Taxa de gameroom

un fel de loc de dat cu capul, loc de vorbit verzi si uscate, batut campii, etc
Rautz

Taxa de gameroom

14 Mar 2013, 11:41

Eu nu vreau sa platesc ca sa ma joc!
Nu stiu altii cum sunt dar eu ma feresc de locatii precum Red Goblin sau Gamesstop care percep taxa de intrare, sau cafenele cu preturi ridicole.
M-am intalnit recent cu un fost coleg de facultate, si el incepator in ale boardgames si D&D, mi-a spus acelasi lucru: a cautat un loc de joaca, atunci cand a auzit cat e taxa la RG a spus 'nu, mersi!'
La discutiile cu intalnirile din Cluj fix aceeasi problema constant: 'nu dau 10 lei sa ma joc'
Vreau locuri de joaca gratis si cafenele cu preturi decente.

Va zic doar atat, nu am nici o problema in a merge in alte cafenele (Lente, Deja Vu, Mystic Tree) sa fac consumatie si sa las si 5-10 Lei bacsis, sa le recomand prietenilor chiar si non-gameri (am recomandat Lente si Taraba la zeci de prieteni de exemplu)
Parerea mea e ca respectivii trebuie doar sa-si regandeasca strategia. Eu nu cred ca le merge atat de bine incat sa dea cu piciorul unor clienti care (din cate s-a vazut din recentul poll) cheltuie si 3000E+ pe an pe boardgames.

Solutia pe care o propun:
Le recomand o alternativa simpla daca tot vor taxa de intrare: respectiva taxa de intrare sa fie Store Credit.
Garantez ca daca cei 10 Lei s-ar strange in cont as vedea mai des intalnirile din Cluj desfasurandu-se in RG. Iar ei daca se duc in grup mare cumpara colectiv un joc la 1-2 intalniri (profitul din valoarea unui joc e posibil sa fie 30-40% asta inseamna ca magazinul nu mai castiga 10Lei/om insa tot castiga 3-4Lei/om, isi asigura si o reclama mai buna si sunt sigur ca macar un om din tot grupul tot va cumpara si altceva o data inconjurat de jocuri)
Magazinul va castiga mai multi bani per total, clientii castiga un loc de joaca fara taxa de intrare, e WIN-WIN

Ca o nota personala, pe mine unul RG m-au pierdut definitiv ca client, dar au o sansa de a castiga multi altii.

Daca numirea directa a firmelor deranjeaza pot edita numele in unele fictive, gen Red Zomblin, consider insa ca propunerea mea e macar ceva ce ar trebui sa considere, si putem castiga toti ceva din asta.

Miţã
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Zombie Killer

Re: Taxa de gameroom

14 Mar 2013, 11:55

Bahaus wrote:Eu nu vreau sa platesc ca sa ma joc!
Nu stiu altii cum sunt dar eu ma feresc de locatii precum Red Goblin sau Gamesstop care percep taxa de intrare, sau cafenele cu preturi ridicole.
M-am intalnit recent cu un fost coleg de facultate, si el incepator in ale boardgames si D&D, mi-a spus acelasi lucru: a cautat un loc de joaca, atunci cand a auzit cat e taxa la RG a spus 'nu, mersi!'
La discutiile cu intalnirile din Cluj fix aceeasi problema constant: 'nu dau 10 lei sa ma joc'
Vreau locuri de joaca gratis si cafenele cu preturi decente.

Va zic doar atat, nu am nici o problema in a merge in alte cafenele (Lente, Deja Vu, Mystic Tree) sa fac consumatie si sa las si 5-10 Lei bacsis, sa le recomand prietenilor chiar si non-gameri (am recomandat Lente si Taraba la zeci de prieteni de exemplu)
Parerea mea e ca respectivii trebuie doar sa-si regandeasca strategia. Eu nu cred ca le merge atat de bine incat sa dea cu piciorul unor clienti care (din cate s-a vazut din recentul poll) cheltuie si 3000E+ pe an pe boardgames.

Solutia pe care o propun:
Le recomand o alternativa simpla daca tot vor taxa de intrare: respectiva taxa de intrare sa fie Store Credit.
Garantez ca daca cei 10 Lei s-ar strange in cont as vedea mai des intalnirile din Cluj desfasurandu-se in RG. Iar ei daca se duc in grup mare cumpara colectiv un joc la 1-2 intalniri (profitul din valoarea unui joc e posibil sa fie 30-40% asta inseamna ca magazinul nu mai castiga 10Lei/om insa tot castiga 3-4Lei/om, isi asigura si o reclama mai buna si sunt sigur ca macar un om din tot grupul tot va cumpara si altceva o data inconjurat de jocuri)
Magazinul va castiga mai multi bani per total, clientii castiga un loc de joaca fara taxa de intrare, e WIN-WIN

Ca o nota personala, pe mine unul RG m-au pierdut definitiv ca client, dar au o sansa de a castiga multi altii.

Daca numirea directa a firmelor deranjeaza pot edita numele in unele fictive, gen Red Zomblin, consider insa ca propunerea mea e macar ceva ce ar trebui sa considere, si putem castiga toti ceva din asta.
Sunt perfect de acord cu tine, am fost la GemSoap si am fost de acord sa platesc 5 lei taxa pe masa chipurile, dupa 5 ore am terminat sesiunea si ni s-a spus ca noua regula e 5 lei pentru 4 ore ce depaseste alti 5 lei alte 4 ore samd.
Cred ca aceste magazine nu au consumatie si plata la curent si toate cele se face din aceasta taxa dar nu e normal sa ma limitezi la un numar de ore ca asa crezi ca e mai bine in conditiile in care cumparasem de 70 de lei sleevuri tot de la ei :(

Shaikan
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare

14 Mar 2013, 12:35

Man, ce tra sa intelegi tu e ca un Game Store, difera de un magazin online tocmai prin faptul ca platesc o chirie in locatia respectiva, deci au o cheltuiala lunara mai mare. Conceptul de gamestore e abia la inceput la noi, ceea ce vor sa faca si RG si Gamesstop e sa adune o baza de clienti, care sa aibe un membership in cadrul caruia au diverse facilitati, similar cu membarship-urile de la magazine de pe afara. Dai o taxa lunara, mergi si te joci, ai diverse reduceri si benefici, evenimente....etc. Si tra sa recunosti ca e frumos sa intri intr-un magazin si sa vezi toate jocurile pe raft, sa poti interactiona cu ele si sa te decizi pe care il vrei in colectie :). In plus, intr-o cafenea vor fi si alti oameni care nu joaca boardgame-uri si care pot incomoda sau pot fi deranjati de zgomotul de la mesele de joc, un gamestore e creat special sa ofer un spatiu doar de joaca :).

Nu ma intelege gresit, nu am nimic cu magazinele online sau cu cafenelele unde se tin evenimente. Am fost de multe ori in Ceainerie si in Lente(in cele mai noi nu am ajuns din lipsa de timp) si m-am jucat si m-am simtit bine, iar in privinta jocurilor le-am luat cam de peste tot, doar ca inteleg de ce exista taxa respectiva si ce vor Gamestore-urile sa faca. Si sincer, pe mine unul, ma incanta faptul ca a inceput sa se extinda fenomenul si ca nu mai e limitat doar la boardgames. Activitati de genul sesiunilor de Pathfinder din Red si Lex, a sesiunilor de D&D din Gamesstop(care se tin ocazional) si acum de exemplu sesiunile de Miniature Painting care se vor tine in Gamesstop sunt lucruri care tine tot de Geek culture si gaming culture :). Sincer tot sper sa prind mai mult timp sa ajung si prin Gamesworkshop sa vad si eu niste Warhammer si poate sa incerc si sper in curand sa vad si la noi un magazin de Comics sau sesiuni de LARP-ING :).

Si sincer mi-e greu sa cred ca 5 sau 10 lei sparge buzunarul cuiva, avand in vedere ca ulterior preturile la sucuri and stuff sunt mai mici decat intr-o cafenea/bar si de asemenea poti lua si din afara mancare/bauturi. Daca esti ok sa spargi 40-50 de lei in Lente, mi se pare topicul asta complet irelevant, pentru ca ai sparge aceeasi suma de bani sau poate mai putini intr-un gamestore :).

Daca spui ca nu vrei sa platesti sa te joci, atunci play at home, sau faceti o strangere la cineva acasa, din grupul vostru si jucati ce vreti, cat vreti, cum vreti :). Si totusi si acolo dai bani la supermarket pentru cumparaturi(dar mai putin decat in alte parti). Pentru ca a merge la o cafenea e tot "Pay to play",doar ca in loc sa iti ia banii la intrare, ti ia la iesire :)).

Just my 2 cents :gg:

tasurinchi
King Meeple
King Meeple

14 Mar 2013, 12:47

De acord cu Darksion. Treaba asta cu refuzul de a plati o taxa mi se pare mai degraba o chestie de principiu ("nu vreau sa platesc taxa ca sa ma joc"), pentru ca, in final, te costa, de fapt, mai putin sa te joci la RG sau Gamesstop (imi dau cu presupusul, pentru ca nu am fost niciodata la Gamesstop) decat in cafenelele obisnuite.

Eu personal ma simt mai bine in Lente, spre exemplu (bere+posibilitatea de a fuma :mrgreen:), insa nu mi se pare exagerata politica RG sau Gamesstop, avand in vedere ca taxa e mica si preturile la bauturi la fel. In plus, nici nu ai vreo "obligatie" sa consumi, precum in alte parti (nu ca ar sta cineva la Lente sa imi numere bauturile, dar na, eu unul nu ma simt bine sa beau o apa toata ziua).
Last edited by tasurinchi on 14 Mar 2013, 13:01, edited 1 time in total.

Chuckila
King Meeple
King Meeple

14 Mar 2013, 12:56

Eu sunt ca si pisica lui Schrodinger in legatura cu aceste taxe.

Pe de o parte inteleg magazinul care pune la dispozitie un spatiu dedicat jocurilor, cu toate conditiile perfecte de joc: mese mari cu spatii suficiente intre ele pentru a nu-i deranja pe ceilalti, luminare perfecta a incaperii, prezenta doar a oamenilor interesati de gaming, etc.

Pe de alta parte insa (si nu pot sa spun exact de ce), ma deranjeaza aceasta taxa. Cel putin modul in care este ea implementata. Si ii inteleg si pe ceilalti care sunt si mai vehementi decat mine. Noi ne adunam miercuri, in general de la 18:00-19:00. Localul se inchide de la 22:00. 10 lei in aceste conditii este mult; daca as vorbi de o zi plina de joc, inteleg. Insa ideea de a avea fie consumatie ca parte din acea taxa, sau un fel de Store Credit pare o solutie de compromis acceptabila. Chiar si reducerea taxei de intrare pentru cei care organizeaza intalnirile constant si ajung doar seara.

Ma bucur ca se fac si la noi aceste locuri dedicate de joaca, insa mi-e ca politica actuala nu le aduce maximul de profit pe care l-ar putea obtine. De la mine sigur nu. Am fost o singura data la RG, a fost superb si m-am simtit excelent. Insa o zi intr-un weekend care o sa dedic complet jocurilor este posibila odata la 2-3 luni. Si daca tot gasesc acel weekend, prefer sa il lungesc putin si sa organizez o intalnirea nationala (sau locala mare ca si Hajdu).

Nu stiu care este solutia pentru moment. Decat un eventual dialog cu proprietarii de asemenea locatii, pentru a putea vedea unde este calea de mijloc, prin care sa aibe de castigat toata lumea.

Eu sunt dispus sa dau feedbackul care l-am primit ca parte din grupul de joc pe care il frecventez.

Rautz

14 Mar 2013, 13:37

Darksion wrote:Man, ce tra sa intelegi tu e ca un Game Store, difera de un magazin online tocmai prin faptul ca platesc o chirie in locatia respectiva, deci au o cheltuiala lunara mai mare. Conceptul de gamestore e abia la inceput la noi, ceea ce vor sa faca si RG si Gamesstop e sa adune o baza de clienti, care sa aibe un membership in cadrul caruia au diverse facilitati, similar cu membarship-urile de la magazine de pe afara. Dai o taxa lunara, mergi si te joci, ai diverse reduceri si benefici, evenimente....etc.
Fix acelasi lucru l-am zis si eu, sa ofere beneficii in schimbul celor 10 Lei, Credit-ul era un excelent beneficiu.
In schimb momentan beneficiul e doar masa de joc. Multumesc frumos, dar 10 Lei e mult prea scump sa platesc doar pentru a ma aseza pe un scaun.

Deci asta caut si eu, beneficiile, Store Credit, % reduceri la jocurile cumparate, ceva care sa justifice cei 10 Lei.

Perfect de acord ca cheltui mai mult intr-o cafenea, dar stiu mai bine sa ma atraga, necerandu-mi taxa la intrare. E clar ca nu sunt singurul care gandeste la fel, si e in avantajul magazinelor sa incerce sa ma atraga(sunt un client cheltuitor si fidel) decat sa zica 'astia care gandesc asa au pitici pe creier si nu ne intereaza sa-l avem client'

Exemplul meu era clar: Chuckila a fost o singura data, deci RG a castigat 10 Lei.
Daca in schimbul celor 10 Lei Chuckila primea Store Credit, sunt absolut convins ca s-ar fi tinut acolo majoritatea intalnirilor din timpul saptamanii. Sa zicem 5 intalniri de pe urma carora RG castiga 3-4 Lei. Erau deja 15-20 Lei. Plus reclama. Plus probabilitatea mare ca Chuckila sa cumpere ceva o data aflat acolo.
Si asta doar de pe urma unui singur om. Ei sunt 5-10 oameni care se tot intalnesc.
Castiga si Chuckila, castiga si RG.

Imi cer scuze lui Chuckila, am folosit numele lui doar ca exemplu, daca e lezat de vreuna din afirmatii pot sterge.

Stiu prea bine conceptul de game store si chiar acum citesc sfaturi data de experti pentru astfel de afaceri, iar ce am propus eu e o idee preluata de la unul din experti(oameni care detin/au detinut lanturi de game stores)

fl0po
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: iOS Netrunner

14 Mar 2013, 13:52

Eu cred ca 14-15 lei credit la Red Goblin nu ar determina pe nimeni dintre cei consacrati pe forumul asta sa cumpere ceva de acolo ... asta gandindu-ma la ce preturi practica RG. Pe de alta parte poate ar trebui implementata varianta de abonament lunar pentru impatimiti...sau ceva de genul spalatorie auto - vii de 4 ori a cincea oara e gratis. Nu am fost niciodata sa ma joc la RG dar daca s-ar ivi ocazia nu cred ca nu as da 10lei (mai ales ca din astia scazi un suc care e inclus). Pentru mine principalul motiv pentru care as da cei 10 lei ar fi ca nu stau in fum de tigara - fiecare cu piticul lui - si ca nu tre sa vin cu jocuri de acasa deoarece jocurile puse la bataie de RG sunt destule. Normal ca ar fi super sa nu platesti nimic dar si daca te gandesti din punctul de vedere al magazinului nu cred ca reprezinta nimic cei 10 lei, in sensul ca poate e prea putin vis a vis de costuri/investitie. Nu stiu daca mai e valabil dar la cumparaturi de 100 sau 150 lei primesti ceva intrari gratis la sala de jocuri RG.
HACK OR GET WHACKED!

acidutzu

14 Mar 2013, 14:17

Avantajul unui magazin este ca uneori te ajuta sa te hotarasti sa cumperi un joc daca-i simti cutia in mana, daca-i vezi de aproape piesele, daca te convingi ca nu mai poti pleca acasa fara el. Pe un site totul e impersonal, doar niste poze mici care nu spun prea multe. :lol:

Krystal
Wizard Meeple
Wizard Meeple

14 Mar 2013, 14:27

fl0po wrote:Eu cred ca 14-15 lei credit la Red Goblin nu ar determina pe nimeni dintre cei consacrati pe forumul asta sa cumpere ceva de acolo ... asta gandindu-ma la ce preturi practica RG. Pe de alta parte poate ar trebui implementata varianta de abonament lunar pentru impatimiti...sau ceva de genul spalatorie auto - vii de 4 ori a cincea oara e gratis. Nu am fost niciodata sa ma joc la RG dar daca s-ar ivi ocazia nu cred ca nu as da 10lei (mai ales ca din astia scazi un suc care e inclus). Pentru mine principalul motiv pentru care as da cei 10 lei ar fi ca nu stau in fum de tigara - fiecare cu piticul lui - si ca nu tre sa vin cu jocuri de acasa deoarece jocurile puse la bataie de RG sunt destule. Normal ca ar fi super sa nu platesti nimic dar si daca te gandesti din punctul de vedere al magazinului nu cred ca reprezinta nimic cei 10 lei, in sensul ca poate e prea putin vis a vis de costuri/investitie. Nu stiu daca mai e valabil dar la cumparaturi de 100 sau 150 lei primesti ceva intrari gratis la sala de jocuri RG.
la RG e inclus un suc in cei 10 lei? poate in Bucuresti. esti sigur? in Cluj nici vorba. :?

Rautz

14 Mar 2013, 14:33

fl0po wrote:Eu cred ca 14-15 lei credit la Red Goblin nu ar determina pe nimeni dintre cei consacrati pe forumul asta sa cumpere ceva de acolo
Cred ca nu ai inteles exact ce am propus, ai plati tot 10 Lei/intrare, dar in loc sa dispara pur si simplu, de banii aia primesti un voucher daca vrei. Dupa 5 intrari ai deja 50 Lei voucher. Dupa 10 intrari ai 100 Lei. Profitul vine din jocul vandut cu acei 100 Lei. Tu platesti cu voucherul 100 Lei. Pe ei jocul i-a costat 60-70 Lei. Acolo sunt cei 30-40 Lei profit, respectiv 3-4 Lei/intrare.

Castiga mai putin per vizitare dar parerea mea e ca ar castiga mult mai mult din numarul de jucatori+reclama+jocuri cumparate.
acidutzu wrote:Avantajul unui magazin este ca uneori te ajuta sa te hotarasti sa cumperi un joc daca-i simti cutia in mana, daca-i vezi de aproape piesele, daca te convingi ca nu mai poti pleca acasa fara el. Pe un site totul e impersonal, doar niste poze mici care nu spun prea multe. :lol:
Cu atat mai mult castiga daca atrag oamenii acolo. O taxa de intrare nu e un mod de atragere ci din contra.

Ganditi-va numai ce ar fi daca saptamanal pe forum, la sectiunea Intalniri ar zice toti 'eu merg in RG!', 'si eu!' in loc de 'pfff e 10 Lei, hai mai bine intr-o cafenea' cum e cazul acum

Si sper ca va dati seama cat de ridicola e aducerea mereu in discutie a CHIRIEI in conditiile in care majoritatea game store-urilor din strainatate nu percep vreo taxa de intrare, realizeaza ca e added value

Eu doar am oferit un feedback, e treaba fiecaruia cum isi conduce afacerea si nu am indemnat pe nimeni sa nu plateasca 10 Lei.

acidutzu

14 Mar 2013, 15:32

Stiu si de aia nu merg pe nicaieri, ca la sfarsitul anului sa-mi iau inca 2-3 jocuri. :ugeek:

Pentru cei care nu au unde sa se joace, care nu dau si ultimul ban pe ultimul joc aparut, sau, dimpotriva, isi permit sa dea salariul mediu pe un intreg an doar pe jocuri zece lei nu conteaza.

Acum, din cat m-am plimbat pe la RG, in fiecare weekend este plin, in special de persoane care nu au jocuri acasa (cel putin nu mai mult de trei). Partea cea mai buna e ca nu se fumeaza (nu de alta, dar nu au aerisire buna :lol: ). Asa 10 lei pentru 4-5 ore este una dintre cele mai ieftine distractii cand iesi in oras.

Gamesstop-ul l-am vizitat cand am luat Runner-ul. Au o sala super mare si super luminata, care a fermecat-o pe Oana. Cica sa mergem sa ne jucam acolo. E nebuna? Daca as avea acasa doar monopoly, as sta intr-o debara, sa nu am loc sa intind un Arkham cu 10 extensii, si nu as avea pe ce sa-l intind ar merge.

Dar asa, la aia 10 lei, mai pun inca 390 si-mi iau Galaxy Trucker big box. :lol:

Rautz

14 Mar 2013, 17:16

Uite un pasaj bun:

Game Room Management

Having game space is not enough. You need to manage it. The game room is a marketing tool. You don't let your customers design your print ads for you. You don't let them set your prices for you. You don't let them determine what goes on in your game room. Otherwise, you're under-utilizing one of the most expensive marketing tools you're paying for.

That's not to say that you choose who plays what. Managing your game space is all about filling it with gaming opportunities. In previous articles I described three main game room activities that form your basic toolbox: tournaments, leagues and demos. Focus on those.

To sum up that material, here's the quick version. Find or recruit product champions. Schedule events. Encourage participation in those events. Get feedback from everyone, and in turn give your feedback to the vendor who provided the volunteers to help make the process better for everyone.

For open play, set policies that encourage maximum attendance and lots of play. You might require that your staff anyone who wants in to join their game. Structure your game room rules to convince people to stay, join in the fun, and spend money.

Mai scriu o data, pentru ca la noi nu prea se intelege: The game room is a marketing tool.

VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator

14 Mar 2013, 17:29

Ia sa-mi dau si eu cu parerea asupra subiectului de fata... :)

Pe de o parte, sunt de acord ca a da 10 lei pentru a te juca undeva este un efort in conditiile in care in alte parti e moka. Deci de ce ar trebui sa platesc? Pe de alta parte, prefer sa merg intr-un loc dedicat gaming-ului, in care nu se fumeaza, am mese spatioase si lucsi suficienti (spre deosebire de localuri unde se incearca intretinerea unei atmosfere... cum sa-i zic?... de confort).

Subscriu pana una-alta la ideea propusa de Darksion, aceea de Membership fee (adica de fidelizare). Am avut 2 sau 3 randuri de discutii cu Kshu (proprietarul Gamesstop) anul trecut pe tema asta, care ar fi rezultat in anumite avantaje pentru crearea unui grup de jocuri care implica cotizarea lunara, dar care se lovea de aceasta problema ridicata aici: "de ce sa platesc ca sa ma joc?"

Personal, nu m-ar deranja sa dau 10 lei pe sedere (sau 50 pe abonament lunar), ca sa pot sa merg sa ma joc intr-un spatiu... elocvent. Si adecvat. Nu m-ar deranja sa dau nici 80 de lei ca sa fiu parte dintr-o ghilda (sau ziceti-i cum vreti), daca as avea si alte avantaje pe langa accesul la un spatiu si la niste jocuri (reduceri la cumparaturi, intaietate la procurarea jocurilor nou aparute, etc.). Totusi, pana una alta, profit de faptul ca pot sa ma duc sa joc moka in diverse locatii. Stiu, sunt un egocentrist...

Pe de alta parte, as vrea sa ma leg de niste idei propuse anterior mesajului meu:
- daca toata lumea se duce la locul de joaca X, care apartine de magazinul MX, nu mi-ar atrage in mod deosebit atentia asupra magazinului MX; poate acest lucru ar functiona cu un incepator, dar si in cazul acestora va intra in curand in efect regula "cumpar de unde e mai ieftin, nu neaparat de unde e mai popular";
- ce anume il asigura pe un proprietar de magazin care ofera si spatiu de joaca ca daca tu vii de 30 de ori la el sa te joci, fara sa platesti intrare, cumperi si un joc din stocul sau? asta in conditiile in care alte magazine practica preturi mai bune...
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

Rautz

14 Mar 2013, 17:40

Toata lumea e focusata pe ideea asta ca se ofera ceva, deci trebuie neaparat sa primeasca bani pentru asta. Mie mi-e destul de clar ca acest lucru functioneaza mult mai bine ca unealta de marketing, de atragere, decat ca un mijloc in plus de a castiga bani.
Problema majora e ca daca apare pe piata cineva destept care va oferi acest lucru(spatiu mare, luminat si curat) gratis pe langa un game store decent, cele actuale mor. Pentru ca nu au atras clientii care conteaza cu adevarat, cei care le cumpara jocuri multe din magazin (cum spunea si acidutzu, cei care se duc acolo au 2-3 jocuri acasa)
VickdaReaper wrote: Pe de alta parte, as vrea sa ma leg de niste idei propuse anterior mesajului meu:
- daca toata lumea se duce la locul de joaca X, care apartine de magazinul MX, nu mi-ar atrage in mod deosebit atentia asupra magazinului MX; poate acest lucru ar functiona cu un incepator, dar si in cazul acestora va intra in curand in efect regula "cumpar de unde e mai ieftin, nu neaparat de unde e mai popular";
- ce anume il asigura pe un proprietar de magazin care ofera si spatiu de joaca ca daca tu vii de 30 de ori la el sa te joci, fara sa platesti intrare, cumperi si un joc din stocul sau? asta in conditiile in care alte magazine practica preturi mai bune...
-daca toata lumea s-ar duce in MX te vei duce si tu ca sa te joci. La fel cum acum de exemplu merge toata lumea in Lente si mergi si tu tot acolo. Si o data ajuns acolo cumperi pentru ca e jocul in fata. Poate in alta parte e cu 10 Lei mai ieftin, dar acolo jocul e in mana ta. Totul e sa fii atras sa mergi acolo.
-acelasi punct ca mai sus, nu-l asigura nimic, dar marketingul e o unealta foarte puternica. Cand te duci de exemplu intr-un castel din Franta, ti se dau acolo gratis vinuri scumpe, branzeturi scumpe. Ce-l asigura pe el ca nu-ti umpli burta si pleci? Nimic. Dar lumea le cumpara. Chiar daca-s vinuri si branzeturi scumpe. Pe care le gaseste si in alta parte mai ieftin. Sunt acolo, sub nasul tau, le pipai, le mirosi, le cumperi. Marketing. Strainii se pricep mai bine decat noi.

Vezi si pe BGG topicuri cu duiumul in care lumea care se duce sa se joace in FLGS se simt bine ca ajuta respectivul magazin, si cumpara de la ei, iar acolo diferenta de pret nu e ca aici, ajunge si la 40-50%. O mica mare diferenta insa: FLGS-urile despre care se vorbeste(majoritatea oricum) nu percep taxa de intrare.

VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator

14 Mar 2013, 18:08

Ai si tu dreptatea ta in ce spui, Bahaus, dar omiti niste lucruri, cum ar fi ca marketing-ul nu este acelasi lucru cu vanzarile si ca, totusi, traim in Romania, tara care are alte particularitati fata de tarile in care sunt scrise cartile de marketing. ;) De asemenea, exemplul cu vinurile si branzeturile este total eronat. Nu cadea in capcana de a compara mancarea cu jocurile. E o distanta foarte mare de la una la alta, iar daca o regula (de marketing) merge la mancare, cu siguranta ca sansele sa mearga si la board games sunt mult reduse.
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

suf
King Meeple
King Meeple

14 Mar 2013, 19:34

Eu sustin punctul lui Bahaus. Spatiul de joaca e o oportunitate pentru magazin. Imi amintesc un magazin de camasi unde nu m-au lasat sa probez camasa fara sa o cumpar in prealabil. Cum ar fi sa platesti intrarea intr-o cafenea pentru ca ai mese la care poti sta chiar si daca nu consumi ceva, sau intrarea in Carturesti pentru ca ai voie sa te uiti prin carti fara sa le cumperi? Daca m-as zgarci intr-atat incat sa merg acolo sa-mi gasesc produsul si apoi sa-l caut pe net cu 5 lei mai ieftin, oricum n-as plati taxa de intrare. Magazinul organizeaza spatiu de joaca in cel mai bun caz pentru ca nu i se acorda atentia de care are nevoie. Daca magazinul striga la portavoce, dar nu-i nimeni sa-l asculte, nu vad cum ar avea mai mult succes daca ar costa sa asculti ce are de zis.

Eu si djdano am renuntat la locul nostru public de joaca pentru ca, desi aveau bere buna, cei de acolo nu pricepeau ca trebuie sa lase becurile aprinse. Era singurul lucru de facut ca noi sa cumparam 6 beri si 2 sucuri (la pret de local) la o masa unde apoi n-a mai stat nimeni. A se observa cum greutatile vietii celor care conduc localul, costurile lor, concurenta, produsele, marketingul, idealurile si principiile lor nu au facut cat un bec in ce priveste decizia noastra. Acasa am descoperit ca jocurile incap pe masa, iar berea sta bine in frigider indiferent cate becuri aprind.

As juca jocuri cu placere intr-un local (fara ceatza de tzigari), dar "daca platesti te lasam sa te joci cu/la noi" nu suna incurajator indiferent cum formulezi.

Chuckila
King Meeple
King Meeple

14 Mar 2013, 20:11

suf wrote:Acasa am descoperit ca jocurile incap pe masa, iar berea sta bine in frigider indiferent cate becuri aprind.
Da, insa asta este valabil pentru maxim 5-6 jucatori. Cand vorbesti de o posibila intalnire unde se aduna 10-20 oameni, nu mai prea merge asa usor cu berea in frigiderul de acasa. :lol:

Keyser
King Meeple
King Meeple

14 Mar 2013, 20:15

O sa-mi dau si eu cu parerea. Inteleg ambele puncte de vedere asa ca o zic cum e cazul meu: eu nu am masa pentru jocuri acasa, nu pot chema prietenii sa se joace la mine. Asa ca atunci cand nu sunt invitat pe undeva ies in oras sa joc ceva. Prefer locurile gen Red Goblin sau GameSStop (inca nu am fost la noua locatie). Practic eu eu merg acolo sa joc ceva, nu sa incerc o mancare noua sau sa beau un ceai fitos. Mie personal imi place sa joc efectiv, sa ma concentrez acolo ... nu sa treaca toata lumea pe langa mine, sa fie un zgomot de fond (cum e intr-un restaurant), cu alte cuvinte multe distrageri. Poate sunt eu mai ciudat dar imi place linistea atunci cand ma concentrez la ceva :) De aceea imi plac locurile mai dedicate nisei decat cele care sunt in primul rand carciumi care mai primesc din cand in cand jucatori.
#nambos

The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist. - Verbal Kint

fl0po
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: iOS Netrunner

14 Mar 2013, 20:18

magazinul x are un spatiu de joaca. problema e ca acest spatiu nu este foarte mare. s-au facut 3-4 grupuri de jucaciosi care vin regulat si ocupa mai tot timpul spatiul de joaca. ei nu cumpara cam nimic din magazin pentru ca in general nu vor sa plateasca un adaos comercial mare comparativ cu alte magazine online, eventual externe. daca magazinul nu are jocurile pe care grupurile acestea doresc sa le joace, iar nu e problema ca fiecare vine cu ceva de acasa. de ce ar mai tine magazinul x spatiul acesta? atunci magazinul zice sa puna o taxa...deloc mare. poti sa incerci o gramada de jocuri. fiind nou in bransa iti convine sa iei 2-3 preteni si sa incerci niste jocuri pentru ca tu nu ai decat Catan si poate Carcassonne acasa...si nu stii ce mai vrei...sau stii ce vrei dar nu ai bani pt toate. peste ceva timp poate se incheaga un nou grup de jucaciosi care aprofundeaza materia si zic: nu mai mergem sa dam bani acolo, avem o gramada de jocuri deja si mergem intr-un loc unde nu platim nimic ca e aiurea sa dai 10 lei sa te joci. mai bine mergem intr-o nush ce cafenea, ne chioram la piesele de joc ca nu prea distingem culorile...inhalam gratis niste tutun si poate ni se face si ceva foame, comandam si platim mancare cu adaos comercial...si la sfarsit lasam si o spaga ca asa se face. la final cred ca am pierdut mai mult de 10 lei. cred ca ideea lui RG este de a aduce noi oameni in treaba asta cu jocurile, de a putea primi oricand la joaca copii si adolsecenti oferindu-le un spatiu decent. ca parinte eu le-as da bucuros copiilor cate 10 lei sa ii stiu acolo decat in vreo dugheana dubioasa.
HACK OR GET WHACKED!

adrim
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: euro-epic

14 Mar 2013, 20:33

Off-topic:
Observ ca in ultima perioada, se scrie din ce in ce mai mult despre bani si din ce in ce mai putin despre jocuri. Nu ma plang (pentru ca nici eu nu scriu mai mult), constat doar aceasta tendinta ...

On-topic:
Parerea mea e ca atata timp cat te simti bine este ok sa platesti. Unii se simt bine la localuri gen Lente altii la RG sau Gamesstop, fiecare cu motivele si preferintele lui. Atata timp cat toate locatiile astea de joaca functioneaza, inseamna ca exista cerere, deci lumea se simte bine.

Post Reply

Return to “Offtopic - discutii libere”