TIG Con 2014-primul targ international de board games din RO
Forum rules
Nimic nu e mai frumos decat o dupa-amiaza din weekend in compania unor prieteni de gasca si a unor jocuri tari. Hai sa ne intalnim, sa ne cunoastem si sa ne distram. Chiar daca nu sunteti din Bucuresti, poate forumul nostru va ajuta sa va cunoasteti cu alti pasionati din orasul vostru sau din imprejurimi si sa va intalniti la un joc. Intalnirile sunt deschise oricui dar ar fi bine sa confirmati prezenta in topic-urile deschise in acest scop, pentru a putea face in mod corect rezervarile, etc.
Nimic nu e mai frumos decat o dupa-amiaza din weekend in compania unor prieteni de gasca si a unor jocuri tari. Hai sa ne intalnim, sa ne cunoastem si sa ne distram. Chiar daca nu sunteti din Bucuresti, poate forumul nostru va ajuta sa va cunoasteti cu alti pasionati din orasul vostru sau din imprejurimi si sa va intalniti la un joc. Intalnirile sunt deschise oricui dar ar fi bine sa confirmati prezenta in topic-urile deschise in acest scop, pentru a putea face in mod corect rezervarile, etc.
-
Rautz
Re: TIG Con 2014-primul targ international de board games di
Am pareri divergente despre personaj.
-ii urmaresc multe filmulete, si mi-e de un real folos, e exact nisa care imi place
-din pacate isi face treaba extrem de prost si neprofesionist, si nu vrea sa progreseze. reguli gresite in absolut fiecare filmulet, aceeasi filmare proasta cu telefonul, incoerenta in gandire.
E simpatic si de un real folos (pe termen scurt, pana apare altcineva care va face aceeasi treaba mai profesionist), nu-mi place insa sa contribui la bunastarea unui om care desi n-are serviciu isi cumpara sute si sute de jocuri. Nu mi se pare o gandire sanatoasa.
-ii urmaresc multe filmulete, si mi-e de un real folos, e exact nisa care imi place
-din pacate isi face treaba extrem de prost si neprofesionist, si nu vrea sa progreseze. reguli gresite in absolut fiecare filmulet, aceeasi filmare proasta cu telefonul, incoerenta in gandire.
E simpatic si de un real folos (pe termen scurt, pana apare altcineva care va face aceeasi treaba mai profesionist), nu-mi place insa sa contribui la bunastarea unui om care desi n-are serviciu isi cumpara sute si sute de jocuri. Nu mi se pare o gandire sanatoasa.
- DanielIndru
- King Meeple

- Custom Rank: Going Cardboard
N-are serviciu, dar are pensie. Plus ca a avut ceva proprietati prin US pe care le-a vandut. Plus ca n-ar trebui sa-ti pese ce face omul cu banii lui, asta ar fi o gandire sanatoasa. 
Telefonul a fost inlocuit cu o camera video prin aprilie-mai anul trecut dupa campania de pe Kickstarter unde a strans vreo $4.000 cu care si-a cumparat si majoritatea jocurilor pe care le prezinta.
Nu prea inteleg ce vrei sa spui cu "nu vrea sa progreseze". Omul prezinta o partida cu un partener de joc imaginar si incearca sa-ti ofere o experienta din care sa tragi niste concluzii. Reguli gresim toti cand jucam, incoerent in gandire n-ai cum sa nu fii cand gandesti si joci pentru 2 si explici constant tot ce faci, tot ce ai putea face si tot ce iti ofera jocul.
Vrei lumini profesioniste, tranzitii cu efecte si coloana sonora cum avea Drakkenstrike? Nu cred ca sunt necesare in realizarea unui walkthrough. Prefer entuziasmul copilului mare care e Richard si nu-mi lipseste profesionalismul rece pe care il emana Salinas.
Telefonul a fost inlocuit cu o camera video prin aprilie-mai anul trecut dupa campania de pe Kickstarter unde a strans vreo $4.000 cu care si-a cumparat si majoritatea jocurilor pe care le prezinta.
Nu prea inteleg ce vrei sa spui cu "nu vrea sa progreseze". Omul prezinta o partida cu un partener de joc imaginar si incearca sa-ti ofere o experienta din care sa tragi niste concluzii. Reguli gresim toti cand jucam, incoerent in gandire n-ai cum sa nu fii cand gandesti si joci pentru 2 si explici constant tot ce faci, tot ce ai putea face si tot ce iti ofera jocul.
Vrei lumini profesioniste, tranzitii cu efecte si coloana sonora cum avea Drakkenstrike? Nu cred ca sunt necesare in realizarea unui walkthrough. Prefer entuziasmul copilului mare care e Richard si nu-mi lipseste profesionalismul rece pe care il emana Salinas.
- suf
- King Meeple

Si eu sunt de parere ca e obositor si neorganizat si asta ma face sa-l evit. In rest sustin ce-a zis djdano.
-
nqq
- King Meeple

djdano wrote:N-are serviciu, dar are pensie. Plus ca a avut ceva proprietati prin US pe care le-a vandut. Plus ca n-ar trebui sa-ti pese ce face omul cu banii lui, asta ar fi o gandire sanatoasa.
- fl0po
- King Meeple

- Custom Rank: iOS Netrunner
hellooo people....despre ce vorbim aici?
HACK OR GET WHACKED!
-
Rautz
Pai nu ma intereseaza daca nu mi-ar cere bani. Daca cineva imi cere bani conteaza, nu?djdano wrote:N-are serviciu, dar are pensie. Plus ca a avut ceva proprietati prin US pe care le-a vandut. Plus ca n-ar trebui sa-ti pese ce face omul cu banii lui, asta ar fi o gandire sanatoasa.![]()
Mesajul lui a fost clar: mi-am pierdut serviciul, nu mai pot sa-mi iau jocuri. Dati-mi bani ca sa mai iau jocuri.
Pur si simplu nu e normal sa donezi unui om bani ca sa-si cumpere sute de jocuri, indiferent cine e.
Last edited by Rautz on 22 Jan 2014, 13:53, edited 2 times in total.
- DanielIndru
- King Meeple

- Custom Rank: Going Cardboard
Nu inteleg despre ce vorbesti, te-a sunat Rahdo sa-ti ceara bani? Sau vorbesti de Kickstarter?
Si chiar de ti i-ar fi cerut personal, tot n-ar trebui sa-ti pese ce face omul cu banii lui.
Si chiar de ti i-ar fi cerut personal, tot n-ar trebui sa-ti pese ce face omul cu banii lui.
Despre Rahdo care vine sau nu la Cluj.fl0po wrote:hellooo people....despre ce vorbim aici?
-
Rautz
Inca o data, nu-mi pasa deloc ce face el cu banii lui sau ce faci tu cu banii tai, mesajul meu initial a fost clar:djdano wrote:tot n-ar trebui sa-ti pese ce face omul cu banii lui.
daca respectivul vine la eveniment, simt ca o parte din banii mei s-ar duce la el. si prefer sa nu.nu-mi place insa sa contribui la bunastarea unui om care desi n-are serviciu isi cumpara sute si sute de jocuri.
Daca altii accepta, e treaba lor.
Daca s-au expus atatea pareri de 'vai ce bine ar fi sa vina' am simtit nevoia sa-mi expun si eu parerea de 'as prefera sa nu vina' si am si argumentat de ce.
- omucu
- King Meeple

- Custom Rank: Meeple-șef la boardgamers.ro
Daca vine, sunt convins ca vine pe gratis.Rautz wrote: daca respectivul vine la eveniment, simt ca o parte din banii mei s-ar duce la el. si prefer sa nu.
Daca vine si asta e motivul pentru care tu nu vii, inseamna ca oricum nu aveai de gand sa vii, nu vad rostul discutiei. Mi se pare tare ciudat sa zici "nu merg la un eveniment cu 100 chestii din cauza ca una din alea 100 chestii nu o sustin". TIG trebuie sa fie despre jocuri, in toate formele lor. Eu zic ca merita mers si numa pentru sala ai mare de joaca si faptul ca o gramada de jocuri iti pot fi explicate in timp scurt, si spre deosebire de intalnirile nationale, daca ti-a placut un joc, il si poti cumpara imediat de la standurile magazinelor. Dar asta e doar parerea mea, fiecare face ce vrea cu banii si timpul sau
- fl0po
- King Meeple

deocamdata nu vine nimeni la Cluj (cel putin din cate stim noi)...
mie mi s-a parut ca era vorba de banii lui rahdo...si discutia deviase de la subiect. e clar, incepe scandalul. eu sunt curios. nenorocitul, si-o fi platit ratele? impozitele?....hehe
hai sa lasam organizatorii sa ne mai spuna cate ceva...si sa nu umplem topicul cu contabilitatea lui rahdo. treaba lui ce face, cere, fura...wtf. bine ca face reviewuri.
alo, organizarea. vine rahdo sau nu? ca se iau baietii la bataie pe forum....
eu zic sa il tentati cu vreo gagica focoasa, poate se activeaza si vine sa ii faca un run through...ca s-o fi saturat saracul de partenere imaginare....moca nu cred ca vine oricum.
mie mi s-a parut ca era vorba de banii lui rahdo...si discutia deviase de la subiect. e clar, incepe scandalul. eu sunt curios. nenorocitul, si-o fi platit ratele? impozitele?....hehe
hai sa lasam organizatorii sa ne mai spuna cate ceva...si sa nu umplem topicul cu contabilitatea lui rahdo. treaba lui ce face, cere, fura...wtf. bine ca face reviewuri.
alo, organizarea. vine rahdo sau nu? ca se iau baietii la bataie pe forum....
eu zic sa il tentati cu vreo gagica focoasa, poate se activeaza si vine sa ii faca un run through...ca s-o fi saturat saracul de partenere imaginare....moca nu cred ca vine oricum.
HACK OR GET WHACKED!
- suf
- King Meeple

Ce repede am ajuns in alta parte
Nici eu nu prea inteleg de ce se ataca lumea cand e vorba de crowdfunding. La fel a fost si cu Tom si campania sa pe Kickstarter. Eu vad ca incurajeaza oamenii sa faca o donatie daca ei considera ca merita la fel cum se intampla prin multe alte mijloace, nu obliga nimic pe nimeni sa dea ceva si nu vad de unde vine toata ura asta sau de ce ar interesa pe cineva. Daca BoardGameGeek ar face proiect pe Kickstarter si ar zice ca poti sa le dai bani sa-si ia servere, tot asa v-ati impiedica si de asta cu scandal si ura si i-ati dati foc pe unde puteti? De ce intereseaza pe cineva legatura pe care o faceti intre un review si parerea voastra despre implicatiile morale legate de cum obtine reviewer-ul fonduri?
Nici eu nu prea inteleg de ce se ataca lumea cand e vorba de crowdfunding. La fel a fost si cu Tom si campania sa pe Kickstarter. Eu vad ca incurajeaza oamenii sa faca o donatie daca ei considera ca merita la fel cum se intampla prin multe alte mijloace, nu obliga nimic pe nimeni sa dea ceva si nu vad de unde vine toata ura asta sau de ce ar interesa pe cineva. Daca BoardGameGeek ar face proiect pe Kickstarter si ar zice ca poti sa le dai bani sa-si ia servere, tot asa v-ati impiedica si de asta cu scandal si ura si i-ati dati foc pe unde puteti? De ce intereseaza pe cineva legatura pe care o faceti intre un review si parerea voastra despre implicatiile morale legate de cum obtine reviewer-ul fonduri?
Last edited by suf on 22 Jan 2014, 14:15, edited 2 times in total.
-
Rautz
Nu stiu despre ce vorbiti, e absolut clar ca omul nu vine pe gratis, fie doar ca i se platesc transportul/cazarea/masa (desi ma indoiesc ca nu vrea si onorariu)
In acest context am vorbit, in rest chiar nu-mi pasa de campaniile Kickstarter si daca-i dau altii bani.
Pana una alta, eu sunt printre singurii de aici care au scris ca ar merge, e evident atunci ca ma intereseaza si cine sunt expozantii/special guests.
In acest context am vorbit, in rest chiar nu-mi pasa de campaniile Kickstarter si daca-i dau altii bani.
Pana una alta, eu sunt printre singurii de aici care au scris ca ar merge, e evident atunci ca ma intereseaza si cine sunt expozantii/special guests.
- fl0po
- King Meeple

pai si eu as merge....dar daca nu e nimic wooow nu cred ca ai vrea sa mergem pana acolo doar ca sa stam la o masa in mega spatiul de joaca....Rautz wrote:Pana una alta, eu sunt printre singurii de aici care au scris ca ar merge, e evident atunci ca ma intereseaza si cine sunt expozantii/special guests.
HACK OR GET WHACKED!
- alia
- Special Meeple

Noi avem avantajul ca locuim in Cluj in mare parte a anului asa ca nu o sa ne fie greu sa ajungem.
Pe noi ne intereseaza sa avem parteneri de joaca si un loc decent pentru joaca. Nu ma intereseaza sa-l cunosc pe Rahdo, nu ma deranjeaza daca este prezent, indiferent ce se intampla la targ imi voi plati cele 2 bilete pt. simplul motiv ca vreau sa incurajez evenimentele de acest gen.
Suf, sper sa gasesti motive sa vii la Cluj si daca nu vine Rahdo!
Pana la urma, in functie de ce asteptari are cineva, se poate gandi ca e doar un nou fel de intalnire nationala.
LE ca sa reflecte raspunsul lui Rautz de mai jos: Dupa cum s-au desfasurat celelalte "intalniri nationale" de prin ungaria etc. pot sa spun ca au fost participanti de prin diverse zone ale tarii, inclusiv din capitala, asa ca nu-mi fac probleme ca nu o sa avem oameni din alte zone la Cluj. Dar inteleg de ce voua vi se pare ca nu poate fi o intalnire nationala fara Bucuresti:)
Pe noi ne intereseaza sa avem parteneri de joaca si un loc decent pentru joaca. Nu ma intereseaza sa-l cunosc pe Rahdo, nu ma deranjeaza daca este prezent, indiferent ce se intampla la targ imi voi plati cele 2 bilete pt. simplul motiv ca vreau sa incurajez evenimentele de acest gen.
Suf, sper sa gasesti motive sa vii la Cluj si daca nu vine Rahdo!
Pana la urma, in functie de ce asteptari are cineva, se poate gandi ca e doar un nou fel de intalnire nationala.
LE ca sa reflecte raspunsul lui Rautz de mai jos: Dupa cum s-au desfasurat celelalte "intalniri nationale" de prin ungaria etc. pot sa spun ca au fost participanti de prin diverse zone ale tarii, inclusiv din capitala, asa ca nu-mi fac probleme ca nu o sa avem oameni din alte zone la Cluj. Dar inteleg de ce voua vi se pare ca nu poate fi o intalnire nationala fara Bucuresti:)
Last edited by alia on 22 Jan 2014, 14:30, edited 1 time in total.
-
Rautz
Avem si noi intalniri nationale, in fiecare saptamana, Marti in Lente, Miercuri in Deja Vu etc.
Va asteptam
Va asteptam
-
nqq
- King Meeple

bine ma, daca nu vine rahdo...macar tom vasel sa vina 
- paka
- King Meeple

Pe masura ce avem participarile confirmate, le anuntam. Nu putem anunta oficial zvonuri sau discutii, de aceea va multumim pentru rabdarea si sprijinul vostru.
NSKN Games sunt primii care au confirmat participarea la eveniment.
-
Rautz
Credeam ca aveti deja o lista aproape finala de participanti, mai sunt doar 4 luni pana la evenimentpaka wrote:Pe masura ce avem participarile confirmate, le anuntam. Nu putem anunta oficial zvonuri sau discutii, de aceea va multumim pentru rabdarea si sprijinul vostru.
Poate nu ma pricep prea bine, dar aceste lucruri nu se fac din timp, eventual chiar inainte de a anunta un eveniment?
(nu mi-o luati in nume de rau, eu doar discut, sunt informatii care ar putea prinde bine la viitoare evenimente de acest gen)
- suf
- King Meeple

Asa ma gandeam si eu. Dar ma amagesc cu ideea ca in cel mai rau caz dam un joc cu Alia&Co. Si cine stie, poate TIG depaseste EssenulRautz wrote:Credeam ca aveti deja o lista aproape finala de participanti, mai sunt doar 4 luni pana la eveniment![]()
Poate nu ma pricep prea bine, dar aceste lucruri nu se fac din timp, eventual chiar inainte de a anunta un eveniment?
- paka
- King Meeple

Intentia noastra e ca lumea sa stie din timp de eveniment, care va avea loc intr-un fel sau altul. Oricum, veti sti la ce veniti, daca veniti. Confirmarile participarilor ar fi optim sa le avem toate acum, ai dreptate, insa fiind o prima editie, legaturile cu participantii (expozantii) nu sunt chiar unse, daca ma intelegi. Participantii vor fi anuntati pe masura ce apar, la fel si programul evenimentului. In orice caz, apreciem parerile, ideile si propunerile voastre, si tinem cont de ele. Acesta e si motivul pentru care s-a deschis aceasta discutie.Rautz wrote:Credeam ca aveti deja o lista aproape finala de participanti, mai sunt doar 4 luni pana la evenimentpaka wrote:Pe masura ce avem participarile confirmate, le anuntam. Nu putem anunta oficial zvonuri sau discutii, de aceea va multumim pentru rabdarea si sprijinul vostru.
NSKN Games sunt primii care au confirmat participarea la eveniment.![]()
(nu mi-o luati in nume de rau, eu doar discut, sunt informatii care ar putea prinde bine la viitoare evenimente de acest gen)