Sertarul cu pareri - Mr. Jack - FINAL

Review-urile comunitatii au fost mutate in acest nou sub-forum. Participati si voi!
Post Reply
adixor

Sertarul cu pareri - Mr. Jack - FINAL

Post: # 4650Post adixor
08 Jun 2010, 07:14

from http://www.boardgamegeek.com/image/156046


Mr. Jack este un joc de strategie si deductie. Exista 8 personaje, fiecare cu o putere proprie, din care unul este criminalul. Unul din jucatori (Mr. Jack) stie cine este criminalul si trebuie sa reziste 8 runde neprins iar celalalt jucator este Detectivul si are 8 runde la dispozitie sa deduca cine este personajul criminal si sa-l prinda. Ambii jucatori pot misca toate personajele alternativ, dar doar Mr Jack stie cine este de fapt criminalul. Mutarea personajelor are in general ca scop ascunderea unui personaj sau aducerea sa intr-un loc vizibil (un personaj este vizibil daca se afla langa alt personaj sau langa un felinar). Dupa fiecare runda jucatorul care este Mr. Jack trebuie sa-i spuna detectivului daca este ascuns sau vizibil, informatii pe baza carora detectivul poate elimina din suspecti pe tabla.

Jocul:
- a fost creat de Bruno Cathala si Ludovic Maublanc (Cyclades, Shadows over Camelot)
- a aparut in 2006
- este de 2 jucatori
- a fost extins prin adaugarea de personaje noi in Mr. Jack Extension si de curand a aparut si un nou joc bazat pe aceeasi idee dar de complexitate mai mare, Mr. Jack in New York.

Jocul contine un board pe care se va desfasura actiunea, piese de lemn pentru personaje, un set de carti de alibi si unul de actiune.
from http://www.boardgamegeek.com/image/111079


In cele ce urmeaza veti urmari opiniile succinte a 4 utilizatori ai forumboardgames.ro asupra a 7 subiecte dupa cum urmeaza:

1. Componente/Regulament
2. Mecanica/Desfasurarea jocului
3. Complexitate / Fun Factor
4. Recomandat in (nr. jucatori)
5. Pro
6. Contra
7. Alte observatii si consideratii


1. Componente/Regulament

- componente de calitate, regulament succint dar cuprinzator, FAQ inclus. Cele mai rezistente carti de joc ever (carton f. gros) adixor)
- componente 'sanatoase'; regulament clar, putin interpretabil pe alocuri (haretel)
- componentele sunt de calitate, regulamentul este limpede, usor de inteles si de asimilat. (vickdareaper)
- componente f simpatice si de calitate: 8 personaje (cu puteri speciale fiecare), o tabla cu un gen de cartier al Londrei, cartoane cu personaje (chrislove)

2. Mecanica/Desfasurarea jocului

- din 8 jucatori pe tabla unul e Jack. Prin miscarea personajelor (fiecare cu regulile lui), detectivul trebuie sa descopere care din cei 8 este jack. (adixor)
- 0.85 x strategie+0.10 x bluff+0.05 x noroc; detectivul trebuie sa-l descopere si sa-l prinda pe Jack; poti sa-ti calculezi mutarile pe maxim 2 ture (haretel)
- un joc de-a vati ascunselea pe strazile Londrei la care participa 8 personaje. Inspectorul este cel care s-a pus, iar in 8 ture trebuie sa-l "scuipe" pe Jack. (vickdareaper)
- reguli simple: timp de mai multe ture, acela care e "detectiv" trebuie sa descopere prin deductie cine e "jack" si sa il acuze (chrislove)

3. Complexitate / Fun Factor

- complexitate mare, joc ce imbina si deductia si bluffingul (pentru jucatorii avansati). Poate prezenta sindromul Analysis Paralysis (adixor)
- un joc de complexitate medie; altii ar spune medie spre mare; nu e pt oricine - e un joc unde trebuie sa 'mustesti' (haretel)
- are o complexitate ridicata, fapt datorat dificultatii descoperirii Spintecatorului, mecanica este simpla, iar miscarile sunt multiple. Joc fun, dar dur. (vickdareaper)
- ca si complexitate se apropie cumva de sah. fiecare joc e diferit. se "gandeste" destul de mult. (chrislove)

4. Recomandat in (nr. jucatori)

- se joaca doar in 2. (adixor)
- doar pt 2 jucatori (haretel)
- se recomanda ca, componentele jocului sa fie "puse la gatit" de catre 2 jucatori. Dar daca nu se poate, nici 1 vs 1 nu este rau.. (vickdareaper)
- in 2: unu e jack, unu e detectiv :) (chrislove)

5. Pro

- challenging, variat (mai ales cu personajele din extensie), nu seamana 2 jocuri intre ele. (adixor)
- foarte rejucabil ; strategie diferita pentru detectiv si Jack; un joc superb (haretel)
- un joc interesant, amplu, cu multe decizii disponibile. Strategie pura si predictie a miscarilor. Joc superb pentru 2 detectivi ai secolului XXI. (vickdareaper)
- mecanica aparte, piese f. simpatice, timpul scurt de joc (chrislove)

6. Contra

- se poate juca light si mai rapid dar se va termina repede si nu e f. interesant. Jocul "serios" implica mult timp de gandire (stil sah) (adixor)
- imi pare rau, dar nu imi vine nimic in minte aici ( scapi de Analysis Paralysis dc il joci suficient de mult ) (haretel)
- poate fi afectat de timpi morti importanti. (vickdareaper)
- timpul mare de gandire (chrislove)

7. Alte observatii si consideratii

- unul din cele mai bune jocuri de 2 jucatori. Putin nebalansat spre detectiv (acesta castiga in medie in 60% din cazuri (adixor)
- jocul meu preferat pt 2 jucatori (haretel)
- in loc de final: "She's got the Jack / She's got the Jack / She's got the Jack / She's got the Jack, Jack, Jack, Jack, Jack, Jack, Jack / She's got the Jack" (vickdareaper)
- e jocul perfect pentru "strategi" (chrislove)

Incheiem cu o poezioara de la fixpix dedicata acestui review:

Opt suspecti, opt ore lungi sub luna plina.
Gaseste umbra care se ascunde
In intuneric si-n lumina.


reviewul a fost creat pe baza feedbackului din acest topic: [forum]viewtopic.php?f=6&t=338[/forum]

adixor

Re: Sertarul cu pareri - Mr. Jack (review comunitate) - FINAL

Post: # 4651Post adixor
08 Jun 2010, 07:15

multumesc participantilor si in special lui fixpix pentru poezie

Post Reply

Return to “Sertarul cu Pareri - review-uri comunitate”