Fan Courier

un fel de loc de dat cu capul, loc de vorbit verzi si uscate, batut campii, etc
Miţã
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Zombie Killer

Fan Courier

27 Mar 2013, 13:05

Astazi am primit o mana de jocuri cu aceasta firma de 2 lei :(
Nu imi vine sa vred ca poate o firma de curierat sa isi bata joc in halul asta de clienti.

De azi inainte cand mai fac schimb sa achizitionez un produs voi sti ce sa intreb in legatura cu livrarea

:( :( :(

As fi vrut sa le pun la ultima cucerire, dar in halul asta :(

Gears of War :
from http://www.boardgamegeek.com/image/1615352

from http://www.boardgamegeek.com/image/1615353

Mansion of Madnes :
from http://www.boardgamegeek.com/image/1615354

from http://www.boardgamegeek.com/image/1615355

Chuckila
King Meeple
King Meeple

Re: Fan Courier

27 Mar 2013, 13:31

Ma doare sufletul sa vad jocurile lovite in asemenea hal :(. Problema cu firmele de curier a descris-o si Mihai. Odata ce ai semnat pentru primirea coletului, nu se mai prea poate face nimic.

Ca si un sfat in viitor, chiar daca pentru comanda actuala este tardiv: inainte de a semna primirea coletului, verifica starea jocurilor. Daca sunt lovite sau deteriorate, nu semna primirea si fa plangere.

Sau alternativa in cazul in care faceti schimburi este Posta Romana. Eu nu inteleg antipatia aceasta fata de PR (in afara de faptul ca tantiile de la ghiseu se misca in marsalier) - am trimis si primit in jur de 100 pachete si daca au fost ambalate corespunzator de expeditor, nu am avut probleme nici macar odata. Absolut niciodata. Pe cand vad despre firmele de curierat niste povesti de imi sta inima in piept.

PS: Si eu am primit la un moment dat un joc prin curierat cu colturile toate turtite (nici pe departe asa rau cum arata ale tale) si de atunci fie verific inainte, fie evit curieratul cat de mult pot.

DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Going Cardboard

27 Mar 2013, 13:41

Chuckila wrote: Sau alternativa in cazul in care faceti schimburi este Posta Romana. Eu nu inteleg antipatia aceasta fata de PR (in afara de faptul ca tantiile de la ghiseu se misca in marsalier) - am trimis si primit in jur de 100 pachete si daca au fost ambalate corespunzator de expeditor, nu am avut probleme nici macar odata. Absolut niciodata. Pe cand vad despre firmele de curierat niste povesti de imi sta inima in piept.
Si eu sustin folosirea PR.
Dezavantajul e ca uneori stai la coada sa depui/preiei un pachet, plus ca trebuie sa te deplasezi la oficiu.
Dar costurile sunt mici (sub 10 lei cu asigurare de 200 lei) si termenele de livrare de obicei de 2 zile lucratoare daca pachetul e trimis inainte de pranz.

alia
Special Meeple
Special Meeple

27 Mar 2013, 13:45

Eu m-am ferit de PR, dar am fost nevoita sa-i folosesc de cateva ori in ultima vreme si m-au impresionat pozitiv. Tot ce am trimis a ajuns in stare perfecta si foarte repede. Din pacate, PR este destul de rigida si eu care nu am mutatie in Cluj si adresa de Pl in buletin, nu pot primi aproape nimic fara scandal si discutii cu doamnele de la ghiseu:( De trimis nu imi mai este frica! :) chiar si cu cozile aferente si nelipsite.

Miţã
King Meeple
King Meeple

27 Mar 2013, 13:46

Chuckila wrote:Ma doare sufletul sa vad jocurile lovite in asemenea hal :(. Problema cu firmele de curier a descris-o si Mihai. Odata ce ai semnat pentru primirea coletului, nu se mai prea poate face nimic.

Ca si un sfat in viitor, chiar daca pentru comanda actuala este tardiv: inainte de a semna primirea coletului, verifica starea jocurilor. Daca sunt lovite sau deteriorate, nu semna primirea si fa plangere.

Sau alternativa in cazul in care faceti schimburi este Posta Romana. Eu nu inteleg antipatia aceasta fata de PR (in afara de faptul ca tantiile de la ghiseu se misca in marsalier) - am trimis si primit in jur de 100 pachete si daca au fost ambalate corespunzator de expeditor, nu am avut probleme nici macar odata. Absolut niciodata. Pe cand vad despre firmele de curierat niste povesti de imi sta inima in piept.

PS: Si eu am primit la un moment dat un joc prin curierat cu colturile toate turtite (nici pe departe asa rau cum arata ale tale) si de atunci fie verific inainte, fie evit curieratul cat de mult pot.
Si eu trimit prin PR chiar daca astept. Aici vanzatorul a ales acest curier si m-am conversat cu acesta este dispus sa imi dea ceva la pret de nimic doar ca sa se revanseze si ma asigura ca de la el au plecat intacte.

O sa raman cu PR fiindca ajung coletele cum trebuie, sunt asigurate si livrarea este mai ieftina si mereu primesc acel feeling de comunism (statul la coada cea mai mare placere :) )

Miţã
King Meeple
King Meeple

27 Mar 2013, 13:49

alia wrote:Eu m-am ferit de PR, dar am fost nevoita sa-i folosesc de cateva ori in ultima vreme si m-au impresionat pozitiv. Tot ce am trimis a ajuns in stare perfecta si foarte repede. Din pacate, PR este destul de rigida si eu care nu am mutatie in Cluj si adresa de Pl in buletin, nu pot primi aproape nimic fara scandal si discutii cu doamnele de la ghiseu:( De trimis nu imi mai este frica! :) chiar si cu cozile aferente si nelipsite.
O tipa de la posta m-a invatat o chestie utila cand vrei sa primesti la posta un colet dar nu esti din localitate, intereseaza-te ce post restant au de obicei este acelas cu oficiul postal si automat cu buletinul nu conteaza de unde esti iti poti ridica coletul.
In loc de adresa ta vorbeste cu cel ce trimite sa scrie Post restant x si ai rezolvat problema

Chuckila
King Meeple
King Meeple

27 Mar 2013, 13:52

Am citit de 5 ori si nu am inteles nimic :lol:

Miţã
King Meeple
King Meeple

27 Mar 2013, 13:53

Chuckila wrote:Am citit de 5 ori si nu am inteles nimic :lol:
ce anume?

alia
Special Meeple
Special Meeple

27 Mar 2013, 13:55

Miţã wrote:
alia wrote:Eu m-am ferit de PR, dar am fost nevoita sa-i folosesc de cateva ori in ultima vreme si m-au impresionat pozitiv. Tot ce am trimis a ajuns in stare perfecta si foarte repede. Din pacate, PR este destul de rigida si eu care nu am mutatie in Cluj si adresa de Pl in buletin, nu pot primi aproape nimic fara scandal si discutii cu doamnele de la ghiseu:( De trimis nu imi mai este frica! :) chiar si cu cozile aferente si nelipsite.
O tipa de la posta m-a invatat o chestie utila cand vrei sa primesti la posta un colet dar nu esti din localitate, intereseaza-te ce post restant au de obicei este acelas cu oficiul postal si automat cu buletinul nu conteaza de unde esti iti poti ridica coletul.
In loc de adresa ta vorbeste cu cel ce trimite sa scrie Post restant x si ai rezolvat problema
Da, stiu, dar atunci cand comand din afara, cum ar fi carti de pe bookdepository sau alte produse din afara tarii, imi este greu sa le scriu separat, mereu, ca nu trebuie la adresa aceea ci la aceasta (trebuie sa dai adresa oficiului postal). Cel putin la bookdepository, acum cativa ani cand am inceput sa comand de la ei, nu mergea cu post restant.
Oricum, una peste alta eu recomand PR in urma ultimelor experiente cu ei.

Chuckila
King Meeple
King Meeple

27 Mar 2013, 13:57

Miţã wrote:
ce anume?
Ce si unde trebuie trecut. Post Restant X?

suf
King Meeple
King Meeple

27 Mar 2013, 14:01

Chuckila wrote:
Miţã wrote:
ce anume?
Ce si unde trebuie trecut. Post Restant X?
La destinatar pui numele si in loc de strada pui post restant si oficiul postal, ceva de genu'.

suf
King Meeple
King Meeple

27 Mar 2013, 14:02

alia wrote:
Miţã wrote:
Da, stiu, dar atunci cand comand din afara, cum ar fi carti de pe bookdepository sau alte produse din afara tarii, imi este greu sa le scriu separat, mereu, ca nu trebuie la adresa aceea ci la aceasta (trebuie sa dai adresa oficiului postal). Cel putin la bookdepository, acum cativa ani cand am inceput sa comand de la ei, nu mergea cu post restant.
Oricum, una peste alta eu recomand PR in urma ultimelor experiente cu ei.
Poti incerca sa pui CNP-ul in adresa.

tasurinchi
King Meeple
King Meeple

27 Mar 2013, 14:14

Dap, eu intotdeauna rog expeditorul sa puna si CNP ul pe pachet, desi probleme foarte mari nu am avut pana acum (doar cate o intrebare mustratoare de genul "Stiti ca nu prea putem sa va dam pachetul daca nu corespund adresele?"). Se pare ca la capitala sunt mai obisnuite cu situatii de genul, drept pentru care nu insista prea mult niciodata.

DanielIndru
King Meeple
King Meeple

27 Mar 2013, 14:21

In Timisoara in ultima vreme nu mai conteaza deloc adresa din buletin, nici pentru coletele interne, nici externe.
Ba chiar doamnele de la unul din ghisee m-au vazut atat de des incat nu mai e nevoie de buletin, numai ne zambim si-mi primesc coletele.

acidutzu

27 Mar 2013, 14:30

Nu ca as lua apararea curierului (pe mine ma deranjeaza din alte motive), dar vad ca aici, ca si dincolo, nu se pune accentul pe felul cum a fost trimis coletul. Daca punga aia amarata era singurul mod de a proteja jocul, atunci acidentul asta nu avea cum sa nu se intample.

Poate ar trebui sa deschidem un topic despre importanta ambalarii corespunzatoare (de catre noi, in schimburi, sau de catre magazine, unde e cazul). Daca "scutul" nu are 5cm, nu trimiteti colete. Au fost situatii cand nu am trimis un colet pentru ca nu aveam cum sa-l protejez. Asa ar trebui sa faca si restul. Nu va mai bazati pe delicatetea firmei de transport.

Miţã
King Meeple
King Meeple

27 Mar 2013, 14:45

acidutzu wrote:Nu ca as lua apararea curierului (pe mine ma deranjeaza din alte motive), dar vad ca aici, ca si dincolo, nu se pune accentul pe felul cum a fost trimis coletul. Daca punga aia amarata era singurul mod de a proteja jocul, atunci acidentul asta nu avea cum sa nu se intample.

Poate ar trebui sa deschidem un topic despre importanta ambalarii corespunzatoare (de catre noi, in schimburi, sau de catre magazine, unde e cazul). Daca "scutul" nu are 5cm, nu trimiteti colete. Au fost situatii cand nu am trimis un colet pentru ca nu aveam cum sa-l protejez. Asa ar trebui sa faca si restul. Nu va mai bazati pe delicatetea firmei de transport.
Pentru asta tipul care mi l-a trimis o sa imi trimita Call of Cuthulu aproapre degeaba sa se recompenseze. dar cutia va fi mereu praf :( continutul macar e ok o sa ma bucur de el, sper.

Rautz

27 Mar 2013, 14:49

Aveti grija cu recomandarile de Posta Romana, conteaza extrem de mult functionara de la ghiseu.
Dupa ce incepuse sa-mi placa de Posta Romana, am patit-o iar cu un colet extern.
Am incercat sa trimit un colet in Franta, nu se poate, ca trebuie impachetat frumos(coletul fix in starea aia il primisem din Olanda, deci de la altii se poate, de la romani nu) si trebuie nu stiu ce fise completate in triplu exemplar, noi nu avem fisele respective, cautati-le si printati-le.
Asta desi la alta Posta acelasi colet nu era nici o problema ca nu era extra impachetat, si nu trebuia completat nimic.
Cred ca pur si simplu scot reguli din burta dupa cum le vine lor in cap.

Chuckila
King Meeple
King Meeple

27 Mar 2013, 14:52

acidutzu wrote:Nu ca as lua apararea curierului (pe mine ma deranjeaza din alte motive), dar vad ca aici, ca si dincolo, nu se pune accentul pe felul cum a fost trimis coletul. Daca punga aia amarata era singurul mod de a proteja jocul, atunci acidentul asta nu avea cum sa nu se intample.
Da si nu!

Firmele de curierat cu asta se lauda. Ca transporta produsul in conditia in care a fost trimis de catre expeditor. Ca noi stim ca nu este asa e partea a doua, insa daca jocul nu ajunge asa cum a fost trimis si tu faci reclamatie, acel joc deteriorat va intra sub incidenta asigurarii care este implicita in cazul transportului prin curierat.

DanielIndru
King Meeple
King Meeple

27 Mar 2013, 15:05

Bahaus wrote: Cred ca pur si simplu scot reguli din burta dupa cum le vine lor in cap.
Da, asa e.
Dar daca mergi la ei cu printscreen dupa regulile afisate la ei pe site, o sa faca exact cum scrie acolo.

Stiu ca n-ar trebui sa fie asa, dar sefii de acolo nu au niciun interes sa-si cunoasca propria ograda si sa-si instruiasca angajatii.
Macar nu joaca nimeni fotbal cu pachetele.

biionut
Wizard Meeple
Wizard Meeple

27 Mar 2013, 15:26

Considerand ca aceste colete sunt manevrate de cel putin 4-5 ori, de 4-5 oameni diferiti, sansele ca un colet prost impachetat sa ajunga asa sunt foarte mari. Aceste colete trec prin cel putin 2 depozite, 3-4 masini, unde au fost mai putin sau mai mult aruncate pe jos. Daca o sa citesti termenii si conditiile firmelor de curierat, o sa vezi ca nu isi asuma raspunderea daca nu sunt corect impachetate si asigurate.

Mai exista si solutia asigurarii transportului, care este X% din valoarea decalarata a acestuia, iar atunci chiar poti sa il desfaci in fata lor si sa faci reclamatie, daca este deteriorat ambalajul. In mod normal curierul nu este obligat sa stea sa desfaci tu coletul, pentru ca nu il intereseaza ce este in el. Daca cutia exterioara arata bine, atunci el nu este de vina.

Post Reply

Return to “Offtopic - discutii libere”