Vaping

un fel de loc de dat cu capul, loc de vorbit verzi si uscate, batut campii, etc
DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Going Cardboard

Vaping

15 Dec 2014, 15:50

Am vazut ca o doamna si-a spalat tigara electronica in masina.
Si la intalnirea nationala inca un domn "aburea" alaturi de mine.

As fi curios sa stiu cati altii de pe forum au acelasi viciu.
Si, bineinteles, ce scule aveti, de unde va cumparati lichidele, etc.

Eu ma folosesc de un Sigelei 20W ca device principal, pe care rotesc 2 Nautilus (Aspire), 1 Atlantis (Aspire) si 1 Kayfun Lite+ (clona).
Pentru drip (destul de rar) am un Nemesis cu Tobh si un Chi You cu Aios - toate clone.

Poate am timp deseara sa fac si o poza cu mica armata.
Image

salieri84
Chief Meeple
Chief Meeple

Re: Vaping

15 Dec 2014, 17:52

Eu folosesc un Sigelei Zmax V2 cu aerotank mini clearo,iar lichidele mi le prepar acasa.Folosesc baze King Vapure iar ca arome,cele de la Mom&Pop.Am fost putin sceptic in privinta preparatului home made,dar acum nu regret nicio clipa.O sticluta de 100 ml baza imi ajunge mai bine de o luna.Se pare ca doar noi doi vapam pe acest forum,Daniel :)

DanielIndru
King Meeple
King Meeple

15 Dec 2014, 18:19

Si eu mi le prepar tot acasa.
Tot baze de la King Vapure - desi tare mi-as dori sa incerc niste baze eCig - si arome John Smith si eCig.
Acum am luat niste mostre de la Mom & Pop sa vad cum se coafeaza cu gusturile mele.

Stiu sigur ca inca cineva vapeaza pe forum, a pus poza asta pe Facebook acum cateva zile.
Mi s-a parut amuzant ca primul lucru la care s-a gandit a fost sa ia telefonul sa faca o poza, nu sa deschida repede masina sa vada daca a supravietuit ustensila. :)
Image

salieri84
Chief Meeple
Chief Meeple

15 Dec 2014, 18:53

Cred totusi ca a spalat-o din greseala(din cate vad e un cearsaf sau o plapuma in masina,involuntar a facut-o) si pe urma ca sa se amuze, a facut o poza :) Revenind la subiect,bazele king vapure mi se par foarte echilibrate ca si dozare(folosesc vg+pg in proportie 50-50) si nu sunt vascoase deloc.De ecig am auzit numai lucruri neplacute in ultima perioada,cum ca producatorii ar fi schimbat reteta,rezultand astfel un lichid de calitate indoielnica.Precum am spus,sunt multumit de bazele king vapure,dar cred ca anul viitor am sa iau de proba si baza Fumetto,despre care am citit numai cuvinte de lauda.Aromele de la John Smith's lasa foarte multa depunere pe rezistenta,imbacsind repede silica/vata,astfel fiind necesar un dry-burn regulat.

DanielIndru
King Meeple
King Meeple

15 Dec 2014, 19:07

salieri84 wrote:Aromele de la John Smith's lasa foarte multa depunere pe rezistenta,imbacsind repede silica/vata,astfel fiind necesar un dry-burn regulat.
Asa e, dar sunt extrem de aromate.

De Fumetto am citit si eu, poate incerc la anul 100 ml sa vad cum se comporta.

eCig au fost foarte pe placul meu in iulie-august cand am inceput sa vapez, RY4 si Black Duval mi-au gadilat extrem de placut simturile. Pacat ca s-a stricat reteta intre timp...

Mai jos, micul meu arsenal.
Image

salieri84
Chief Meeple
Chief Meeple

15 Dec 2014, 19:29

Impresionanta colectie ;) Apropo,cum se comporta Sigelei-ul de 20 W,si eu as vrea sa fac un mic upgrade.Kayfunul ti l-ai luat de pe fasttech?

DanielIndru
King Meeple
King Meeple

15 Dec 2014, 20:23

E bun Sigelei-ul.
Citeste corect rezistenta, da curent stabil pana cand bateria ajunge pe la 3.3V, e solid si arata bine.

Dar in ultima vreme prefer combinatia Nemesis + Atlantis.
Pentru ca Atlantis vine cu rezistenta de 0.5 si la un curent de 4V am 32W output.
Care scade pe la 25W cand bateria ajunge sa dea 3.5V.
Deci extrem de satisfacator, cu multi aburi si aroma excelenta.

Kayfun-ul e de pe FastTech, versiunea de $32 cu kit nano - pe care nu l-am folosit, ca papa mult lichid si e nevoie de capacitate.

fl0po
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: iOS Netrunner

15 Dec 2014, 21:48

mai bine va lasati! ....faceti si ceva economii de spart pe boardgames...
HACK OR GET WHACKED!

Miţã
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Zombie Killer

15 Dec 2014, 21:54

fl0po wrote:mai bine va lasati! ....faceti si ceva economii de spart pe boardgames...
Adevarat, de cand m-am lasat de fumat mi-am triplat colectia :D

fl0po
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: iOS Netrunner

15 Dec 2014, 22:02

sa vezi cand te lasi si de boardgames....iti vei tripla numarul partidelor de sex :twisted:
HACK OR GET WHACKED!

26octombrie
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Awesome Silly Bard

15 Dec 2014, 22:52

Hop si eu :D

Ce sa zic, oricum era uda, dupa cum scriam si in postare, am cautat-o 10 minute prin casa, timp in care ma irita masina de spalat, ca pacanea... :lol:
Ce mai contau 10 secunde?

Acum, sunt fericita sa va spun, dupa doua zile de odihna, si-a reintrat in paine :-)
Din pacate tigara mea e legata indisolubil de teaca de piele de la gat, asa incat n-am putut sa-mi iau un mod si nici baterii prea groase. Am un EGo-CTwist, cu voltaj variabil pana la 4,8, pe care-l folosesc acum cu un KangerTeck - Unitank Mini (cam mic...). Am trecut prin multe baterii, mi-am luat chiar si un mod meserias, mecanic, insa pe langa faptul ca-l pierdeam intr-una prin casa/masina/carciuma, avea o hiba de proiectare si nu facea contact cum trebuie, so back to bateries :?

Mi-am facut lichide destul de multa vreme, cu VG, nicotina de 18 si FlavourArt flavours. Am dat-o ulterior in Liqua si m-am indragostit de Turkish Tobacco si French Pipe Tobacco. Initial luam de la vapers, acum am gasit o firma micuta si mai aproape de casa, cu produse originale si preturi echivalente. Mi-ar placea sa-mi construiesc o tigara mai performanta, acum stiu la cine sa vin sa cer sfaturi :D Poate imi puteti recomanda un mod mecanic fain si nu exorbitant, pliiz?

Tocmai am facut trei ani de vapat si fara vreo tigara :D Vapez de 18mg.

salieri84
Chief Meeple
Chief Meeple

16 Dec 2014, 08:38

La capitolul mod mecanic, cred ca cel mai in masura de a-ti da sfaturi este Daniel ;) Eu unul raman deocamdata fidel modului electronic.

salieri84
Chief Meeple
Chief Meeple

16 Dec 2014, 08:40

fl0po wrote:sa vezi cand te lasi si de boardgames....iti vei tripla numarul partidelor de sex :twisted:
Asta e buna :lol:

DanielIndru
King Meeple
King Meeple

16 Dec 2014, 09:21

26octombrie wrote:Poate imi puteti recomanda un mod mecanic fain si nu exorbitant, pliiz?
Pai la un mod mecanic conteaza 3 lucruri, in principiu:
- sa aiba cadere in tensiune cat mai mica (contacte argintate sau din cupru, constructie cat mai solida)
- sa nu aiba probleme cu butonul de start
- sa aiba contact reglabil la conexiunea 510

Nemesis a fost multa vreme standardul pentru toate cele 3.
Pe un imediat loc 2 era Chi You - ambele le vezi in poza mea mai sus.
Alaturi de ele mai erau si inca sunt apreciate Caravela, Panzer, Origin.
Mai nou au aparut Stingray X si versiunea noua de Poldiac.

Cam toate costa undeva la 170-200 lei la noi.

Nu uita ca ai nevoie de baterii bune atunci cand alegi sa mergi pe mecanice (minim 10A rata de descarcare, eventual 20A daca ajungi sa folosesti rezistente mai mici de 0.5 Ohm).

26octombrie
King Meeple
King Meeple

16 Dec 2014, 09:47

saru-mana, o sa ma uit nitel pe oferte. intre timp, daca ai/aveti chef si timp, poate imi spuneti si care e diferenta intre mecanic si electronic, plusuri si minusuri. au am zis batman, batman (mecanic, mecanic) pentru mi-a intrat de mult in cap ideea conform careia cu cat exista mai multe contacte/componente electronice, cu atat sunt mai multe puncte unde poate ceda un device. In plus, I'm a sucker for vintage and elegant simplicity :? still, I'm open to learning new things/changing my point of view ;)

DanielIndru
King Meeple
King Meeple

16 Dec 2014, 10:16

Un mod mecanic e de fapt un tub de inox (sau cupru) care tine o baterie si care da curent unui atomizor.
Nefiind controlat in niciun fel, curentul dat va depinde de nivelul de incarcare al bateriei - 4-4.1 V cand e incarcata maxim, si apoi constant descendent.
De aceea si calitatea vaporilor se depreciaza constant - sau poti schimba foarte des bateriile.

Un mod electronic e un tub de inox care mai contine si o componenta electronica ce stie sa:
- citeasca rezistenta atomizorului, de obicei intr-o anumita plaja (de ex. 0.5 - 3 sau 0.2 - 4)
- dea curent aproximativ constant indiferent de nivelul de incarcare al bateriei
- permita reglaje de curent (sau de output in W, dar tot curentul se modifica)

La modurile electronice nu conteaza atat de mult rata de descarcare a bateriei, nivelul de incarcare sau cum o montezi, pentru ca exista tot felul de protectii.
Mecanicul insa va trage curent cat poate atata timp cat apesi pe buton. Pot apare situatii (foarte rare, eu nu m-am lovit de ele) in care bateria se descarca sub limita admisa si se strica. Sau face bum.

La modurile electronice vei fi tot timpul limitat de plaja de curent oferita si de nivelul minim acceptat al rezistentei.
Modurile mecanice nu au nicio problema in a da curent unei rezistente de 0.15 Ohm si de a obtine 100 W output - dar e nevoie de baterii cu rata de descarcare mare, de 30 Amps. Si iti trebe niscai calitati sa obtii o rezistenta de 0.15 Ohm.
Dar modurile electronice mai noi ajung sa dea 100-150 W, asa ca puterea nu mai e o problema.

La modurile electronice de obicei nu prea te preocupa problema rezistentei, o cumperi din magazin si o instalezi (sau o faci singur), apoi iti reglezi curentul dupa bunul plac si apesi butonul.
La modurile mecanice e nevoie de rezistente mici si foarte mici pentru a avea vapori de calitate - cam de la 1 Ohm in jos. Practic intri in zona confectionarii manuale a rezistentei - sau te orientezi inspre atomizoarele mai noi care vin cu rezistente mici preinstalate.

E posibil sa sune scary toate qestiile astea, dar nu e chiar asa de complicat odata ce citesti niste articole sau urmaresti niste tutoriale si pricepi cum vine treaba.

ProfessorChaos
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Miniature Painter

16 Dec 2014, 17:50

fl0po wrote:sa vezi cand te lasi si de boardgames....iti vei tripla numarul partidelor de sex :twisted:
Întrebarea e: După ce te lași și de sex ce mai rămâne?!
Nothing to prove. I play to have fun.

Colecția mea
Wishlist
De încercat/luat prin trade

Rautz

16 Dec 2014, 18:01

vaping.

DanielIndru
King Meeple
King Meeple

16 Dec 2014, 18:52

Nu fiti hater-i invidiosi...

26octombrie
King Meeple
King Meeple

16 Dec 2014, 19:21

Rautz wrote:vaping.
ceea ce inseamna ca poti sa scutesti suferinta abstinentei si sa o iei pe scurtatura, cu vaping direct :roll:

Post Reply

Return to “Offtopic - discutii libere”