Jocuri Facebook/Kongregate/etc

un fel de loc de dat cu capul, loc de vorbit verzi si uscate, batut campii, etc
Post Reply
Rautz

Jocuri Facebook/Kongregate/etc

25 Dec 2014, 05:37

Tot caut outleturi pentru a-mi descarca pofta de jocuri fie in reprize scurte, fie in jocuri de strategie pe termen lung.

Demult de tot jucam Hattrick si F1Time, ambele din pacate si-au pierdut interesul pentru mine.
Un joc similar de F1 ar fi https://www.gpro.net/ , posibil sa-l incerc intr-o buna zi, am avut o tentativa mica.

Am mai incercat si jocuri de strategie gen Travian, dar necesita timp prea mult pentru a fi competitiv, si necesita aliante mari si coordonare.

Am mai jucat o gramada de joculete pe Kongregate, in general sunt jocuri ok, dar parca gameplayul consta in a te loga des, si nu neaparat in strategie. Tot felul de oferte pentru a-ti invita prietenii, cadouri la 10-20 minute, nu e genul meu de activitate.

Pe Facebook imi pareau destul de slabe jocurile, dar parca in ultima vreme s-au mai imbunatatit. Au aceeasi boala in a te face sa-ti inviti toti prietenii, like asta, share aia.

Ce joc momentan:
-Trainstation pe Facebook - au un je ne sais quoi trenurile de starnesc pasiune pentru ele, se remarca acest lucru si la boardgames. In principiu e un joc simpatic in care iti cresti o gara si linii de trenuri, investitia de timp poate fi 1-2 logari/zi, poti creste in ritmul tau, fara sa te deranjeze vreun alt jucator.

-Trivia Crack pe Facebook - e alt joc care nu necesita investitie de timp, pur si simplu cand ai chef de putin trivia in reprize de 1-10 minute, intri si joci contra altor jucatori umani. Intrebarile sunt ok, stilul de joc e placut.

-Pit of War - artworkul e dubios, cu eternele femei gladiator care n-au aproape deloc 'armura' pe ele. Dar jocul e surprinzator de bun si de deep - ai gladiatori pe care-i trimiti in lupta, cu statsuri RPG, dar in care absolut fiecare element conteaza: marimea caracterului, daca e mai mare va putea avea armura mai solida, dar va fi mai greoi si deci va lovi mai rar decat un gladiator mai mic, lungimea armei, cel cu sulita-l va tine la departare pe cel cu cutite etc etc o gramade de elemente de care trebuie tinut cont, cu extrem de multe strategii posibile. Partea buna e aceeasi, necesita investitie mica de timp, primesti 4 lupte/zi si luptele sunt instante, dar pregatirea strategiei de lupta poate dura oricat, si poate fi oricat de simpla sau complicata - un gameplay excelent pe termen lung.
(linkul este de afiliere doar pentru ca e un avantaj reciproc daca intra cineva, se primeste un mic bonus parca la un anumit tip de lupte)

In continuare sunt in cautare de jocuri, in principiu de strategie, daca aveti vreo sugestie.

rockerrullz
Wizard Meeple
Wizard Meeple

Re: Jocuri Facebook/Kongregate/etc

25 Dec 2014, 10:16

Pe langa Trainstation eu mai joc si Prime World Defenders ... un tower defence cu colectable card games

Rautz

25 Dec 2014, 11:53

Chiar l-am incercat, a aparut recent pe Kongregate.
Pare excelent la inceput.
Dupa aia mi-am dat seama ca elementul de card game e doar unul artificial randomizator, de grind. Sunt putine carti, toti jucatorii le vor colecta pe toate, dar unele sunt mult mai puternice decat altele (exemplu Mortar) si atunci foarte rapid se ajunge la repetarea de n ori a nivelelor doar pentru a grindui towerul care-ti trebuie, ca sa-l cresti in nivel si putere.
Pacat, premiza era excelenta.

Un alt joc care costa bani pe Steam dar e gratis pe Kongregate este Creeper World. Nu stiu in ce categorie l-as incadra, seamana cu un tower defense, dar e destul de greu.

Rautz

15 Apr 2015, 19:12

Am mai gasit un joc foarte bun, Panzer General Online ( http://cf.panzergeneral.com/game/ )

E un joc de strategie si tactica militara, combinat cu un Trading Card Game.
Aspectul 'trading' chiar exista, poti cumpara/vinde carti cu unitati, exista multe tipuri de unitati foarte frumos desenate grafic, infanterie, vehicule de suport, tancuri, artilerie si bombardamente aeriene.
As zice ca seamana putin cu Memoir 44 in sensul ca ai unitati pe care le misti pe harta cu ajutorul respectivelor carti, dar putin mai strategic, fara zaruri (desi artileria are o componenta de noroc)

Are o campanie PvE destul de lunga, cu cateva sute de misiuni, atat cu formatiunile pe care le creezi, cat si unele prestabilite, gen puzzle.
PvP este foarte bun, in principiu te incurajeaza sa joci oferindu-ti rewarduri cand castigi, si nu te penalizeaza (decat la rating) cand pierzi.

Cel mai bun lucru: e absolut gratis, nu e absolut nici o nevoie de a cumpara ceva (decat daca vrei sa-i sustii), moneda care se poate cumpara pe bani se castiga extrem de usor pur si simplu jucand jocul, atat in PvE cat si in PvP.

Ca idee de joc:

Post Reply

Return to “Offtopic - discutii libere”