Am gasit un articol cum de mult nu mi-a mai fost dat sa citesc. Frumos cu majuscula.
Aici:
http://totb.ro/poate-unul-dintre-ultimi ... n-romania/
Sper sa va placa si sper sa mai vorbim de carti pe-aici, de una, de alta...

iar alea ori sunt in ...germana, ori e language independentcristianf wrote:..si textele de pe cartile de joc ?!

O carte plină de clișee, neadevăruri istorice ( unele din ele absolut flagrante pentru un cititor avizat ) dar cu marketing adecvat - altfel spus : pur și simplu o impostură.alia wrote:Tocmai am terminat de citit "De ce este Romania altfel?" de Lucian Boia.
Per ansamblu pentru un cititor cu adevărat pasionat de istorie ( și eventual chestii legate de științele sociale/evoluția lor ) cărțile lui L. Boia - inclusiv aceasta - sunt pur și simplu pierdere de vreme. Ceva gen rubrica de analiză a șepticului din "Click" pentru un boardgamer ...{...}Ironie a soartei, Mitică ajunge totdeauna prea tîrziu: Boia și-a scris cartea tocmai într-o epocă în care Europa începe să nu prea mai fie altfel decît România…
P.S. : Peste cîțiva ani, cînd supremația Asiei de Est pe toate planurile va fi evidentă pentru toată lumea, Lucian Boia va tipări, bineînțeles că tot la editura lui Gabriel Liiceanu, o broșurea, tot demitizantă și Miticizantă, care va purta titlul “De ce este Europa altfel ?” Îndată ce va constata succesul acestei cărți la milioane de europeni și americani Miticizați, istoricul român va scrie și o operă-broșuricuță de sertar, pe care să o tipărească, la momentul potrivit, vreun strănepot al lui Patapievici, fofilat în fruntea vreunui ICR al acelor vremi de decădere și de Miticizare a Extremului Orient: “De ce este Asia de Est altfel ?”