Pai pe interior, sa nu se vada. Asemanator sunt facute si tablele normale de joc, si le acoperi cu autocolant. Se vede o mica denivelare acolo unde se termina banda, da' nu e atat de evidenta incat sa deranjeze. Autocolantul daca nu-l nimeresti perfect presupun ca poti eventual sa-l lasi un pic mai mare acolo unde banda e pe partea opusa, sa tii imbetita harta pana il lipesti si apoi sa-l tai cu foarfeca pe magrinea cartonului, desi eu n-am incercat asta. Cum am facut e ca am taiat cate 0.5-1mm din autocolant pana s-a potrivit ca marime, apoi a trebuit doar sa aliniez marginea bine la lipire. E nevoie de multa rabdare, dar functioneaza.madgino wrote:Banda pentru "balamale" se pune pe interior, pe suprafetele care se unesc sau pe exterior? Daca e pe interior banuiesc ca o acoperi cu autocolant? Nu se vede in relief autocolant peste banda adeziva? Dar autocolant peste autocolant (gandindu-ma ca e greu sa le tai sa se imbine perfect dar si mai greu sa le lipesti perfect)?
Cutitul am sa incerc sa-l ascut cu ceva pila mega smechera si ramane de vazut daca merge. Problema e ca cel vechi chiar si uzat pare mai ascutit decat orice cutit din bucatarie dar de fapt e foarte uzat; e chestie de finete. Noroc ca am primit un cutit de rezerva.madgino wrote:Cutitul ala de ghilotina e sensibil, nu poate fi dus la ascutitorie?
Stii cumva diferenta intre ghilotina si trimmer?
Eu am si ghilotina si trimmer (A3 amandoua). Trimmerul e foarte bun pentru hartie normala sau groasa si nici nu e scump. Il folosesc la taiat autocolantul si cartile de joc pentru ca am precizie mult mai mare si merge mai repede. Din pacate nu prea poti taia carton cu el.