Hai sa ne jucam 08 - data: 13 iunie 2010

Forum rules
Nimic nu e mai frumos decat o dupa-amiaza din weekend in compania unor prieteni de gasca si a unor jocuri tari. Hai sa ne intalnim, sa ne cunoastem si sa ne distram. Chiar daca nu sunteti din Bucuresti, poate forumul nostru va ajuta sa va cunoasteti cu alti pasionati din orasul vostru sau din imprejurimi si sa va intalniti la un joc. Intalnirile sunt deschise oricui dar ar fi bine sa confirmati prezenta in topic-urile deschise in acest scop, pentru a putea face in mod corect rezervarile, etc.
bibicu

Re: Hai sa ne jucam 08 - data: 13 iunie 2010

12 Jun 2010, 18:11

Din pacate eu nu mai pot ajunge maine ! Imi pare rau si distractie placuta !

jakkal

12 Jun 2010, 19:52

Salutare,

Ma numesc Alex si este prima data cand scriu aici.
As vrea sa vin si eu maine (13.06.10), daca mai aveti loc de inca o persoana.
As vrea sa-mi spuneti cand incepe reuniunea si unde se tine.
Eu pot sa aduc orice joc din colectia mea. Daca vreti ceva, spuneti-mi.

Alex

PS: De mult vreau sa joc BSG si Tales of Arabian Nights :)

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dungeon Master

12 Jun 2010, 21:13

Salutare Alex. Pe prima pag a acestui topic se gaseste explicat und mergem. In brief, mergem la Mandala (rest vegetarian zona piata rosetti - pt adresa exacta cauta pe google), ora 12:30. Cat despre jocuri, cred k poti aduce citadels (s-a cerut si nu s-a anuntat nimeni, si cred k race for the galaxy dk nu ti-e prea greu sa le cari. Te asteptam maine acolo. Intri in Mandala si nu ai cum sa ne ratezi (va fi o masa cu jocuri care sa ne recomande :)))

Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple

12 Jun 2010, 21:13

P.S. Welcome to the comunity!

chrislove

12 Jun 2010, 22:00

@Bibicu: ne pare rau ca nu poti ajunge. te asteptam data viitoare :) !
@alex: bine ai venit si te asteptam maine ! si eu sunt un fan al Race for the galaxy, poate am maine timp de un joc!

marian

12 Jun 2010, 22:46

Si eu sunt curios de Stronghold :) poate incepeti pe la 13, 13:30 sa ajung si eu ;)

chrislove

12 Jun 2010, 23:02

adixor + chrislove - Battlestar Galactica, Agricola, Le Havre, Tales of the Arabian Nights, Tobago
ioana + dan
MandrulDuce + 1 - Taluva
Had3z
Sebi + Otilia - Ticket to Ride - Europe, Carcassonne, Stone Age, Catan (puteti toate 4?)
mezak
gonzale_s + 1 ?
vickdareaper
dana - amica adixor
marian + 1 - Warhammer Invasion
tasurinchi - Stronghold
suras333- Thunderstone
jakkal - Race, Citadels

nu o sa avem Glaxy Trucker
cereri de jocuri, cine le are: Dominion Alchemy, Dixit.

e o sansa ca Adixor sa nu ajunga maine. in cazul asta, mai stie cineva regulile de la Agricola, Le Havre, TOTAN? pt ca eu le stiu, dar sigur mai sunt chestii mici care ii scapa

chrislove

12 Jun 2010, 23:10

Cu Battlestar ma descurc sa il explic, ca l-am jucat de curand.

gonzale_s

13 Jun 2010, 01:03

Salut.

Imi pare rau ca raspund abia acum.Am avut ceva probleme cu internetul.
Nu pot ajunge duminica 13.06.
Ramane sa ma bag data viitoare pt ca duminica ma duc la munca.Am de terminat o lucrare urgenta.

jakkal

13 Jun 2010, 01:23

MandrulDuce wrote: Cat despre jocuri, cred k poti aduce citadels (s-a cerut si nu s-a anuntat nimeni, si cred k race for the galaxy dk nu ti-e prea greu sa le cari. Te asteptam maine acolo.
Este perfect. Voi aduce RftG si Citadels.

Ne vedem azi!

Alex

mezak

13 Jun 2010, 06:59

Regulamentul Agricolei il pot explica si eu.
PS:Vreau cineva un joc din colectia mea?

Ioana

13 Jun 2010, 10:09

Noi vom aduce Batavia si Alchemy. As fi avut si eu chef sa joc Dixit azi, mai ales ca-mi venisera multe idei intre timp, dar jocul a fost vandut si nu mai avem cum sa-l aducem.

P.S. S-ar putea sa intarziem jumatate de ora.

Ioana

13 Jun 2010, 10:47

Mezak, poti aduce Small World?

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple

13 Jun 2010, 23:58

Inca o intalnire draguta. Si cum v-am obisnuit (ma rog, dupa o intalnire e cam mult spus obisnuinta dar fie :D), o sa scriu un pic despre ce a fost. Am mers hotarat sa joc BSG si asta am facut. In 6 oameni. Eu, Alin *un prieten al meu care nu are cont pe forum*, Chrisslove, mezak, surass33 si Alex (NU STIU CE CONT PE FORUM). Pana atunci nu mai jucasera decat Criss si mezak, asa ca prima ora am pierdut-o cu regulile. Am inceput jocul destul de bine, eu cu Gaius Balter (2 carti de loialitate la inceput) fiind principal suspect de a fi cilon. Ne-am descurcat foarte bine primele 2 salturi, 6 puncte distanta si resursele destul de sus (oate pe albastru). Am luat eu o decizie mai ciudata (eu zic ca buna) la al doilea salt... stateam foarte bine, toate pe albastru, se juca cu cartea de wannabe :D (symphatizer) asa ca urma sa fie 3 cyloni. Dupa parerea mea era cel mult unul, asa ca sansele sa fiu si eu cylon in a doua jumatate erau mari. So, am decis sa sarim la -3. Am dat cu zarul...bang -3...si stupoare...trag cartea de sympathizer si devin cylon :D. In fine, isi da surass reveal, da si mezak reveal ulterior si oamenii stateau foarte foarte prost cu 2 salturi inainte. Aveam 2 morale si 1 population. Partea proasta...prietenul meu Alin, zeul zarurilor, era human. Si cat de mult a contat... au sarit fara penalty, au reusit sa scape de o gramada de nave care atacau pe toate flancurile, iar finalul de joc a fost super stresant. Era toata harta plina de nave cylon, de nave de civili care erau tint esigure, si se hotarasc humanii sa sara la -3. Da Alin cu zarul si castiga humanii jocul. Au jucat o gramada de ture cu 1 ppulation ala si 2 morale. si cu 3 cyloni. Bravo lor. Dar au avut si noroc cu carul :D
Nu prea sunt coerent la ora asta. Oricum, nice meeting. Am mai bagat un pic de Tales of the Arabina Nights ... cam mare harta pentru cate actionuri faci pe ea... si nu prea mai ai loc de carti countere, board-uri personale si cartea aceea ceaslov :D

VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator

14 Jun 2010, 11:53

O intalnire foarte, foarte frumoasa, desi cam obositoare cel putin pentru mine (multumita lui Uwe)...

Fortat fiind iarasi de caldura de afara, am fost nevoit sa intarzii vre-o 10 minute, timp in care persoanele mai responsabile deja isi ocupasera locul la jocuri. Desi imi promisesem ca de data asta joc BSG fara sa mai fiu prins si in alt joc, a trebuit pana la urma sa ma las pagubas (nava de razboi a celor 12 colonii era prea plina si deja activase saltul *la o viteza mai mare decat cea a luminii* - m-am simtit cam ca cylonii care lansau sute de rachete si raideri si Galactica le sarea in nas :) ). Dar asta n-a fost ceva rau. Oferta in cealalta parte a mesei era si ea foarte interesanta si ademenitoare, asa ca mi-am impbracat costumul basescian in dungi albe si albastre, mi-am pus chipiul marinaresc pe cap si m-am indreptat spre portul galic Le Havre...

* Le Havre - jocul lui Uwe, desi foarte aspectos, s-a dovedit a fi luuung de tot - 6 ore de munca, cumparari, vanzari, imprumuturi, procesari de materiale, vizite pe la diferite institutii, fabrici sau cladiri, recolte si faze de hranire... Cei patru viteji carausi ce s-au luat la tranta cu cotidianul din portul francez au Otilia, Sebi, Dan si subsemnatul, cu un mic mare boost de la adixor, care a fost povexplicatorul sef in ceea ce priveste regulile. Si desi jocul se anunta a dura un maxim de 200 de minute, munca in Le Havre s-a dovedit a fi mult mai grea, iar zilele au fost mult mai lungi la gurile Senei... Navutele noastre s-au tot plimbat pe fluviu, stocurile de bunuri si franci (Ribery, Lebeouf, Sinatra, masoni, etc.) s-au tot inmultit sau s-au redus, in functie de cererile si ofertele de la un moment dat, cladiri au fost construite, cumparate sau chiar vandute, au fost si nave de comert care sa iasa pe portile santieruluii naval. Totul parea prosper si emergent in Le Havre, dar chinurile facerii au fost dure... Jocul a fost o combinatie interesanta de erori (mici si fara efect asupra desfasurarii jocului, de ordinul *am uitat sa-mi iau hrana pentru tura asta si sunt nevoit sa iau un imprumut*), de lupta economica destul de stransa, de vizite pe la cladirile celorlalti, dar mai ales de azhizitie sau constructie de cladiri. Si pentru ca mintea "activistilor" din port sa fie limpede, totul a fost stropit (la propriu si la figurat) cu ceai la gheata si bere... Si pentru ca jocul a necesitat si un prim economisto-planificatoro-constructor, acesta a fost Dan, care a profitat din plin de cele cateva constructii banoase de care a beneficiat in urma muncii asidue din port.

* Tales of the Arabian Nights - in lumea sultanilor, a emirilor, a deserturilor, a narghilelelor si a shaormelor s-au intalnit si incumetat la povesti fabuloase patru cutezatori aventurieri: Ioana - Seherazada, adixor - Sinbad, MandrulDuce - (nu mai tin minte personajul - ajutati-ma sa completez cum se cuvine) - schimbat la pauza de catre suras333 - si VickdaReaper - Aladin (spaima sticlelor de vin, detinatorul lampii femecate si unicul posesor al tuturor averilor si femeilor din regat). Intamplarile de pe harta au fost impresionante. Eroii au cautat comori minunate, si-au cautat dragostea, au cautat sa devina regi ai hotilor, dar cel mai important, au cautat sa devina cel mai memorabil personaj al celor 1001 de nopti arabesti. Drumurile celor patru neinfricate personaje au lasat urme prin Africa, prin Asia, prin Europa, dar si pe marile din imprejur sau in locatii minunate. Intalnirile au fost si ele fantastice: efreets, djinns, lei, munti magici, fantani schimbatoare de sex, vrajitori nebuni, sclavi, personaje lipsite de dinti, personaje ciumate, frangatoare de inimi, dar si multi, multi altii. Pe parcurs ne-am imbogatit sau am pierdut din averi, ne-am indeplinit destinele de eroi de basme, am strans comori, ne-am imbolnavit in mai multe moduri, am regretat faptele noastre, am fost maritati, am detinut pozitii sus puse in imparatie, ne-am apropiat de latura noastra feminina (in cazul masculilor participanti) sau de cea animalica si am fost chiar si incarcerati pentru varii motive. Si pentru ca toate aventurile noastre au putut sa alcatuiasca povesti de spus la nepoti si stranepoti, am putut la un moment dat sa tragem linie si sa vedem a cui istorie a fost mai fascinanta, iar eroul care a stralucit cel mai mult a fost nimeni altul decat Aladin (era greu sa nu invinga avand in vedere toate avantajele enumerate anterior)...

* Mow - si pentru ca seara a trebuit sa se incheie cu zambetul pe buze, cei cativa ramasi la Mandala am decis sa ne intoarcem la radacinile noastre rurale pentru un joc de petrecere amuzant. Surpriza noastra a fost ca am ajuns nu la ferma (vezi Agricola, prezenta si ea pe mesele din apropiere), ci ca ne-am trezit la coada vacii lui Bruno Cathala. Vacarii in devenire (fara sa caute a se supara pe sat) au fost: Ioana, chrislove, Dan, adixor, suras333, Cristi (aparut in mod neasteptat) si VickdaReaper. Si pentru ca orice vacar vrea sa aibe cele mai mandre bovine, ne-am straduit sa aducem cat mai putine muste in staulele noastre. Dar cum socoteala de acasa nu se potriveste cu cea de pe pasune, ne-am trezit cu roiuri intregi de muste bazaind pe langa noi, stranse fiind de vacile mai nebune si mai saltarete pe care le aveam in grija. Dar lupta noastra pentru a strange cea mai curata cireada a scos, la sfarasitul a 3 runde, un castigator - adixor-, dar si un imparat al mustelor - subsemnatul.

Dar aceasta zi nu s-a rezumat doar la jocurile la care am participat yo!. La intalnire s-au mai jucat si: Battlestar Galactica (castigat la mustata de catre oamenii), Ticket to Ride (in mai multe reprize), Tide of Iron (castigat de Ioana dupa ce a spart liniile de atac, mijloc si aparare ale lui adixor cu o suma de zaruri naucitoare nu doar pentru adversarul ei, dar si pentru armata acestuia). A existat si o tentativa de Batavia, dar s-a decis in final sa i se acorde o sansa cu o alta ocazie...

Cam asta s-a petrecut la cea de-a 8-a intalnire a membrilor capitalisti ai forumului, pe langa alte intamplari despre care o sa vi se povesteasca de catre ceilalti participanti.
VickdaReaper is over and out !!
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

mihai
Special Meeple
Special Meeple

14 Jun 2010, 12:03

dupa ultimele discutii, iar imi pare rau ca nu am ajuns. asta e ciudat vara, ca e greu sa participi la toate evenimentele care iti propui sa mergi :(

chrislove

14 Jun 2010, 12:07

aplauze !!!!

te numim oficial Cronicarul nostru :)

suras333

14 Jun 2010, 12:10

Da, inca o duminica extrem de placuta cu Mow bomboana de pe tort! :)

chrislove

14 Jun 2010, 12:31

a durat ceva pana ne-a decis cu Mow. multumim Ioanei ca a fost perseverenta si ne-a convins...

Post Reply

Return to “Intalniri si evenimente”