2011, 20:06

cristina wrote: "Ati castigat un sejur pt 2 pers, Hb, 4nopti, Philoxenia Bungalows,Halkidiki, Grecia.
Felicitari! Cred ca o sa-ti placa, noi am fost de 2 ori in aceeasi locatie si hotel si ne-am simtit foarte bine. Sa inchiriati o masina sa faceti si turul peninsulei! :)

cristina

20 May 2011, 20:31

Multumesc pt felicitari.
@Diana In Grecia am fost de f multe ori. Am facut turul peninsulei, stim exact unde ne place. Cel mai frumos e pe Sithonia, mai exact, in Toroni, parerea mea. E o statiune mica, linistita, unde grecii vin la sf de weekend. Iata cateva linkuri pt cazari: http://www.georgiadis-house.com , http://studiospanagiota.gr , http://www.garten-von-toroni.eu. Imi place la fel de mult si in Sarti, e mai tineresc, mai multa agitatie, exact opusul. Depinde ce cauti. Acum vreau liniste!!!!

Shaikan
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare

20 May 2011, 23:59

cristina wrote:Multumesc pt felicitari.
@Diana In Grecia am fost de f multe ori. Am facut turul peninsulei, stim exact unde ne place. Cel mai frumos e pe Sithonia, mai exact, in Toroni, parerea mea. E o statiune mica, linistita, unde grecii vin la sf de weekend. Iata cateva linkuri pt cazari: http://www.georgiadis-house.com , http://studiospanagiota.gr , http://www.garten-von-toroni.eu. Imi place la fel de mult si in Sarti, e mai tineresc, mai multa agitatie, exact opusul. Depinde ce cauti. Acum vreau liniste!!!!
Felicitari si din partea mea si la mai multe. Sfat prietenesc...mergeti in Creta...e superb...mult mai frumos ca in Grecia Continentala din punctul meu de vedere. (am fost de 4 ori in Grecia si in Creta mi-a placut cel mai mult).

Rautz

23 May 2011, 04:50

Am cumparat deja biletele de avion, o sa mergem la Barcelona, apoi spre sudul Frantei(Toulouse), si trecem prin Carcassonne
Am mai fost de 2 ori in zona aia, o zona cu foarte multe castele, rauri, gradini superbe.
Daca a mai fost cineva in acea zona poate are vreo sugestie ce e interesant de vizitat

cristina

14 Jun 2011, 12:01

Ne-am intors de ceva vreme din mini vacanta. Vreau sa va spun ca in Grecia e liniste; stiu ca pe la noi se anunta greve si alte cele, dar sunt in Atena, nu afecteaza cu nimic partea turistica. Economia subterana functioneaza si la ei ca si la noi fff bine. Dar sa nu intram in politica aici, ca nu e cazul. Prin urmare, a fost f frumos, ne-am simtit f bine, am gasit niste vilute (ale unui neamt!) f frumoase pe plaja si ne-am hotarat ca in loc de Thassos sa mergem acolo la sf lunii cu kinderul.
@Bahaus Barcelona e f frumoasa! Nu rata o excursie la Girona, EmpuriaBrava (o mica Venetie artificiala) si la Figures (Muzeul Salvador Dali). Cred ca sunt in drumul tau spre Franta. Vacanta placuta!

Rautz

14 Jun 2011, 18:18

cristina wrote: @Bahaus Barcelona e f frumoasa! Nu rata o excursie la Girona, EmpuriaBrava (o mica Venetie artificiala) si la Figures (Muzeul Salvador Dali). Cred ca sunt in drumul tau spre Franta. Vacanta placuta!
Multumesc, o sa tin cont de recomandari, am mai fost de 2 ori la Barcelona si m-am concentrat pe creatiile lui Gaudi: am fost la Sagrada Familia, cateva cladiri(blocuri) si in parcul Guell
A mai fost un prieten boardgamer la Carcassonne si mi-a zis ca nu e cine stie ce dar asta e, o sa merg si eu sa vad daca tot e in drum si o sa fac niste poze

bogdanpocol

15 Jul 2011, 19:16

AMR 1 ora
Destinatie - Croatia
Boardgames in bagaj 5
Cand ma intorc pun si poze :D

Chuckila
King Meeple
King Meeple

15 Jul 2011, 19:29

Imi place, asta da dedicare. AMR 1 ora si se gaseste timp de postat pe forum. :D

tasurinchi
King Meeple
King Meeple

22 Sep 2011, 11:03

Vara a trecut, dar daca vreti sa va faceti cumva planuri pentru anul viitor :D:

http://boardgamegeek.com/blogpost/2261/ ... -of-an-end

suf
King Meeple
King Meeple

22 Sep 2011, 11:08

Mmmmmmm niiiice!

DanielIndru
King Meeple
King Meeple

22 Sep 2011, 11:22

Preturile mi se par cam mari, noi am platit ~200 EUR pentru 7 nopti intr-un apartament mic si OK in Creta.
Aici ar trebui sa dau 60 EUR pe noapte. :shock:
Si va mai zic ceva: nu apuci sa joci boardgames daca ajungi prin locurile alea, tot timpul o sa vrei sa mergi sa vezi plaje, sa faci baie, sa explorezi insule, etc

Anyways, locurile sunt extraordinare, Cicladele sunt niste insule care merita vazute in viata asta.
Am scris putin despre experienta mea greceasca pe site.
Last edited by DanielIndru on 22 Sep 2011, 11:31, edited 1 time in total.

tasurinchi
King Meeple
King Meeple

22 Sep 2011, 11:28

100 de euro apartamentul sau de persoana?

DanielIndru
King Meeple
King Meeple

22 Sep 2011, 11:32

Apartamentul/persoana era 100, am corectat mai sus cu suma corecta.
Nu era in vreo statiune fancy, ci intr-una mica (cate o statiune mare se afla la 3 km si la est si la vest), dar plaja era aproape, marea era la 20m sub geam si restaurantele din jur erau excelente.

Post Reply

Return to “Offtopic - discutii libere”